Дъждът не спря бургазлии да се включат в шествието по повод 24 май (снимки)

| обновено на 24.05.19 в 16:46

Хиляди бургазлии се включиха в шествието по повод Деня на славянската писменост и култура. Въпреки проливния дъжд те изминаха тържествено пътя от площад „Тройката“ до Приморския парк.

„…Това е най-хубавият празник и не мога да не дойда. Колегите от университета „Проф.д-р Асен Златаров“ също са тук…“

„… Подготвили сме децата отдавна, за да дойдат на празника. Не искахме да пропускаме събитието …“

„… За мен това е най-големият български празник, няма как да не се включа…“

„… На 24 май сме тук и защото отбелязваме 50 г. от завършването на Първа гимназия – „Георги С. Раковски… “

„… 24 май е най-светлият празник, който ни прави много горди заради нашата азбука, заради това, което сме дали на света…“

Трябва да отбелязваме този празник, за да покажем на децата колко е важна славянската писменост, допълниха бургазлии.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Информационна среща за центъра за опасни отпадъци провеждат днес в Атия

Информационна среща за изграждането на Център за разделно събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци организира днес Община Созопол. То ще се проведе в с. Атия, където местните жители негодуват срещу проекта. В информацията, публикувана на страницата на Община Созопол, е посочено, че на него няма да се обезвреждат въпросните..

публикувано на 25.06.19 в 11:06

Нито една оферта не е била подадена за възстановяването на паметника на Коджакафалията

Нито една оферта не е била подадена в Община Бургас за изграждането на реплика на съществуващия през първата половина на XX век паметник на Александър Георгиев - Коджакафалията.. Крайният срок за участие бе до понеделник, 24 юни. Тепърва ще се преценява дали да бъде удължен срокът на процедурата, обявиха от общината. Местната администрация..

публикувано на 25.06.19 в 11:10

Ремонт на улица в Сарафово затруднява движението

Ремонт на част от ул. "Ангел Димитров" в Сарафово се извършва в момента. Движението е затруднено при кръстовището с Брацигово. Участъкът е натоварен, по него минава и  градският транспорт и е желателно да се. използва обходен маршрут. 

публикувано на 25.06.19 в 09:33
заседание на Общински съвет Бургас

Общинските съветници заседават днес

Да се отпуснат средства за реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез на бул. „Захари Стоянов“ е сред предложенията, които ще гласуват общинските съветници на сесията на местния парламен днес. Те ще трябва да  гласуват и промяната на статута на бургаската професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“.  Да..

обновено на 25.06.19 в 09:21

Ще има ли втори екип за спешна помощ в Приморско?

Водени са разговори за още един спешен екип, който да осигурява помощ в Приморско в разгара на летния сезон. Така кметът Димитър Германов отговори на настояването на местния бизнес за решаване на проблема с недостатъчния брой спешни медици : "Знаейки проблемите, ние сме ги излагали многократно и сме заявявали пред Министерството на..

обновено на 24.06.19 в 17:54

С благотворителен концерт набират средства за лечението на 18-годишния Иван

Бургаски изпълнители обединяват сили в помощ на 18-годишния Иван, който се нуждае от помощ, за да диша. Спектакълът ще се състои днес от 19:30 часа в Летния театър. На сцената ще излязат Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова, Фолклорен ансамбъл „Лазур”..

обновено на 24.06.19 в 17:33
Снимката е от март 2012 година и е с илюстративна цел

От есента започва ремонтът на бул. "Хаджи Димитър" в Сливен

До края на месеца трябва да бъде избран изпълнител на проекта за ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен.  Това съобщи кметът на общината Стефан Радев. Очаква се в началото на есента да започнат строителните дейности.  Последните промени в Закона за обществените поръчки от месец март тази година са довели до забавяне на подготовката на..

публикувано на 24.06.19 в 17:15