Марислава Лазарова – майсторката на плетени чудеса

Марислава Лазарова е майка на две деца, завършила е „Туризъм“, занимавала се с дизайн на мебели, а сега работи в арт магазинче и се отдала на хобито си да прави плетени чудеса. Какво е това? Тя изработва кукли плетени на една кука. От скоро се занимава с това, но казва, че го прави с огромно удоволствие и непрекъснато се стреми да се усъвършенства.

Мари майстори куклите най – вече за своите приятели, има фейсбук страничка, където показва творбите си. Участвала е в един базар за ръчно направени сувенири и всичките й неща са били изкупени.

„ Моята малка дъщеря ме вдъхнови да започна с това хоби. Влязох в един магазин да купя прежда за шал, видях една, която много ми хареса, а момичето ми обясни, че била за правене на кукли. Купих я, намерих схема и опитах! Така започнах, преди 3 години, след това гледах клипове, четях в интернет. Направих котка и много ми хареса, купих си още прежда и куки и така! Трябва желание и любов и малко математика, за да се спазват схемите. Най - поръчваната ми играчка е зайче балерина, а за синът ми направих покемон. Сега трябва да направя рижава котка балерина.“

Повече може да чуете в звуковия файл:

Сега Марислава обучава деца да плетат в творческа работилничка, организирана от читалище „Асен Златаров“.Тя се нарича "Заплетени чудеса"

„Това е предизвикателство за мен, но се радвам, че децата не се отказват. Уча ги на основните неща, сега правим синджири, които те превърнаха в гривна и в гердан. Записали са се деца от 2 до 9 клас.“

повече може да чуете в звуковия файл:


През целия месец юни занятия ще се провеждат всяка сряда от 10 до 12 ч. и следобед от 15 до 17 часа в читалище „Асен Златаров“. Занятията са БЕЗПЛАТНИ за всички читатели и членове на Читалището. Марислава им идея да организира подобни курсове и за възрастни.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови придобивки за кучетата в община Несебър

Община Несебър извършва поетапно поставяне на специални кошчета за кучешки екскременти.  Към момента са закупени 50 броя, които се монтират на ключови места в новата и старата част на Несебър, жк „Черно море”, Свети Влас и Обзор. До края на месец юли ще бъдат разположени още 50 броя . В Несебър и Обзор са поставени и 2 броя вендинг машини..

публикувано на 24.06.19 в 12:22

С бране на билки и мълчана вода посрещаме Еньовден

С ритуал по бране на билки в община Малко Търново ще отбележат Еньовден. Той ще започне днес и ще продължи утре сутринта. За поредна година общината и читалище "Просвета", организират брането на билки. То ще премине в местността "Чадъра" край с. Стоилово. В 17 часа ще започне наливането на вода в пълно мълчание. По-късно ще започне събирането на..

публикувано на 23.06.19 в 13:53

Келтски игри и масажи на „Акве Калиде“ през уикенда

Келтски празници ще има събота и неделя на “Акве Калиде“ край Бургас. Програмата започва с представяне на келтската култура. Публиката ще има възможност да се включи в традиционни шотландска, ирландски и британски игри с имена като "Мързелива пръчка", "Обръщане на дърво", "Царевична дупка" и др. Келтската работилница ще провокира..

публикувано на 21.06.19 в 13:14

Гладиаторски битки от днес на „Кабиле“

В Националния  археологически резерват "Кабиле" днес започва  Осмият годишен "Панаир на туристическите забавления и анимации". В три поредни дни  тук са предвидени  уникални атракции. Под надслов „Влез в историята“  те са част от програмата за празника на града. Най-раннобудните посетители имаха възможност да наблюдават танца на жриците,..

публикувано на 21.06.19 в 09:14

Зрелищни исторически възстановки в античния град "Кабиле" в петък

Античният град „Кабиле“ край Ямбол отново ще бъде арена на зрелищни исторически възстановки, привличащи хиляди посетители. От утре 21 юни, в три поредни дни археологическият резерват предлага уникални атракции, с които посетителите се пренасят в отминали времена, опознават бита, вярванията, бойните практики, модата, музиката, изобщо разнообразни..

публикувано на 20.06.19 в 15:45

Десет са претендентките за "Кралица на Бургас"

Общо 10 красиви млади дами влизат в надпревара за короната в конкурса „Кралица на Бургас“. Те са на възраст между 16 и 20 години, имат перфектни мерки и всяка от тях е убедена, че е достойна за титлата. Сред кандидатките тази година са чаровна блондинка от Математическата гимназия и студентка по журналистика. Всяка година конкурсът събира млади,..

публикувано на 20.06.19 в 11:49

Ден на отворените врати в детска ясла в Сливен

Детска ясла № 3 в Сливен организира макар и само за един час  Ден на отворени врати за бъдещи родители на 25 и 28 юни от 10:00 до 11:00 часа. В рамките на инициативата те ще се запознаят с режима, условията и атмосферата в детското заведение. Достъп ще имат само предварително записали се родители на тел. 0879599242 / 044 622 318. В посочените дни,..

публикувано на 19.06.19 в 14:30