„Ден на цветята” отбелязаха детски заведения в община Несебър

Автор:

С различни инициативи отдел „Екология” при община Несебър отбеляза екологичната инициатива „Ден на цветята”. В детските градини “Делфинче” в Свети Влас, „Обзорче” в Обзор, „Радост” в с. Оризаре и „Усмивка” в с. Гюльовца, специалисти от отдела, заедно с децата засадиха различни видове летни цветя в красиви саксии, който остават за детските заведения.

В двора на детската градина в Обзор децата сами засадиха пъстри цветни лехи. Малчуганите с голяма радост подготвиха и подариха две саксии с красиви летни цветя на „Клуб на пенсионерите и инвалидите” в Обзор. Служители от отдел ,, Екология" обясниха накратко на мъниците за значението на цветята като неизменна част от растителния свят. След края на празника всички останаха доволни от новия вид на цветните лехи в детските градини. Малчуганите получиха и подаръци - малки лейки и книжки от община Несебър.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Привличат туристи в Слънчев бряг с черен сладолед

Черен сладолед това лято на южния плаж в Слънчев бряг. Нестандартният десерт, който се предлага гарниран с малини и замразен шоколад е последната новост, която се предлага на туристите в курорта.           "Черният цвят на леденото изкушение се постига с карбон на прах, стрит черен сусам или с мастило от сепия" , разясняват кулинарните експерти...

публикувано на 15.07.19 в 07:39

Зарибиха язовир Малко Шарково в Ямболско

За четвърти път през тази година беше зарибен най-големият язовир в Ямболска област. Във водоем Малко Шарково са пуснати над 500 хиляди шаранчета.  Материалът е от стопанство в село Крумово, а от Агенцията по рибарство и аквакултури предпочитат различни по вид и големина личинки, за да се запази разнообразието във водоема, информира Ясен Киров:..

публикувано на 15.07.19 в 07:31

Михаела Едрева: Обичам предизвикателствата, поставям си цели и се боря упорито да ги постигна

17 – годишната Михаела Едрева е „Кралица на Бургас 2019“ , тя спечели престижната титла преди седмица по време на конкурса за красота, който отново се превърна в основното светско събитие в града за годината. 12 красиви момичета се включиха в надпреварата за короната на най – красивата бургазлийка. Шоуто на сцената на Летния театър също..

обновено на 14.07.19 в 13:55

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.

„Чудесата понякога те чакат зад ъгъла, за това продължавай да вървиш!“ Максимата ми хареса и за това я споделям с вас и честно казано мисля, че много от тях се случват точно ... в неделя. Е, вървейки в днешния ден на яве или в мислите и в мечтите си ви каним да бъдете в компанията на БНР – Бургас от 13 до 15 ч., защото ще е време за релакс и..

публикувано на 14.07.19 в 12:00

"Да посрещнем Нептун" и киното на Акве Калиде ще са на 21 юли

Запомнящ се морски празник с много ентусиазъм и желание да зарадва бургаските деца и техните родители  до експоцентър Флора ще има следващата неделя, 21 юли. Инициативата е на „Майки ГЕРБ“ и „Жени ГЕРБ“ и Клубът на моряка в Бургас. Всички участници ще получат  „кръщелни свидетелства“. Водещ на морската фиеста ще бъде актьорът Пламен Каров...

публикувано на 14.07.19 в 10:34

"The Sun": България е с най-евтината пиячка

Със заглавие „ България има най-евтината пиячка през това лято“ , британският таблоид „Сън“ рекламира страната ни и конкретно – „Слънчев бряг“ като туристическа дестинация. Вестникът пояснява, че курортът е точното място за млади жители на Острова, които търсят „алкохолна почивка“. Медията сравнява цените на напитките в редица известни..

публикувано на 13.07.19 в 09:51

Пътя на българската коприна показва музеят в Поморие

Тайнствения път на коприната можете да проследите в Историческия музей в Поморие това лято. Но не на тази от Китай, а на българската коприна от Хасково. Изложбата „ Девет товара коприна и още девет – везани”, която гостува от Историческия музей в Хасково, показва непреходната красота и лекота, която коприната притежава и предава..

публикувано на 10.07.19 в 10:35