Уникално послание изплува край Ропотамо

Автор:
Снимка: Яхт Чартър България

Писмо в бутилка изплува в морето до река Ропотамо. Снимките от находката бяха публикувани в социалните мрежи

Любопитното послание е написано на ръка от семейство, което е почивало в Поморие. Годината обаче не е спомената.

"Здравейте!

Ние сме сем. Василеви и за поредна година бяхме в Поморие и на прекрасното море!

Желаем и на Вас поне толкова щастие и любов, колкото нашата!

Изпийте 1 кафе за наше здраве."

Към посланието в бутилката  е добавена и бакнота от 10 лв. 


Интересни коментари последваха в социалните мрежи. 

Ани Кремен пише: "Много мил, добронамерен и човешки жест на малка добринка! :-) Нека им се връща стократно положителната енергия любов, която са изпратили в тази малка бутилка!"

Явор Костадинов предлага сумата да е по-голяма, за да стигне и за шезлонг.


СнимкаСнимкаВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатен демоурок по програмиране през септември

За поредна година СофтУни организира разнообразни инициативи, имащи за цел да предоставят поглед върху програмирането на всеки, който желае да научи повече за него. SoftUni ще бъде в Бургас на 11 септември, 18:00 ч., зала 110 на БСУ. Там ще се проведе безплатен демоурок със Светлин Наков. Продължителността на занятието ще бъде два часа. По време на урока..

публикувано на 23.08.19 в 14:58

М. Николов: Едно от големите археологически открития на този сезон ще е от крепостта Русокастро

Останки от изключително красива монументална сграда са открити при разкопките на крепостта Русокастро. Предстои окончателното уточняване на плана й и какво е било предназначението ѝ, съобщи ръководителят на проучванията Милен Николов, директор на РИМ – Бургас. „Постройката е в северната част на крепостта и е била облицована с камък,..

публикувано на 23.08.19 в 14:41

Първият медомат у нас е в Бургас

Първият медомат у нас е разположен в експоцентър "Флора" в Морската градина на Бургас. От вендинг машината могат да се купят медени питки, перга, прашец, прополис, восък и шест различни вида мед - манов, липов, акациев, мед от кориандър, горски и билков букет. "Предлагаме цялото природно богатство, добито от нашите пчелни семейства", казват от магазина..

публикувано на 23.08.19 в 13:50

Безплатен интернет в десет точки в Несебър

Община Несебър изгради мрежа за безжичен интернет в десет точки на своята територия. Площад „Жулиета Шишманова“ гр. Несебър Площад „Месемврия“ гр. Несебър – стара част Античен амфитеатър гр. Несебър – стара част Южен парк гр. Несебър Централен площад гр. Обзор С. Равда – център Гр. Свети Влас – център..

публикувано на 23.08.19 в 10:56

Продължават археологическите проучвания в някогашната римска колония Деултум

Археологическото лято е в разгара си  в някогашната римска колония Деултум. Разкопките са започнали преди два месеца. Екипът под ръководството на директорът на археологическия резерват Красимира Костова намери уникална находка.      Фрагмент от римска военна диплома е открит при разкопки в централната част на Деултум . Находката представлява..

публикувано на 23.08.19 в 08:50

Малко Търново ще е домакин на първия Събор на пчеларите в Странджа

До 24 август продължават 27-те Летни културни празници в град Малко Търново. Част от програмата им е и Първият Събор на пчеларите в Странджа, който ще се проведе в събота в Народното читалище "Просвета 1914". Организатори са Община Малко Тървово и една от най-големите пчеларски ферми в Странджа. За БНР един от собствениците й - Ралица Кунева,..

публикувано на 23.08.19 в 07:39

Петя Стойкова: Африка и слънчев душ в двора на селската ни къща са ме карали да "изключа"

Петя Стойкова е основател, ръководител и хореограф в известната танцова школа „Дюн”. Тя е динамичен, упорит и много деен човек. Казва за себе си, че трудно намира време за почивка и е работохолик, които рядко успява да си отдъхне истински. „Имам нужда от много време за почивка, но установих че времето за почивка е в съзнанието, а не в..

публикувано на 21.08.19 в 15:02