Христо Симеонов ще се яви на местните избори от гражданската квота на СЕК

 След като се яви на европейски избори като независим кандидат и постигна завиден резултат, учителят по философия от Английската гимназия в Бургас, Христо Симеонов прави крачка към политическия и обществен  живот на града. Днес той обяви, че ще се яви на местните избори от гражданската квота на партия СЕК. Симеонов подчерта, че държи на своята независимост и би избрал дори самостоятелно явяване на вота, ако партията се коалира с формации, с които нямат общи цели и мироглед. 

3641 гласа успя да събере Христо Симеонов на европейските избори, в тях той участва след предизвикателство от страна на  учениците си, да се опита да превърне думите в дела и да покаже, че човек може и е длъжен, да се развива и отстоява обществените си идеи. Високият резултат е и причината учителят през последните месеци да бъде канен на преговори от множество политически формации. Сам, обаче, избира СЕК, след медийно участие на Константин Бачийски :

Имаме много еднакви, позитивни идеи за развитието на Бургас в последващите поне 25 години.Открих в нето един визионер, с когото бих могъл да работя.Там където има средна европейска класа има социален мир, там има благоденствие, там има просперитет. Аз от медиите научих, че многократно се е случвало председателят на партията да гласува по определен  начин, а г-н Бачийски точно по противоположния. И това не води до никакви трагедии в тази партийна организация.Изключително ми харесва това. Това означава, че, ако стана част от този екип, аз имам възможност да бъда себе си.

Константин Бачийски заяви, че Симеонов е един от достойните бургазлии и поясни, че все още не е ясно дали той ще бъде в листата им за общински съветници или кандидат за кмет:

Стремили сме се да намерим хора, с които идеологически се разбираме и гледаме в една посока. Хора, които са готови да дадат от себе си за общото благо, а не да вземат.Чисти хора, с добри намерения, които имат желание да работят за гражданите на Бургас и България.Тази година ще направим доста силна листа от участници, с които се надяваме да имаме по- голямо присъствие  в общинския съвет, оттам да можем да реализираме голяма част от идеите, които ни обединяват.

Симеонов обясни, че не би одобрил всяко едно коалиране:

Ако партия СЕК влезе в коалиция с НФСБ, аз ще участвам като независим кандидат, имам време да го направя.Аз държа на своята свобода.Аз искам да отстоявам своето мнение. СЕК със своята политика ми показва, че моето място е там.Но, според това как тя ще се коалира ще зависи и моята позиция.За мен политиката и мястото в общинския съвет не е задължително.Така че, ако те искат да запазят този мой ентусиазъм и да ползват моите идеи, задължително трябва да се вслушат все пак в моя глас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Сенем Гюзел: Турската операция в Сирия е насочена към терористите, а не към цивилното население

Турската операция в Сирия не е насочена срещу мирното население, а да обезвредим терористите там и да осигурим сигурността по нашата граница. Това коментира новият турски консул в Бургас Сенем Гюзел.  Ще създадем и условия за връщане на сирийските бежанци в родината им, добави тя: "Тази операция цели също и намаляване на бежанския поток към..

публикувано на 19.10.19 в 09:29

Б.Борисов: "България ще разчита на дипломацията и няма да строи бежански лагери"

България няма да изгражда нови бежански лагери, в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 15-тото изложение на животновъдите, което се провежда край Сливенски минерални бани. Според Борисов, към този момент Турция стриктно спазва двустранното споразумение и натискът към днешна дата по..

публикувано на 12.10.19 в 13:25

Жалба за нарушения на изборните правила в социалната мрежа

Жалба за извършени нарушения спрямо изборните правила е внесена в ОИК-Средец. В сигнала, подаден от  една от големите партии се посочва, че в социалните мрежи се разпространяват агитационни материали на кандидат общински съветници и кметове, които нямат необходимите обозначения и знаци за такива. Според жалбата, въпреки че става дума за социалната..

публикувано на 09.10.19 в 13:54

Бургазлии: Кметът трябва да интелигентен, честен и добър човек

11 са кандидатите в Бургас, които през следващия месец, ще се отитат да ни убедят, че на един от тях трябва да гласуваме доверие и да изберем за градоначалник. Близо 500 души с различна професионална и личностна експертиза ще се борят за местата в местния общински съвет. Кампанията започна, затова попитахме бургазлии каква очакват да бъде тя и какви..

публикувано на 28.09.19 в 11:31

КНСБ: "Увеличение на заплатите е заложено в новия колективен договор подписан в Бургас"

Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати Пламен Димитров и регионалният координатор Здравко Тошков, подписаха споразумение за подкрепа и сътрудничество с кмета на Бургас - Димитър Николов. То е за следващия четиригодишен мандат. „Повече от 1 милиард може да достигнат парите, които ще бъдат отпуснати..

публикувано на 26.09.19 в 15:53

Административни директори да отговарят за Стария Несебър и за Слънчев бряг, предлага Атанас Терзиев

Към община Несебър да се обособят нови позиции за административни директори, които пряко да отговарят за Стария град и за Слънчев бряг. Това предлага за оптимизиране на работата в администрацията и за облекчение на гражданите, кандидатът за кмет на Несебър и настоящ общински съветник - Атанас Терзиев. Идеята е административните директори да бъдат с..

публикувано на 19.09.19 в 17:32

Костадин Костадинов, партия Възраждане: Българската армия няма правомощията да охранява границата

„Българската армия няма правомощията да охранява границата“ . Това обяви в Сливен председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод заявената готовност от министъра на отбраната Красимир Каракачанов да изпрати военни на границата с Турция, ако се повиши миграционния натиск.  Костадинов коментира, че сили на българската армия..

публикувано на 17.09.19 в 16:32