ГЕРБ търси нов водач на листата за съветници, Димитър Людиев се отказа

Единодушно бургаската организация посочи Димитър Николов за нов кметски мандат

Снимка: www.dnikolov.eu

Димитър Людиев, досегашният водач на групата на общинските съветници на ГЕРБ в Бургас, няма да се кандидатира за следващия местен парламент. Това стана ясно на общинското събрание в Кукления театър тази вечер, което утвърди номинациите за съветници. Людиев си е направил отвод, който мотивирал със своята бизнес заетост, а отказът му бил посрещнат с разочарование от актива в залата.

Очаквано, единодушно бургаската организация на ГЕРБ посочи досегашния градоначалник  Димитър Николов за още един мандат. Над 100 са номинациите за съветници, сред тях има и нови имена като това на професор Севдалина Турманова, която в момента е заместник-областен управител. Ново лице е професор Сотир Сотиров, заместник-ректор на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров”, чийто интереси са свързани с ИТ сектора и подготовката на висококвалифицирани кадри. В предложенията влиза и строителният предприемач и ротарианец Иван Гаврилов. Доста номинации идват от комплекс „Меден рудник”, стана ясно след събранието. Те са на непопулярни за широката общественост, но дейни в актива на партията млади хора. Пълният списък ще бъде изпратен до Изпълнителното бюро на ГЕРБ, което ще върне в Бургас листата с 51-о имена на участници в местния вот през октомври.

Единственото сигурно към момента е, че общински съветници вече няма да са Панайот Жечков и Петя Гънева, които са обявили решението си още по време на номинациите в клубовете.

Областният лидер Димитър Бойчев коментира, че в листата ще има приемственост, но и нова лица. Той призна, че някои от съветниците са се чувствали доста комфортно през този мандат, но се зарече, че за следващия ще се иска от всеки личен ангажимент към обществени каузи. Остава отворена вратата за преговори с всички партии в десния спектър, потвърди Бойчев. Повече за бъдещата листата на общинските съветници, каква фигура ще се търси за нов водач и предизборната обстановка в областта с Димитър Бойчев ще коментираме утре в сутрешния блок на БНР-Бургас след 8 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Административни директори да отговарят за Стария Несебър и за Слънчев бряг, предлага Атанас Терзиев

Към община Несебър да се обособят нови позиции за административни директори, които пряко да отговарят за Стария град и за Слънчев бряг. Това предлага за оптимизиране на работата в администрацията и за облекчение на гражданите, кандидатът за кмет на Несебър и настоящ общински съветник - Атанас Терзиев. Идеята е административните директори да бъдат с..

публикувано на 19.09.19 в 17:32

Поне трима души атакуват кметския пост в Царево

Поне трима ще са кандидатите за кметския пост в Царево. ГЕРБ издигат за трети мандат настоящият градоначалник Георги Лапчев, БСП – досегашният общинският съветник Живко Жеков, а от „Гергьовден“ ще се бори Емил Пейчев. Още преди месеци Георги Лапчев беше заявил новия си мандат. Един управленски цикъл не завършва с края му, затова ще..

публикувано на 19.09.19 в 17:28

ГЕРБ, БСП и ВМРО регистрираха кандидатите си за изборите в Малко Търново

Илиян Янчев официално е регистриран в ОИК – Малко Търново като кандидат за кмет, издигнат от партия „ГЕРБ“. Регистрирана е и листа за общински съветници, в която Янчев не е включен, водач е Иван Янгьозов. Пламен Градев е номинацията за кмет на с. Звездец БСП регистрираха техният кандидат за общината – Георги Бъклев. Той е на второ място в..

публикувано на 19.09.19 в 12:37

Ивайло Дражев се кандидатира за кмет официално

Ивайло Дражев официално се кандидатира за кмет на Бургас. Известният от близкото минало политик влиза в местния вот с регистрацията на партия „Свобода“. Дражев обяви номинацията си още в началото на август и обяви, че ще води и листата с кандидати за съветници.

публикувано на 19.09.19 в 12:32

Живко Жеков е кандидатът на БСП за кмет на Царево

Между Кирил Елефтеров и Яни Янев трябваше да избират социалистите кандидат за кмет на Царево снощи. И двамата са си направили самоотвод, съобщи Яни Янев за БНР Бургас. Той е и лидер на общинската структура в морския град. Обединихме се около Живко Жеков: Разпознаваема личност е Живко Жеков, с три мандата общински съветник зад гърба си. Политически..

публикувано на 19.09.19 в 09:19

Тихомир Янакиев: Нужен е финансов одит на Община Созопол

Финансов одит на Община Созопол, преди реализацията на каквито и да е планове, предвижда кандидатът за кмет от БСП Тихомир Янакиев. Той посочи, че акцентите в програмата ще са насочени към хората и грижата за тях, но поясни, че това може да се осъществи само след резултатите от проверката: „Да се види какво е наистина състоянието в..

публикувано на 19.09.19 в 07:30

Германова: Гребенаров и Пинелов няма да са в листата, не пожелаха да работят с мен

Досегашният общински съветник Георги Пинелов и ексобластният управител Константин Гребенаров няма да са в листата за общински съветници на ГЕРБ в Созопол. Те не пожелаха да работят заедно с мен, коментира кандидатът за кмет Красимира Германова. Сред приотитетите си тя посочи подобряване на финансовото оздравяване на общината и посочи, че има..

публикувано на 19.09.19 в 07:00