Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен пръскат срещу комари тази нощ и утре

Снимка: БГНЕС

Днес и утре ще бъде извършено пръскане срещу комари на територията на град Сливен, с цел унищожаването им. Обработки бяха направени и през месеците май, юни и юли тази година. 
Обезпаразитяването започва в 24.00 часа с представители от РЗИ - Сливен и Община Сливен.

Ще се обработят терените по поречията на реките Асеновска, Новоселска и Дюлева реки, парк „Юнак“, Попската градинка, парк „Асеновец“ и други обществени паркове и места.

Пръскането е съобразено с метеорологичната обстановка и съгласно всички нормативни изисквания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Движение на българските майки" - Бургас провежда Великденски благотворителен базар

"Движението на българските майки" в Бургас за поредна година организира благотворителен базар преди Великден.  Той ще се проведе от 26 до 28 април на пл. “Тройката”. Проявата ще е факт за 17 -та година и цели да събере средства за деца в неравностойно положение, повече ще научим от Людмила Стоянова от организацията: „Ще предложим..

публикувано на 26.04.24 в 10:00

Георги Бърдаров и Симеон Идакиев част от най-големия географски фестивал у нас

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас – деветото издание на Български географски фестивал. Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Международния конгресен център, Търговска гимназия, Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ и Морската градина. Програмата на Българския географски фестивал ще включва..

публикувано на 26.04.24 в 08:46

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва проверки, непосредствено преди празничните дни. С акцент по темата е разговорът с Богомил..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата градушка на 25 април. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Припомняме, че след настъпване на събитието, земеделските..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

Тридневен благотворителен базар започва днес в Несебър. Той е в подкрепа на 6 - годишния Марти, който има нужда от лечение в чужбина, а семейството му няма възможност да осигури нужните за това средства. Базарът предлага цветни сувенири, пролетни цветя, детски книжки и  вкусни изкушения. Той ще е пл. "Жулиета Шишманова" и е организиран от..

публикувано на 26.04.24 в 08:20

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати в събота, 27 април, от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще посрещат бургазлии и гости на града в периода до 6 май. "В тазгодишното издание на цветното..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд този следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза кметът на Шивачево Диян Иванов. "Навсякъде казват, че щетите им са минимални по дворовете, но не..

публикувано на 25.04.24 в 21:43