Бургазлия, завърнал се от Франция, ще е кандидатът за кмет на "Заедно за Бургас"

Снимка: capitan.bg

„Заедно за Бургас“ ще се яви на местните избори с листа за общински съветници и кандидат за кмет. За поста на Димитър Николов  ще се бори  млад човек, работил 10 години във Франция. Ще имаме широка гражданска квота, а основният ни приоритет ще бъде икономиката, заяви Ангел Божидаров. 

 4-ма от настоящите членове на групата ще се кандидатират за места в общинския съвет. Георги  Дражев няма да е сред тях. Не успяхме да се споразумеем за листата и кампанията с него. Амбицията ни е да присъстваме с група, което означава петима души. Максимумът е  каквото сабя покаже, обясни още Божидаров. Политическо  обединение от няколко формации, една от които е " Българската пролет", стои в основата на споразумението. Очакваме кои ще се регистрират в ЦИК

Листата е почти готова, силно присъствие на гражданска квота в много различни области- икономика, право, лекари и други.Работим от два месеца, имахме много разговори с политически партии, с някои бяха успешни, с други не.

Ние определено сме решили да водим една позитивна кампания.Да кажем това, което сме направили и това,което искаме да правим в бъдеще.Кандидатът ни за кмет е един много образован,завършил в чужбина, много интелигентен човек. Той отскоро е в Бургас, завърнал се е да работи.Бил е десет години във Франция, в Париж. Ще бъде една сериозна и приятна, за мен, изненада.Смятаме, че гражданите ще го оценят.

Ще има промяна в общинския съвет, ГЕРБ няма да имат мнозинство, убеден е Божидаров:

При всички положения ще бъдат около 20 души. Няма да имат мнозинство даже и със съдружните им организации ДПС  и СДС, които винаги са гласували с тях.съветът ще бъде, може би за тях, по фрагментиран, но това означава, че ще бъде по-ползотворен и по-полезен.

Основният ни приоритет ще бъде икономиката:

В Бургас няма инвестиции. Много са малко инвестициите в града.Трябва да се направи всичко възможно да се привлекат инвестиции не като садим кокичета върху пистата на Равнец.А с това, което г-н Бачийски предложи. Той е от друга листа, нямам интерес да го кажа.Но, на хубавото предложение как да кажа лошо. Колко труд се хвърли, та подписки ли не бяха, за да оттегли кметът предложението. Той все пак постъпи разумно, аз винаги съм го критикувал, но когато е свършил нещо добро, го казвам.

Искрено се надявам, следващият общински съвет да бъде по-шарен. Аз много говорих с нашите хора и това, което обещах -нито веднъж в четирите години, които влязат в общинския съвет, няма да имат никаква обструкция - нашата партия реши, вие така да гласувате.

Очаква се до дни на пресконференция да бъдат обявени имената на кандидатите за кмет и съветници.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:ВИЖТЕ ОЩЕ

Петко Янгьозов се кандидатира за общински съветник в Малко Търново

Известният странджански гайдар и ръководител на оркестър „Жарава“ Петко Янгьозов ще участва в изборите в Малко Търново. Той е регистриран като независим кандидат за общински съветник.

публикувано на 18.09.19 в 10:34

Константин Лефтеров води листата на "Движение 21" в Несебър

Партията на Татяна Дончева, „Движение 21“, ще участва в изборите в Община Несебър. Атанас Япаджиев ще е кандидатът им за кмет на Свети Влас. Той е и в листата за общински съветници, водач в нея е бизнесменът Константин Лефтеров.

публикувано на 18.09.19 в 10:26

Костадин Костадинов, партия Възраждане: Българската армия няма правомощията да охранява границата

„Българската армия няма правомощията да охранява границата“ . Това обяви в Сливен председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод заявената готовност от министъра на отбраната Красимир Каракачанов да изпрати военни на границата с Турция, ако се повиши миграционния натиск.  Костадинов коментира, че сили на българската армия..

публикувано на 17.09.19 в 16:32

ВМРО ще подкрепи Илиян Янчев за кмет на Малко Търново

Илиян Янчев внася утре документите си за кандидат-кмет на Малко Търново. Това уточни той пред БНР-Бургас и поясни, че от следващия ден излиза в отпуска. Янчев ще бъде издигнат от ГЕРБ, ще бъде подкрепен от ВМРО. Ще се опитам да променим държавната политика спрямо Малко Търново и да насочим вниманието към нас, поясни той: „Да..

публикувано на 17.09.19 в 12:32
Живко Гърков (на предно място) и Петър Джермов (с бялата риза) влизат в предизборната битка за Средец

Живко Гърков атакува кметския стол в Средец с регистрацията на СДС

С регистрацията на СДС, Живко Гърков ще атакува кметския пост в Община Средец. Той влезе в Общинския съвет като съветник, избран от листата на НФСБ и Средна европейска класа на миналия вот. Не съм член на партия и ще използваме тази регистрация за политическия проект, който сме започнали от началото на годината, коментира Гърков и посочи..

обновено на 17.09.19 в 11:27

„Възраждане“ подкрепя кандидата за кмет на Средец, издигнат от БСП

Партия „Възраждане“ ще подкрепи кандидата за кмет на Средец, издигнат от БСП, Иван Кичев. Излизам за победа и за промяна, коментира пред БНР-Бургас Кичев. Относно предизборната програма, той бе лаконичен: „По абсолютно всички направления имаме предложения за промяна. Има и неща, които няма да променяме тотално. Има какво да се прави обаче..

публикувано на 17.09.19 в 08:58

Иван Жабов: Приоритетите ни ще са здравеопазването, образованието и инфраструктурата

Досегашният кмет на Община Средец Иван Жабов получи подкрепата на актива и ръководството на ГЕРБ да се кандидатира за нов мандат. Програмата ми е изградена само на неща, които могат да бъдат изпълнени, коментира Жабов. „През следващите 4 години нашата програма ще залегне на здравеопазване, образование и инфраструктура. Това е, на което..

публикувано на 17.09.19 в 08:36