Националният съвет на БСП утвърди кандидатите за кметове

БСП одобри Никодим Стоянов за Поморие, Цветомир Петров- за Камено

Снимка: БСП Поморие

Стойко  Танков от левицата информира: Всички кандидати са добре познати в общините, с авторитет, разчитаме да бъдат подкрепени като една сериозна алтернатива на досегашното управление.

"За Поморие е утвърден Никодим Стоянов, председател на общинския съвет на БСП, офицер от армията, работил е в Генералния щаб, той беше кандидат и на предходните избори, ние го издигаме наново.

За Камено е Цветомир Петров на 38 години, специалист по компютърни технологии, работи в Бургас, но е два мандата общински съветник от БСП, познава местните проблеми, наясно е с общината. Ще разчитаме да внесе промяна в община Камено.

Георги Бъклев е председател на тракийското дружество в Малко Търново, пенсионер работил е в Нефтохим, има организационен опит, считаме, че ще спечели изборите.

Диана Гурева, досега беше заместник- кмет на Сунгурларе, млад човек педагог, също с авторитет, разчитаме на добър резултат.

Мария Станчева е бивш председател на общинския съвет на БСП в Руен, пенсионерка, там повече се легитимираме като политическа сила, за да вкараме един общински съветник.

В Приморско предстои местното ръководство да определи коя кандидатура  ще подкрепи, същото стои и пред партията в Несебър, но там е почти ясно, че ще подкрепим Николай Димитров и ще имаме листа съвместно с тракийските дружества в Несебър .

В Царево ще има конференция  сряда,18 септември, която наново ще гледа и ще избере една от кандидатурите, номинирани за кмет на общината. Яни Янев не беше утвърден.

Надяваме се на пробив в много от общините. Сред тях включвам и Созопол с Тихомир Янакиев,  и Средец, и Айтос, Малко Търново, разбира се Карнобат,  в другите разчитаме на по- голямо присъствие на общински съветници в местната власт. И в Сунгурларе можем да постигнем добър резултат.

Оптимисти сме за предстоящите местни избори", добави Танков.ВИЖТЕ ОЩЕ

Бойко Борисов: С реализацията на газопреносните проекти българската икономика ще може да си купува най-евтиния газ

Разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в участъка от българо-турската граница до компресорна станция „Странджа“ беше официално открит днес. Трасето включва газоизмервателна станция и 11 км новоизграден преносен газопровод.  Разширението и газоизмервателната система са на стойност 76 млн. лева. Обектът връща страната..

публикувано на 21.10.19 в 11:58

Сенем Гюзел: Турската операция в Сирия е насочена към терористите, а не към цивилното население

Турската операция в Сирия не е насочена срещу мирното население, а да обезвредим терористите там и да осигурим сигурността по нашата граница. Това коментира новият турски консул в Бургас Сенем Гюзел.  Ще създадем и условия за връщане на сирийските бежанци в родината им, добави тя: "Тази операция цели също и намаляване на бежанския поток към..

публикувано на 19.10.19 в 09:29

Б.Борисов: "България ще разчита на дипломацията и няма да строи бежански лагери"

България няма да изгражда нови бежански лагери, в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 15-тото изложение на животновъдите, което се провежда край Сливенски минерални бани. Според Борисов, към този момент Турция стриктно спазва двустранното споразумение и натискът към днешна дата по..

публикувано на 12.10.19 в 13:25

Жалба за нарушения на изборните правила в социалната мрежа

Жалба за извършени нарушения спрямо изборните правила е внесена в ОИК-Средец. В сигнала, подаден от  една от големите партии се посочва, че в социалните мрежи се разпространяват агитационни материали на кандидат общински съветници и кметове, които нямат необходимите обозначения и знаци за такива. Според жалбата, въпреки че става дума за социалната..

публикувано на 09.10.19 в 13:54

Бургазлии: Кметът трябва да интелигентен, честен и добър човек

11 са кандидатите в Бургас, които през следващия месец, ще се отитат да ни убедят, че на един от тях трябва да гласуваме доверие и да изберем за градоначалник. Близо 500 души с различна професионална и личностна експертиза ще се борят за местата в местния общински съвет. Кампанията започна, затова попитахме бургазлии каква очакват да бъде тя и какви..

публикувано на 28.09.19 в 11:31

КНСБ: "Увеличение на заплатите е заложено в новия колективен договор подписан в Бургас"

Президентът на Конфедерацията на независимите синдикати Пламен Димитров и регионалният координатор Здравко Тошков, подписаха споразумение за подкрепа и сътрудничество с кмета на Бургас - Димитър Николов. То е за следващия четиригодишен мандат. „Повече от 1 милиард може да достигнат парите, които ще бъдат отпуснати..

публикувано на 26.09.19 в 15:53

Административни директори да отговарят за Стария Несебър и за Слънчев бряг, предлага Атанас Терзиев

Към община Несебър да се обособят нови позиции за административни директори, които пряко да отговарят за Стария град и за Слънчев бряг. Това предлага за оптимизиране на работата в администрацията и за облекчение на гражданите, кандидатът за кмет на Несебър и настоящ общински съветник - Атанас Терзиев. Идеята е административните директори да бъдат с..

публикувано на 19.09.19 в 17:32