Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на мобилността

Община Сливен се включва в Европейската седмица на мобилността. Кампанията цели намаляване на шума и вредните емисии на газове във въздуха от автомобилния транспорт, както и подобряване качеството на живота в градовете. Администрацията на 22 септември – Ден без автомобили, ще затвори  бул. „Цар Освободител“ за движение на автомобили в участъка от светофара на Общински пазар-Сливен до ул. „Г. С. Раковски“ /Съдебната палата/, както и улиците от библиотека „Сава Доброплодни“ до МОЛ-Сливен за периода от 08.00 до 15.00 часа на 22 септември 2019 година.

Всеки, който иска, може да използва уличните платна на затворените за автомобили улици като свободна зона за вървене пеш, каране на колело, тротинетка, скейтборд и други.

Гражданите, желаещи да посетят центъра с лек автомобил, ще имат възможност да ползват паркингите на пл. „Х. Димитър“ и зад МОЛ-Сливен.ВИЖТЕ ОЩЕ

Зорница Русинова: Държавата няма да отнема деца от семействата им

„Държавата не само че не отнема деца от семействата им, тя винаги е търсила начини да ги подкрепя в отглеждането и възпитаването. Няма нищо по-добро от това децата да растат в стабилна семейна среда, щастливи, с осигурено образование, здравеопазване, спорт и да станат пълноценни граждани“. Това заяви зам.-министърът на труда и..

публикувано на 16.11.19 в 14:41

Мъглата се вдигна, отвориха пристанищата

Пристанищата в Бургас вече са отворени за маневриране. По-рано през деня това беше ограничено, заради гъста мъгла.

публикувано на 16.11.19 в 14:23

Опасностите в интернет и пристрастеност към смартфона – на фокус в Бургас

Как можем да ограничим вредното влияние от смартфона и как да предпазим децата си в Интернет. Темите бяха поставени пред бургаски родители, в рамката на дискусия на тема „Деца, СМАРТфони & СМАРТ родители“. Ограничаването на децата от смартфони не е решение, коментира Ралица Михайлова, психолог в Националния център за безопасен..

публикувано на 16.11.19 в 13:29

Всички пристанища в Бургас са затворени заради мъгла

Поради гъста мъгла и намалена видимост всички пристанища в Бургас са затворени за маневриране. 

публикувано на 16.11.19 в 11:30

Доброволци почистват „Ефбет Арена“

Почистване преди първото домакинство в Бургас на „Нефтохимик“ организират днес и утре от ръковоството. На 24-ти ноември тимът ще посрещне на родния си стадион Локомотив (София), в мач от Втора лига. След като бе постигната договорка за ползване на съоръжението, започнаха и належащите ремонти по сградния фонд, както и подготовката на..

публикувано на 16.11.19 в 08:58

Поход със залесителна цел към Русокастро

Поход от село Желязово до крепостта Русокастро ще се проведе днес. Той се организира от Сдружението „Зелена Странджа“. Сборният пункт е от 9.30 ч. в центъра на селото. По време на похода ще събираме жълъди, с които на 23 ноември ще проведем акция по залесяване в района на село Изворище, поясни Владимир Димитров от „Зелена Странджа“...

публикувано на 16.11.19 в 08:44

Дискусия „Деца, СМАРТфони и СМАРТ родители“ ще се проведе в Бургас

Дискусия на тема „Деца, СМАРТфони & СМАРТ родители“ ще се проведе днес в Бургас. Пристрастеност към телефона, безопасност в интернет и как възрастните да реагират в подобни ситуации са сред темите, които ще бъдат обсъждани. На въпросите ще отговарят Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет и Яна Алексиева,..

обновено на 16.11.19 в 08:36