Цената на дървата за огрев остава и този сезон 170 лева за тон

Снимка: БГНЕС
По-слабо е търсенето тази година на дърва за огрев. Това твърди един от търговците в квартал "Победа". Причината е в използването все повече на алтернативните източници за отопление, като пелети и климатици. Още за актуалните цени, дървесината и добиването ѝ:


"Тази година специално за моя склад работата е по-слаба. Изглежда доста хора минаха на друго гориво. Доста от хората в този квартал сложиха климатици. Други се изнесоха към Германия. Силният сезон приключи от август до септември. Сега зареждат с дърва само тези, които са пропуснали летния сезон. След това идва януари, когато отново започва поредното зареждане. Търсят най-много дъб. Има и такива, които искат бук, за тях работим по заявка, това налага повече чакане за изпълняване на поръчката. Тази година работи в района на Средец, понякога и от Граматиково, но основно от Странджа. Друга година и от Стара планина сме зареждали, но сега само от Странджа. В зависимост от зимата, дали е тежка възниква проблем с дървесината. Никой не може със сигурност да каже каква зима ни очаква. Ще видим. Хората нямат пари, все по-често се случва да идват клиенти да напълнят само едно чувалче..."

През зимата ако е се задължи по-дълъг период с минусови температури, отново се очаква недостиг на дърва в складовете, посочва още търговката. Причината е, че добиването на дървесина ще бъде затруднено заради трудно проходимия терен в Странджа, допълни тя. 

Чуйте повече в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Намаляват местата за паркиране при ремонта на „Демокрация“

Проблемите с паркирането станаха основен акцент в общественото обсъждане инициирано от Община Бургас за предстоящата реконструкция на част от централния булевард „Демокрация“. Буслента, която да няма пресечни точки с останалите автомобили и светофари на всички места за пресичане на пешеходци, са част от проекта. Нови подлези и надлези засега..

публикувано на 15.11.19 в 09:55

Децата със специални потребности ще имат нов двор с уреди за игротерапия

Децата със специални потребности, които посещават бившето помощно училище „Отец Паисий” в Бургас, ще имат възможност за специализирани игри и физическа активност на открито.  Училището е преустроено като Център за специфична образователна подкрепа.  В него се обучават около 100 деца. Проектът „Подарете ни детство, за да почувстваме света“ е..

публикувано на 15.11.19 в 09:23
Снимката е илюстративна.

Мариян Костадинов е новият директор на Регионална дирекция по горите в Бургас

Инж. Мариян Костадинов е назначен за директор на Регионална дирекция по горите в Бургас със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите от днес, съобщават от институцията. Инж. Костадинов е завършил Лесотехническия университет в София, специалност „Горско стопанство“. Завършил е и магистратура в Стопанската..

публикувано на 14.11.19 в 17:12

От 1 януари 2020 г. първият ден от болничния няма да се заплаща

От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева. Това са се договорили ГЕРБ и „Обединени патриоти“ на политически съвет на управляващата коалиция с участието на премиера Бойко Борисов. Политическият съвет, в изпълнение на заложените в програмата за управление приоритети, е решил минималната пенсия да стане 250 лева от началото..

публикувано на 14.11.19 в 15:17

"Булевард Демокрация" - на 14 ноември

Народната мъдрост „Покрай сухото гори и мокрото“ днес се визуализира и в управленско решение. А именно – първият ден от болничните остава за сметка на болния. И така, заради стотиците тарикати, които си взимат ден, за да удължат уикенда и да идат на плаж, да комбинират с почивните дни и други подобни шашми, ще изгорят хилядите честни болни...

публикувано на 14.11.19 в 15:02

Общината изгражда нов център в помощ на хората с увреждания

Започнаха  строително-монтажните дейности за изграждане на нов център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, информират от общината. Той ще е на мястото на вече преместената дирекция "Социално подпомагане" - в блок 42, к-с "Братя Миладинови", срещу Механотехникума.  Общината изгражда новия център по проект "Развитие на нови интегрирани услуги в..

публикувано на 14.11.19 в 12:26

Изграждат в Ахелой открита сцена

В Ахелой ще бъде изградена постоянна открита сцена и пейки за зрители. Това предвижда проектът на община Поморие, внесен за одобрение към Местна инициативна група – Поморие. С реализиране на дейностите по проекта ще се създаде прекрасно място за провеждане на разнообразни културни събития и мероприятия като дневни и вечерни концерти, детски прояви,..

публикувано на 14.11.19 в 10:35