В Бургас посрещнаха чудотворната икона „Св. Богородица Касперовская“ (СНИМКИ)

| обновено на 17.10.19 в 13:45
3
Снимка: BMT


Чудотворната икона "Св. Богородица Касперовская" от град Ананиев - Украйна, бе изложена за поклонение в Бургас. От ранни зори пред храм "Св. св. Кирил и Методий" се извиха опашки от миряни, които искат да се поклонят пред светинята. 

Вярващите могат да се докоснат до чудотворната икона до събота - 19 октомври.


След това тя ще бъде изложена в още няколко храма в Бургаската духовна околия:

-  19. 10. Поморие храм "Св. Богородица";

-  20. 10. Царево храм "Св. цар Борис";

-  21. 10. Приморско храм "Св. св. Кирил и Методий";

-  22. 10. Созопол храм "Св. вмчк Георги Победоносец".

По време на престоя на иконата в храмовете ще се отслужва Акатист към "Св. Богородица Касперовская" за здраве, спасение и изцеление.

Подробностите, чуйте в прикачения файл.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефания Колева - влюбена в Бургас

Актрисата Стефания Колева е част от спектакъла на Иван Радоев „Направо от аснсьора“ от Жерар Лозие. Комедията е от афиша на драматичния театър в Бургас за новия сезон. Но на Стефания морският град никак не и е чужд. Именно тук тя започва своята кариера, а градът просто й е легнал на сърцето, сподели ни актрисата.  " Ох аз много го обичам Бургас,..

публикувано на 19.11.19 в 15:30

В бургаска детска градина стартират практики за алтернативна физическа активност

В  детска градина "Х. Кр. Андерсен" пилотно ще стартират практики по алтернативна физическа активност, които са част от програмата "Активни и здрави" на Община Бургас. Тяхната цел е създаване на здравословни навици, които да станат част от ежедневието на учениците и да им помогнат да разгърнат своя умствен и физически потенциал. Интерактивните занимания..

публикувано на 18.11.19 в 16:27

Севда и Станислав разкриват свои рецепти във "Вехти бургашки гозби"

Десетки бургазлии изпратиха свои предложения, които да намерят място в новото издание на Община Бургас с рибни ястия, посветено на празника на града - Никулден.  Мастършефовете Севда Димитрова и Станислав Райков също ще зарадват бургазлии и гости с нестандартни, но изпитани рецепти, сред които пастет от паламуд и бърза туршия от тиквички, много вĸycнa..

публикувано на 18.11.19 в 14:15

Момчета от Ямбол написаха песента към кино хита "Доза щастие"

Рок парчето от филма „Доза щастие“ написано на един дъх от няколко млади момчета от Ямбол. Основната тема, както в трейлъра, така и във филма, е озаглавена „Sweetest Silence“ и е дело на младата рок група група Seconday. В момента Георги Георгиев (вокал и китара), Ивайло Борисов (барабани) и Веселин Миланов (бас) са студенти в София.  Филмът “Доза..

обновено на 18.11.19 в 13:01
Носия от с. Еркеч / снимка от работния процес/

Автентични носии от Бургаско в календар за 2020 година

Регионалният исторически музей в Бургас участва с три женски носии в календар на фондация „Българските корени“ за 2020 година. Целта да бъде показана  красотата на българката и на автентичната българска носия. Календарът е озаглавен „Девойко мари хубава“ и е 14 листов. Носиите са от различни етнографски региони на България и са създавани и..

обновено на 18.11.19 в 09:04

В Царево продължават с програмата "Иновации в действие"

В Царево продължават с програмата "Иновации в действие", както и  втората мобилност по проект на местното СУ,, Н..Й. Вапцаров “. В учебното заведение гостуваха преподаватели и ученици от ОУ,, Братя Миладинови‘‘ от Бургас и СУ,, В. Левски‘‘ от  Малко Търново, които посетиха иновативни уроци в часовете.  Учениците от 10‘‘А‘‘ клас представиха драматизация..

публикувано на 15.11.19 в 08:48

„Културен Бургас в парламента“ за шести път с фотоизложба и скулптури

Инициативата на бургаските депутати от ГЕРБ „Културен Бургас в парламента“ се завръща за своето шесто издание.  На 20 ноември  от 11.30 ч. в Клуба на народния представител ще бъдат открити експозиция на скулптури на бургаски автори, както и фотоизложба на пластики от градска среда. Събитието е посветено на предстоящия празник на града – Никулден. На..

публикувано на 14.11.19 в 10:29