Мъглата се вдигна, слънчево време след обяд (ОБНОВЕНА)

Пристанищата в Бургас вече са отворени

| обновено на 19.10.19 в 09:24
Снимка: plevenzapleven.bg

По-рано тази сутрин видимостта на места достигаше до 50 метра заради мъгла, а пътищата преобладаващо мокри. Това съобщиха от областно "Пътно управление". 

Заради намалената видимост бяха  затворени за маневриране пристанищата в Бургас. Те вече са отворени за извършване на нормалната дейност, информират от  Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Въвеждат временна организация на движението по ул. "Булаир" заради подмяна на водопровод

В края на работната седмица ще бъде въведена временна организация на движението по ул. “Булаир”. Причината е подмяна на съществуващ водопровод в участъка от ул. “Константин Фотинов” до ул. “Цар Симеон I”. Ремонтните дейности ще се извършват на етапи. В първия етап се затваря източното платното за движение на ул...

публикувано на 20.11.19 в 17:39

Живущи от четири блока са против изграждането на многоетажен паркинг, искат детска площадка до Медицинския колеж

Преди дни Община Бургас потърси обществена подкрепа за изграждането  на многоетажен надземен паркинг на мястото на спортна площадка в к-с "Братя Миладинови", до Медицинския колеж на бул. "Демокрация". Според администрацията, тя е неизползваема и не се намира в непосредствена близост до жилищни сгради.  Идеята не е нова. Тя още през май среща..

обновено на 20.11.19 в 16:09

Община Бургас осигури удобен достъп за хората с увреждания до НОИ

Хората с увреждания ще стигат по-лесно и удобно до сградата на НОИ, след като Община Бургас благоустрои района от страната на ул. "Шар планина". Досега достъпът за гражданите беше затруднен откъм главния вход от бул. "Стефан Стамболов" заради поставена метална ограда на частен имот. Ремонтните дейности бяха извършени по разпореждане на кмета Димитър..

публикувано на 20.11.19 в 15:40

Временна организация на движението по "Булаир" до края на януари

Временна организация на движението на улицата ул. "Булаир" ще бъде въведена от четвъртък 21.11.2019 година до 22.01.2020 година. Това се налага в ъв връзка с подмяна на съществуващ водопровод  в участъка от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I". Ремонтните дейности ще се извършват на етапи. В първия етап се затваря източното платното за..

публикувано на 20.11.19 в 15:34

Засадиха фиданки в двора на ПМГ в Бургас

Четири млади фиданки бяха засадени в двора на ППМГ "Акад. Никола Обрешков". Инициативата е по идея на осмокласници и е подкрепена от ръководството, преподавателите и Община Бургас. Децата помогнаха за изкопаване на техните гнезда и поеха ангажимент да се грижат и занапред за двата червени дъба и двата сребролистни явора. Скоро ще бъде оповестена..

публикувано на 20.11.19 в 15:21

25 хиляди лева са нужни за довършването на манастира "Свети Георги" в Поморие

Само още около 25 хиляди лева са необходими за довършителните дейности от ремонта на поморийския манастир „Свети Георги“. Сливенска митрополия, както и община Поморие   вече на два пъти са отпускали допълнително средства, които са се наложили за укрепване на най-старата сграда в комплекса. 700 хиляди лева бяха отпуснатите европейски..

публикувано на 20.11.19 в 15:14

"Булевард Демокрация" - на 20 ноември

Светли бъднини се задават за пенсионерите. 40 лева обеща правителството за възрастните за Коледа и Нова година. Е, тя ще е само за хората под т. нар. „линия на бедността“, но пък у нас те са едва 1 276 200. Самата линия е 363 лв., защото предполагам, че вече се питате. Но това не е всичко. От Община Бургас ще предлагат „уикенд пътуване“..

публикувано на 20.11.19 в 15:04