БНР - Бургас и сдружение "Каритас"

Кампанията "Дари и помогни" - да помогнем на бездомните

Благотворителната акция продължава до края на октомври

| обновено на 23.10.19 в 09:04

До края на месеца продължава кампанията ни „Дари и помогни“. Тази година тя е в помощ на бездомните в града ни. Акцията е на сдружение "Каритас", което има Център за стационарна и мобилна грижа за нуждаещи се в Бургас. Събираме употребявани, но запазени мъжки дрехи и обувки за есенно - зимния период, одеяла и завивки. Хората, на които ще бъдат предоставени са едни от най – нуждаещите се.

Милчо е с редица заболявания, домът му е изгорял, мечтае за фургон, в който да живее и е благодарен за помощта на „Каритас“:

„Те много ни помагат, ако не са те сме загубени. Много са добри, те са организация към католическата църква, а аз съм протестант, но те не ни делят нито по вяра, нито по народност.“

Антон също е останал без дом и без работа, няма семейство и разказва през сълзи своята история:

„Вече нямам близки, никой не ми остана! Преди имах дом и работа, лепях плочки, а сега нямам нищо, всичко се разпадна ! До скоро нямах лична карта, но благодарение на „Каритас“ вече имам и се надявам, че ще мога да си намеря работа.“

През Дневния център на сдружението в Бургас на месец преминават  по 35 – 40 души бедни, изоставени от близките си, останали без жилище и много често изпаднали в различни зависимости. Тук те получават храна, при необходимост лекарства и дрехи.

Кампанията, която предприехме е за събиране на запазени зимни дрехи, обувки и завивки, които ще са от полза за студените дни, които предстоят, каза Здравко Георгиев, координатор на организацията:

„Нужни са най – вече мъжки, спортни дрехи. Анцузи, пуловери, блузи,дънки, якета. Ще са от полза и запазени обувки, одеяла, завивки.“

Ако искате да помогнете може да се включите в кампанията ни „Дари  помогни“. Даренията си може да донесете в БНР - Бургас ул. Филип Кутев 2 или в офиса на сдружение „Каритас - клон Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“ бл 57, вх. 8, партер.

повече може да чуете в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Протест на несебърлии преди задържането на кмета Николай Димитров, архив

Блокират в събота Дюлинския проход в защита на Николай Димитров

С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите на жителите на Несебър. Недоволството на гражданите е насочено срещу Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които удължават  вече един месец арестите на кмета на общината Николай Димитров и двама общински съветници. Те бяха задържани по време на предизборната кампания и..

публикувано на 19.11.19 в 16:32

Възстановено е електрозахранването в Сарафово

От ЕВН информират, че 100 % от засегнатите абонати в Сарафово вече имат ток. Аварията бе регистрирана  в 14.10 часа, тя бе в резултат на  външна намеса , ударен  захранващ подземен  кабел. 

публикувано на 19.11.19 в 15:31

Сарафово без ток заради авария

Почти целият бургаски квартал "Сарафово" е без електрозахранване.  Представителят на Общината Неделин Недялков отбелязва, че при него са  постъпили сигнали от различни части на квартала.От ЕВН са го информирали, че работят по отстраняването на аварията.  Петър Костадинов от ЕVN  съобщи, че аварията е регистрирана  в 14.10 часа, тя е в резултат на..

обновено на 19.11.19 в 14:31

Булевард Демокрация на 19 ноември

Темите днес в „ Булевард  Демокрация“: Защо Созопол се вдигна срещу проект за ремонт на общинското пристанище, подписан от стария кмет и ще загуби ли града 800 000 лева европейско финансиране. Позицията на експертите представя Петя Янакиева. Гражданско неподчинение в Несебър. Блокада на Дюлинския проход обмислят жителите на общината в знак..

публикувано на 19.11.19 в 14:10
Управителят на общинската фирма

Смарт Бургас – хубаво е, но не е готово

Анонсираната през миналата седмица (включително и от мен* ) интегрирана градска платформа „Смарт Бургас“ е нещо като ремонтите в София – Хубаво е, но не е готово. След като отделих време да се поразровя в информацията, която предоставя, по-детайлно, се оказва, че тя е още далеч от понятията „смарт“ и „интегрирано“ Една от най-важните ѝ..

публикувано на 19.11.19 в 13:56

Манастирът"Свети Георги" в Поморие се нуждае от средства за ремонта на сградата

Манастир “Свети Георги”в Поморие и община Поморие започнаха дарителска акция за набиране на средства за цялостен ремонт на сградата, построена 1856 та година. Манастирската управа започна ремонт на покрива с евросредства. Но с разпокриването на сградата се установява, че гредите са напълно прогнили, а стените пропукани и пропаднали. Налага се..

публикувано на 19.11.19 в 13:41

Благодетели могат да зарадват деца или възрастни хора в неравностойно положение

Дете или възрастен човек в неравностойно положение може да бъде зарадван с подарък чрез кампанията на Община Бургас "Подари от сърце". Второто издание на инициативата стартира до дни.  Всеки благодетел може сам да избере на кого да купи подарък и да му напише кратко послание или пожелание. Списъкът с информация кой за какъв подарък си мечтае съвсем скоро..

публикувано на 19.11.19 в 13:27