Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обособиха 4 кемпер зони в Бургас

4 кемпер зони са обособени на територията на Бургас, информират от Общината. Те се намират на пристанището в кв. „Сарафово“, кв. „Минерални бани“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“ и лодкостоянка „Крайморие“.

15 каравани могат да паркират в зоната, предвидена за това в кв. „Минерални бани“. На останалите зони са маркирани между 8 и 10 паркоместа. Те ще са удобни и за по-дълги кемпери.

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет. Осигурен е достъп за хора с увреждания. Новите локации вече са включени в международната кемпер карта.

Кемпер стоп лодкостоянка „Ченгене скеле“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Ченгене скеле“, в м. Рибарско селище, в непосредствена близост до Културно – туристически комплекс „Ченгене скеле“. В комплекса има експозиционни къщички, които разказват историята на рибарите. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други, като гостите могат да наблюдават и демонстрации на рибарския занаят като плетене на мрежи. Комплексът включва също така кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка.

От мястото има възможност да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до о. Света Анастасия. Има осигурено захранване с ток и вода, мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 10 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп лодкостоянка „Крайморие“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“, кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж „Крайморие“ и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 5 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп Рибарско пристанище „Сарафово“ – Кемпер стоп се намира на територията на рибарско пристанище „Сарафово“, на 5 минути пеша от центъра и плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има изградена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и удобен градски транспорт.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 8 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп СОЦ „Ветрен – Квартал „Ветрен“ се намира на 15 км. от град Бургас. Разположен е на територия от 4 декара, разполага с десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център „Ветрен“, който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В близост се намира действащата чешма „Калимарица“, която е още от Римско време. Туристически комплекс „Акве Калиде“ може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от различни епохи. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски кът, както и благоустроено и превърнато в приятно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк “Минерални бани“ е идеално място за пикник със семейството. Там има голяма детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки.

Капацитет –15 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Диана Фъртунова обича да експериментира в рисуването и кулинарията

Диана Фъртунова   е родена в София, но от години живее в Бургас. Завършила е предучилищна педагогика и  логопедия. . Работила е във редица вестници и като журналист в телевизия СКАТ.  Пише стихове още от ученическите си години. Член на Бургаския филиал на Съюза на свободните писатели в България и на Съюза на българските журналисти.  Издала е..

публикувано на 21.07.24 в 14:00

Крафт бира с вкус на пица и ванилия предлага петия фестивал в Минералните бани

18 пивоварни са част от петото издание на фестивала на крафт бирата, който ще се проведе събота и неделя традиционно в парк Минералните бани. Домакин е пивоварната в парка. Тази година има и международно участие с производители от Холандия, Германия, Кипър и Румъния. Общо над 70-80 вида бира могат да опитат посетителите, каза Ганчо Кожухаров,..

обновено на 20.07.24 в 16:53

Фестивалът на виното продължава и през уикенда

На десето място   по производство на вино в Европа застава България. В световен мащаб сме на 25-о място .  Това каза в Бургас Софи Палас от Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости за откриването на 12-ото издание на фестивала за вино и спиртни напитки. Събитието събира над 40 български и чуждестранни..

публикувано на 20.07.24 в 15:28

Канят на фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа" следващия уикенд

В Малко Търново следващия уикенд ще се проведе фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа". Той се организира за 14 – та поредна година. Целта му е да бъде показано нематериалното наследство на Странджанския край в автентичен вид, съобщи Милена Дренчева, секретар на НЧ "Георги Попаянов 1914",организатор на..

публикувано на 20.07.24 в 13:00

Бургазлийка е двойна шампионка на световно първенство по танци

16-годишната Ванеса Калчева стана двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals в Прага. Престижният формат събира близо 10 000 танцьори от цял свят, което е само с 500 по-малко от състезателите на Олимпиадата. Бургаското момиче е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“. В категорията за дуети Ванеса и партньорката ѝ Габриела..

публикувано на 19.07.24 в 14:40

Над 40 винарни от цял свят пристигат в Бургас

12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas  обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Тази година събитието е с нова локация, а именно Международен конгресен център Бургас , зала Черноморие, на Морската гара в града.  Фестивалът се провежда в..

обновено на 19.07.24 в 11:24

Етнокухнята на музея ще представи на 19 юли специалитет от шопския край

Този път в Етнокухнята на музея ще приготвят специалитет, характерен за шопската софра.  Така продължава традицията да се представят в музея традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще покаже в Етнокухнята на бургаския музей журналистката Диана Фъртунова , която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български..

публикувано на 17.07.24 в 11:10