Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обособиха 4 кемпер зони в Бургас

4 кемпер зони са обособени на територията на Бургас, информират от Общината. Те се намират на пристанището в кв. „Сарафово“, кв. „Минерални бани“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“ и лодкостоянка „Крайморие“.

15 каравани могат да паркират в зоната, предвидена за това в кв. „Минерални бани“. На останалите зони са маркирани между 8 и 10 паркоместа. Те ще са удобни и за по-дълги кемпери.

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет. Осигурен е достъп за хора с увреждания. Новите локации вече са включени в международната кемпер карта.

Кемпер стоп лодкостоянка „Ченгене скеле“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Ченгене скеле“, в м. Рибарско селище, в непосредствена близост до Културно – туристически комплекс „Ченгене скеле“. В комплекса има експозиционни къщички, които разказват историята на рибарите. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други, като гостите могат да наблюдават и демонстрации на рибарския занаят като плетене на мрежи. Комплексът включва също така кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка.

От мястото има възможност да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до о. Света Анастасия. Има осигурено захранване с ток и вода, мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 10 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп лодкостоянка „Крайморие“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“, кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж „Крайморие“ и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 5 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп Рибарско пристанище „Сарафово“ – Кемпер стоп се намира на територията на рибарско пристанище „Сарафово“, на 5 минути пеша от центъра и плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има изградена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и удобен градски транспорт.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 8 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп СОЦ „Ветрен – Квартал „Ветрен“ се намира на 15 км. от град Бургас. Разположен е на територия от 4 декара, разполага с десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център „Ветрен“, който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В близост се намира действащата чешма „Калимарица“, която е още от Римско време. Туристически комплекс „Акве Калиде“ може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от различни епохи. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски кът, както и благоустроено и превърнато в приятно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк “Минерални бани“ е идеално място за пикник със семейството. Там има голяма детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки.

Капацитет –15 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започват от днес кастингите за "Кралица на Бургас 2024"

Конкурсът за красота „Кралица на Бургас 2024“ ще се проведе на 30 юни в Летния театър на Бургас. Право на участие в него имат всички момичета, от морския град и региона, които са навършили 16-годишна възраст и са до 24 години. Кастингите за конкурса започват от днес и ще продължат до 10-ти юни. Момичетата могат да заявят кандидатурата си чрез..

публикувано на 15.05.24 в 09:06

След Дубай, копието на Панагюрското златно съкровище гостува на Бургас

Копието на Панагюрското златно съкровище ще бъде експонирано в зала „Трезор“ на Археологическия музей в Бургас (бул. „Алеко Богориди “ 21) от 18 май до 30 август. Това е единственото музейно копие – пълен аналог на оригинала, изработено от чисто 23 каратово злато. Предметите са собственост на Националния исторически музей – София, които любезно..

публикувано на 14.05.24 в 11:14

Нощ на музеите отново в Бургас на 18-ти май

Регионалният исторически музей в Бургас, кани на инициативата „Европейска нощ на музеите“, която ще се проведе на 18 май (събота), от 18:00 до 00:00 часа. От там са предвидили богата културна програма за бургазлии и гостите на града. По традиция, на 18-ти май Бургаският музей открива и летния сезон. ПРОГРАМА 1. Археологически музей  (бул. „Алеко..

публикувано на 13.05.24 в 13:21

Михаела Георгиева - творецът на чаши, бижута, бебешки визитки и други красоти

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 12.05.24 в 17:30

Инициатива популяризира спортния туризъм по Черноморието

Хотелиерът Силвия Кьосева ще пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата е под надслов „1 SEA“ (Едно море) и цели да популяризира региона не само като място за лятна почивка, но и с възможностите му за спортен туризъм. Силвия Кьосева, която е и любител бегач предприема инициативата "Едно море" море с..

обновено на 11.05.24 в 15:21

Созопол ще присъства в новата телевизионна поредица "Съкровища с Бетани Хюз"

Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”.  Тя разказва в него за новите открития при разкопките на мястото, където ще бъде изградена новата автогара в Созопол. Разказва и за остров „Свети Кирик и Юлита“ и за находките от подводната археология в..

публикувано на 11.05.24 в 12:44

„Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“ в изложба

На 15 май 2024 г. (сряда) от 17:00 ч. в Етнографския музей ще бъде открита изложбата „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“. Тя представя знакови бургаски места, събития, познати и непознати хора от оня романтичен и в същото време динамичен, шарен и разпознаваем град. Интересните моменти от тогавашния живот – цитати от ръкописа на д-р Мъгърдич..

публикувано на 11.05.24 в 11:07