Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Храм „Св. Николай Чудотворец“ в Ямбол ще бъде затворен до 22 декември

Снимка: Даниела Костова

Ямболският църковен храм "Св. Николай Чудотворец" ще бъде затворен до 22 декември, съобщиха от архиерейското наместничество.  Ще бъде извършен частичен  ремонт,  който ще приключи до коледните празници.

В най- голямата църква в Ямбол ще се извърши  освежаване на подовата настилка, архиерейският наместник архимандрит Димитрий.

"Ще циклим паркета, ще боядисваме с лак, изисква просто физическо време, няма как да стане за по- кратко време и затова храмът няма да бъде действащ, така че заповядайте в другите храмове за този период - „Успение на Пресвета Богородица“ в кв. „Аврен“, както и двата храма в кв. „Каргон“ – „Света Троица“ и „Свети Георги Победоносец“.. За Рождество Христово храмът ще бъде готов.“

Средствата за ремонтните дейности и материалите  са осигурени от църковното настоятелство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба с 23 български дизайнерски продукта гостува в Бургас

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“ ще бъде представена в Конферентната зала на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ в Бургас на 8 май от 14.00 до 18.00 часа, съобщават от културната институция. Официалното откриване на изложбата и представянето на книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ ще се проведе в 16.00 часа. В изложбата ще..

публикувано на 27.04.24 в 16:55

Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас

Петър Кънев отново е избран да води листата на БСП на предстоящите избори за 50-то Народно събрание. Н а свое заседание днес Националният съвет на БСП утвърди листите , както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот. За водач на евролистата е избран Кристиан Вигенин. Следван е от Румен Гечев, Цветелина Пенкова,..

публикувано на 27.04.24 в 16:42

Агатополският епископ Йеротей с обръщение към миряните

През седмицата Светият Синод обяви новия списък на кандидатите за Сливенски митрополит. В него не фигурират епископите Йеротей и Михаил, които получиха най-много гласове на касираните избори.  На сайта на Светия синод бяха обявени имената на Велички епископ Сионий, Знеполски епископ Арсений, Мелнишки епископ Гераси, Браницки епископ Пахомий,..

публикувано на 27.04.24 в 16:19

Фестивал разкрива кемпера и къмпингуването, като начин на живот

Хубавото време изкара бургазлии на Морската гара за кемпер изложението „Explore the world".  Първото издание на фестивала се организира със съдействието на община Бургас и Министерството на туризма.  На него се събраха много от хората, които обичат да почиват сред природата, но с удобствата на своя дом на колела или на палатка...

публикувано на 27.04.24 в 14:53

Откриха националното изложение за цветя „Флора 2024“ в Бургас

Рози и орхидеи са хитът на националното изложение за цветя „Флора 2024“ в Бургас. Над 90 фирми участват в него. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще видят бургазлии и гостите на града в откритите площи и залите на Експозиционния център в Морската градина.  Десетки бургазлии и гости на града..

публикувано на 27.04.24 в 14:21

„Възраждане“ представи кандидатите си за 50-то Народно събрание от Ямбол

Партия „Възраждане“ представи кандидатите си за 50-то Народно събрание от Ямбол. В листата са включени осем кандидати- петима мъже и три дами. Водач на листата е настоящият депутат от региона Никола Димитров, който за четвърти път се кандидатира за народен представител. Той посочи, че ще работи по три основни приоритетни теми за Ямбол- като първата е..

публикувано на 27.04.24 в 12:56

Започват проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Първите за предстоящия активен сезон нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания вече започнаха, съобщават от Министерството на туризма. Те са извършени на 26 април от проверяващи служители на министерството съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Национална..

публикувано на 27.04.24 в 11:59