Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Станимир Рагевски тръгва по съкратена процедура

Делото срещу Станимир Рагевски за две убийства ще се гледа по съкратена процедура, но без признаване на вина. Ще бъдат разпитани само част от свидетелите. Това стана ясно днес, след като бургаският окръжен съд даде ход на съдебния процес. Подсъдимият бизнесмен е обвинен за умишлените убийства на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Срещу него има повдигнати и още две обвинения - за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, с което е извършил убийствата, както и за притежание на наркотични вещества. 
Дело с изключително голяма правна сложност - около 60 свидетели, над 40 вещи лица и 200 експертизи от всякакъв вид. В хода на процеса адвокатът на обвиняемия Станимир Рагевски - Ваня Радиева възрази срещу претенциите на двама от гражданските ищци - майката на убития Юмер Мехмед - Гюлфие Сали Ибрямова, която била в обтегнати отношения със сина си и сестрата на загиналата брокерка Теодора Бахлова - Таня Ангелова. 
"Възразих срещу гражданските искове, считам, че те биха затруднили и без това огромния обем от наказателното дело, освен това част от лицата нямат нито моралното, нито законното право да предявяват тези искове". 
В залата стана ясно, че Теодора Бахлова също е имала лоши отношения със своята сестра. Дори до там, че при изчезването на брокерката нейната дъщеря изразила съмнения пред полицията, че може да е замесена именно леля й - Таня Ангелова. В края на заседанието съдът определи тя да не бъде конституирана, като граждански ищец, защото не се явява и наследник на загиналата. Допуснати обаче бяха исковете   на останалите четирима близки на двамата убити за общо над един милион лева. 
Разследването беше изключително тежко, а обемът на доказателствените източници изключително голям, коментира прокурорът Десислава Трифонова. Тя поиска от съда допълнителен съдебен заседател и резервен адвокат за подсъдимия Рагевски, с оглед делото да протече в разумни срокове. 

Съдът даде един месец на адвоката и подсъдимия, за да определят кои свидетели и вещи лица да бъдат разпитани. Следващото заседание ще е на 27 април от 10 часа. 

Припомняме, че неизпълнени обещания за изплащане на средства за извършена работа е мотивът за убийството на 28-годишния мъж Юмер Мехмед. Спор с имуществен характер е причината за убийството на Бахлова. 

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха торби с метамфетамин в апартамент в "Славейков"

Пет торби с метамфетамин са намерени при проверка в дома на 48-годишен мъж от Бургас, съобщават от полицията. Жилището се намира в ж.к. "Славейков".  Общото количество наркотик е около 150 грама. Мъжът е осъждан, той е задържан за срок до 24 часа.  По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 29.05.24 в 08:44

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на кметството на Шивачево (обновена)

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ около 3.00 часа в сградата на кметството на Шивачево. Задействана аларма е издала крадците. Д вама са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Това съобщиха от Районна прокуратура Сливен, където вече се води досъдебно производство за грабеж. По първоначални данни охранителя не е отвърнал на стрелбата...

обновено на 28.05.24 в 15:06

Задържаха рецидивист

50-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Бургас е задържан от полицията, съобщи Областната дирекция на МВР. Установено е от разследващите, че е извършил 7 кражби в бургаския к-с „Братя Миладинови“ от октомври миналата година до момента: - 11/12.10.2023 год., чрез взломяване на катинар на избено помещение в бл. 60 в ж.к. „Братя Миладинови“ отнел..

публикувано на 28.05.24 в 09:14

Откриха канабис в частен дом

74 свивки с канабис,  с общо тегло около 40 гр., укрити в различни тайници в частна къща в кв. “Победа”, бяха открити от служители на участък “Победа” към Първо Районно управление - Бургас.   Полицаите са извършили претърсване в частния дом, разположен на ул. “Крайна” и обитаван от 51-годишна жена от Бургас. На различни места - в кутия от крем за..

публикувано на 28.05.24 в 07:15
Отец Иван Янков (архив)

Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал "Речица" бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че може да се лансират много версии, но очаква полицията да достигне до крадеца и тогава ще стане..

публикувано на 27.05.24 в 13:07

Горя павилион за сладолед в Свети влас

На 25 май около 23:10 часа е получен сигнал за горящ търговски обект за сладолед, на кръстовището на улиците "Рибарска" и "Морска" в Свети влас, собственост на 54-годишен мъж от града.  Огънят е потушен от един противопожарен екип.  При извършения оглед са намерени и иззети обгорели медни кабели, завършващи в единия си край с топилки, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

Бургазлия загина в катастрофа край Горно Ябълково

74-годишен бургазлия загина след като катастрофира самостоятелно в района на село Горно Ябълково /общ. Средец/.  Инцидентът е от 26 май около 7:10 часа.  Мъжът е шофирал с несъобразена със състоянието на пътя скорост. При спускане и навлизане в десен завой, той се блъска в крайпътно дърво. Мъжът загива на място.  По случая е..

публикувано на 27.05.24 в 08:43