Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моторист загина при тежък пътен инцидент с училищен автобус (ОБНОВЕНА)

Няма пострадали сред децата, екип от психолози на МОН ще работи с тях

3
Снимка: ОД МВР Бургас

Тежък пътен инцидент с училищен автобус е настъпил на пътя Малко Търново - Бургас около 14:30 ч, съобщават от бургаската полиция. В района на местността “Качул” мотор, управляван от 36-годишен бургазлия се е сблъскал с транспорта, превозващ ученици от Малко Търново към домовете им в с. Звездец.

Мотоциклетистът е загинал на място. При инцидента няма други пострадали. Екип от психолози от Института по Психология на МВР - сектор Бургас ще окажат помощ на учениците, които са станали свидетели на катастрофата.  

Децата в автобуса са били 35, каза Мария Патронова, директор Дирекция "Култура, образование и спорт" в Община Малко Търново. Изпратихме друг автобус, в момента те са в Звездец с родителите си. Уплашени са, каза тя и допълни, че няма ранени и пострадали сред децата.

Учениците са от 6 до 12 клас, с тях е имало и придружител. 

От Министерството на образованието и науката обявиха, че психолози от мобилната група на ведомството заминават спешно за Малко Търново. Те ще работят ежедневно с децата от село Звездец, за да преодолеят шока, преживян от днешната катастрофа. Мерките са взети веднага след като МОН е информирано за пътнотранспортното произшествие. 

В утрешния ден нито едно от децата няма да бъде на училище.

Предстои разследването на компетентните институции да установи причините за инцидента.


Снимка: ОД МВР Бургас

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разследват полицай от Твърдица заради клипове с нецензурно съдържание

Дирекция „Вътрешна сигурност“ е започнала разследване срещу полицай от Районно управление Твърдица във връзка с евентуалното му участие в тиражирането в социалните мрежи на видеоклипове и коментари с нецензурно съдържание. Образувано е и дисциплинарно производство.   Служителят е временно отстранен от длъжност до приключване на производството. По..

публикувано на 22.05.24 в 15:25

Шофьор е хванат с 1,67 промила алкохол зад волана

56-годишен мъж от Нови Искър е спрян за проверка от Районно управление - Руен в село Люляково. Случаят е от 00:13 часа снощи.  Полицията установила, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,67 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.  Работата по случая продължава.

публикувано на 22.05.24 в 07:35

Двама са задържани при полицейска спецакция в „Победа“ /ОБНОВЕНА/

Двама са задържани при специализирана полицейска акция на територията на бургаския квартал „Победа“. Открито е голямо количество от т.нар „друсан чай“, както и мобилна лаборатория за производството на наркотика. Двамата мъже, на 48 и на 26 години, са криминално проявени. В началото на март месец в обитаваната от тях къща в кв...

обновено на 20.05.24 в 16:50

Млад водач се блъсна в крайпътно заведение, шофирал с 0,86 промила

Снощи на пътя, който е от бургаския квартал „Банево“ в посока кв. „Ветрен“, до кръговото кръстовище, самостоятелно е катастрофирал 19-годишен мъж от каменското село Кръстина, съобщи полицията. Причината е движение с несъобразена скорост. Той е имал 1 година стаж зад волана. Блъснал се е с лекия автомобил, който е управлявал - последователно в каменен..

публикувано на 20.05.24 в 08:46

В Сливен автомобил се вряза в пешеходна зона и уби жена

Възрастна продавачка на зеленчуци бе убита от лек автомобил този следобед в Сливен, след като се врязъл в стълб на магазин. Инцидентът е станал около 15.00 часа на булевард „Стефан Стамболов“ на спирката на квартал „Българка“. Автомобилът  е притиснал жената, която е починала на място. Според информацията на полицията водачът на автомобила..

публикувано на 18.05.24 в 19:24

Разпоредена е проверка за нарушения на служители по време на спецакция в Бургас

 Към момента в ОДМВР - Бургас официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица, това съобщиха днес от бургаската полиция. Въпреки това, на база публикации в някои медии, Директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредил вътрешна проверка. В случай на установени нарушения или превишаване на..

публикувано на 18.05.24 в 15:16

Проверяват частно бургаско пристанище за контрабанда на горива (ОБНОВЕНА)

Има задържани лица след проверка по сигнал за незаконна търговия на горива в бургаско частно пристанище.  Специализираната операция е под ръководството на Бургаската окръжна прокуратура, със служители на полицията, Агенция “Митници” и НАП. Проверката е извършена по сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и съхранение на акцизни стоки..

обновено на 17.05.24 в 16:07