Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опит за грабеж в центъра на Бургас: нападател стреля с тейзър по продавачка (ОБНОВЕНА)

Мъж се е опитал да обере златарско ателие в центъра на Бургас днес преди обед, около 11.25 часа, съобщи Областната дирекция на МВР в града.

Продавачката в магазинчето на ул. "Александровска" №69 не е пострадала, нито е било откраднато нещо. Тя е успяла да натисне паник бутона, въпреки че нападателят е стрелял по нея с тейзър (електрошоково оръжие) - по разкази на работещи в околни магазини. След това той избягал.

"Тя влезе при мен - защото аз съм най-близкият ѝ колега - притеснена, трепери цялата и от нея висеше стреличка - разказа Димитър Цветанов, продавач в съседния музикален магазин. - Тогава разбрах, че са се опитали да я оберат, и отидох да стоя при нея, да се успокои малко жената и сигнализирахме на спешния телефон.“

Жената била много уплашена, но добре като цяло - по преценка на мъжа, след чието обаждане на мястото дошли и спешен медицински екип, и полиция. Въпреки това тя е била откарана в лечебно заведение в Бургас.


"Самата дързост на такова престъпление не е нормална. Аз съм тук повече от 20 години и никога не е имало посегателство. Не си го обяснявам, въобще не го допускам дори. Това е много дръзко, посред бял ден, с толкова много хора" – коментира Емил Жечев, също от съседен магазин, в който продава мобилни телефони.

Срещу златарското ателие се намира магазин за дрехи.Точно в момента на нападението Яница Йорданова обслужва клиенти и не го вижда. "Абсолютно нищо не съм видяла. Бях вътре (в магазина – бел. ред.). Просто вече видях линейката. След това разбрахме от колеги, че са опитали да оберат, доколкото разбрах – с електрошок са я нападнали. Абсолютно съм шокирана. Стряскащо е за абсолютно всички", каза тя.

Проверка на БНР Бургас показа, че немалко магазинчета на "Александровска" не разполагат с паник бутони. Дали собствениците ще решат дали да сложат такива след нападението тепърва ще решат.

В района има много видеокамери, записите от които вече се преглеждат от бургаската полиция. Тя издирва извършителя и по описанието на жената.

Образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Апелативният съд в Бургас остави в ареста задържаните мъже на яхта с наркотици край Царево

Бургаският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" на румънския гражданин Еуджан Мурешан и Вангел Паксимов от Поморие.  Българин и румънец са арестувани с дрога за 1,2 млн. лева на яхта в Царево Срещу двамата има повдигнати обвинения за контрабанда на високорискови наркотични вещества. На яхтата, с която са пътували, са откри 60..

публикувано на 24.07.24 в 17:16

Административният съд в Бургас прекрати делото за "Подпорната стена" в Алепу

Административният съд в Бургас прекрати делото, след като прокуратурата оттегли протеста си срещу решението на Дирекцията за национален строителен контрол за узаконяването на "Подпорната стена" в местността Алепу. Мотивите на прокуратурата да спре производството са свързани с последното решение на ВАС от 26-и юни, в което е посочено, че..

публикувано на 24.07.24 в 12:39

30 работници се спасиха по чудо в горящ автобус след смяна в Слънчев бряг

Автобус, превозващ 30 работници се е запалил в движение на пътя Каблешково-село Дъбник. Инцидентът е станал вчера, няма пострадали пътници, съобщават от бургаската полиция.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа.  По данни на 40-годишния шофьор вероятната причина е техническа неизправност по време на движение.  Той забелязал дим, излизащ..

публикувано на 24.07.24 в 10:38

С разпит на свидетели продължава делото за смъртта на двамата бургаски полицаи

С разпит на свидетели в Бургаския окръжен съд продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев. Те загинаха след като автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище патрулната полицейска кола. Обвиняем за престъплението е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан. Случаят е от 25 август 2022г.  Според адвокат Калин..

публикувано на 23.07.24 в 13:36

За пореден път съдът не даде ход на делото за бащинство на Минков

Окръжният съд в Бургас отново не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков. Според ДНК анализ, той е биологичен баща на едно от децата на Габриела Славова-Пеева, обвинена за убийството на Пейо Пеев през януари в София. В края на април, тя бе пусната под домашен арест. Днес беше разгледана молбата ѝ за възстановяване на срока за отговор..

публикувано на 23.07.24 в 13:15
Калин Стоянов

Пожарникари са прехвърлени от Ямболско на българо-гръцката граница

Голяма част от силите, които седем денонощия се бориха с огнената стихия в Ямболско, са предислоцирани на българо-гръцката граница, където е възможно огънят от гръцка страна да се прехвърли на наша територия. Това е информирал вътрешния министър Калин Стоянов, който проведе видеоконферентен разговор с гръцкия министър на климатичните кризи и..

публикувано на 23.07.24 в 13:11
Съдебна зала. Снимката е ипюстративна.

Намаляват осъдителните присъди за престъпления в Бургас

По-малко осъдителни присъди за престъпления и по-ниско процентно съотношение между престъпления и осъдени отчита в област Бургас Териториалното статистическо бюро - Югоизток за 2023 година в сравнение с предходните две.  Миналата година присъдите са били 1 602, а осъдените - 1 499. Година по-рано присъдите са били 1 883, а осъдените - 1 800. Данните за..

публикувано на 23.07.24 в 11:55