Най-дългото преплуване в акваторията на черноморския басейн

Плувецът Цанко Цанков приема предизвикателството първи в историята да преплува бургаския залив, едно разстояние от над 44 км. Това е с 11 км повече от Ламанша. Община Бургас приема голямата отговорност по организацията, за която движи последните..

публикувано на 12.07.19 в 11:20

През август отново Milan Academy Junior Camp в Несебър

Несебър тържествено изпрати малките участници в деветото издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria. Лагерът бе организиран под патронажа и с изключителното съдействие на кмета на Община Несебър Николай Димитров Най-големият детски футболен форум..

публикувано на 10.07.19 в 13:31

Спортни имоти: Графиците за тренировки са с леки размествания само за 5 дни

В края на юли има Европейско първенство по водна топка и поради тази причина се налагат корекции в графиците на плувните клубове. Четири бургаски клуба по плуване изразиха в отворено писмо недоволството си от това, че не могат да ползват..

публикувано на 10.07.19 в 11:27
Снимката е илюстративна.

Пречат ли международните състезания по плуване на тренировките на бургаските клубове

Четири бургаски клуба по плуване изразяват в отворено писмо недоволството си от това, че не могат да ползват оптимално базите в града. Според тях големи международни форуми с многобройни участници ограничават подготовката на местните състезатели...

публикувано на 10.07.19 в 09:18

Открита е процедура по несъстоятелност спрямо ПСФК „Черноморец“

Започва производство по несъстоятелност спрямо Професионален спортен футболен клуб „Черноморец Бургас“ АД . Това става ясно от решение на Бургаския окръжен съд. По време на производството ще се установяват активите на дружеството и вземанията на..

публикувано на 09.07.19 в 15:47

Пропада републиканското първенство по джет ски в Приморско, заради закъсалия в пясъка джип

Пропада вторият кръг от Републиканското първенство по джет ски, който трябваше да се проведе този уикенд в Приморско. Концесионерът на плажа, където джип пропадна в пясъка е отказал достъп, съобщи председателят на Спортен клуб „Приморско екстрийм“..

публикувано на 09.07.19 в 15:19

"Черноморец" е новият шампион на България по водна топка при U15

Със златен медал ознаменува края на сезон 2018/2019 бургаският клуб по водна топка "Черноморец". Отборът на U15, състезатели родени 2004 г. и по-малки, триумфира с шампионската титла от държавното първенство, съобщиха от Община Бургас.  Купата момчетата..

публикувано на 09.07.19 в 10:19

Фенове на „Нефтохимик“ искат отчуждаване на стадионите, излизат на протест

Фенове на „Нефтохимик“ излизат на протест в Бургас заради липсата на стадион в морския град. Сред причините е и взетото решение, футболният тим да домакинства мачовете си в Созопол, заради високата наемна цена на съоръжението в областния..

публикувано на 08.07.19 в 12:29

Росен Ранков от Бургас стана първи в състезанието по планинско колоездене

Бургаският състезател Росен Ранков спечели първо място в своята категория по време на националния шампионат по планинско колоездене. Надпреварата се проведе на 7 юли в местността Шилото. В нея участваха най-добрите български състезатели по планинско..

публикувано на 08.07.19 в 11:34

Нефтохимик с нов изпълнителен директор

Мястото на Павел Бошнаков като изпълнителен директор на Нефтохимик ще заеме Живко Авджиев. Той получи доверието на членовете на Съвета на директорите, които гласуваха неговото назначение по време на последното си заседание. Промяната е във връзка с..

публикувано на 07.07.19 в 14:57