17-годишен криминално проявен бургазлия е задържан за притежание на марихуана

В района на улиците «Шейново» и «Христо Фотев» в Бургас, след проверка от полицаи на 17-годишен криминално проявен младеж, са намерили и иззели осем цигари с марихуана, с тегло около 5 гр. При последвалото претърсване в мазе, ползвано от бургазлията на..

публикувано на 05.09.19 в 09:45

Мобилни и стационарни камери на пътя ще следят за скоростта на автомобилите

Засилени мерки за сигурност от Пътна полиция ще има заради предстоящите почивни дни от утре. Близо 150 мобилни, 25 стационарни и 30 триноги камери ще следят за спазването на скоростта на автомобилите, които ще тръгнат още от днес по пътищата на..

публикувано на 05.09.19 в 07:44

Възстановено е движението по пътя Дъскотна-Айтос

Възстановено е движението по второкласния път Дъскотна – Айтос,  след разклона за Руен в посока Айтос. Временно преминаването на МПС се осъществяваше в едната лента поради пътен инцидент, съобщи Областно Пътно управление. Лек автомобил се беше обърнал..

публикувано на 04.09.19 в 12:37

Кметът на Сливен призова за възможно най-тежки присъди при тежки умишлени престъпления

Кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите  от Сливенския избирателен район да  работят  за отпадане на намаляването на наказателната отговорност при извършването на тежки умишлени престъпления против личността. Повод  за това искане са..

публикувано на 03.09.19 в 17:36

Строежът до ОУ "Любен Каравелов" е незаконно спрян (обновена)

Строежът на блок до ОУ „Любен Каравелов“ може да се осъществи. Бургаският административен съд е отменил решението на Община Бургас, с което тя си оттегли даденото по-рано разрешително за строеж. Сагата започва през април и е последвана и от..

обновено на 03.09.19 в 14:33

Двама поморийци задържани при две акции в Бургас

Голямо количество наркотици и пари са намерени и иззети при проведена специализирана полицейска операция от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Специализираните полицейски сили, протекла на територията на Бургас и Поморие...

публикувано на 03.09.19 в 14:31

Турски съд отложи делото срещу 4-мата български граничари

Делото срещу 4-мата български гранични полицаи, гледано в наказателен съд в турския град Къркларели, днес не беше гледано по същество. Съдебният състав отложи процеса за 4 февруари 2020 г.  Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай..

обновено на 03.09.19 в 13:10

Откриха мъртъв изчезналия във Варна карнобатлия

Откриха тялото на 28-годишния младеж от Карнобат, който изчезна в района на Варна, съобщи  NOVA. Иван Йорданов беше в неизвестност от миналата неделя. Тогава се обадил за помощ на родителите си и изпратил GPS координати на бивше военно..

публикувано на 03.09.19 в 08:51

Прокуратурата поиска обвинените в блудство в Сотиря да останат в затвора

Районна прокуратура – Сливен внесе искане за обвинените в блудство с малолетно момиче в село Сотиря, да се наложи  мярка „задържане под стража“. Непълнолетният Христо и 68-годишният Йордан с а обвинени в това, че чрез употреба на сила , извършили по..

публикувано на 02.09.19 в 16:54

Мъж, причинил смърт по непредпазливост на пътя, се изправя пред съда

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд мъж за причиняването на смърт по непредпазливост при пътен инцидент. Той е   управлявал хладилен автомобил по Автомагистрала „Тракия“. Вече било тъмно, когато с 90 км/час блъснал човек, който спрял в..

публикувано на 02.09.19 в 16:33