Снимката е илюстративна.

Кампания за набиране на кадрови войници провеждат в Ямбол

За пръв път в историята на съвременната българска армия се провежда кампания за набиране на кадрови войници за попълване на бойните редици. Тя се нарича "Бъди войник!".  Ямболският гарнизон винаги е бил сред важните и стратегически точки на..

публикувано на 06.05.19 в 16:16

Късо съединение е причина за пожар в столовата на МВР в Бургас

Пожар в  административните помещения към стола на ОД МВР Бургас,  разположени на ул . Христо Ботев 61 е горял тази сутрин, съобщиха от полицията. Сигнал за инцидента е подаден в 9,35 мин. Своевременно към мястото са се отправили полицейски патрули и..

публикувано на 05.05.19 в 11:33

Двете конституции Търновската и Сребърната вече са в Бургас (ВИДЕО)

С военни почести бяха посрещнати в Бургас оригиналите на двете конституции Търновската и Сребърната. Те са част от обща изложба в Културния център „Морско казино“,  посветена на 140-тата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската..

публикувано на 03.05.19 в 18:25

Три акта за отравяне на пчели в Бургаско

Трима земеделски производители ще бъдат санкционирани заради третиране на рапица, довело до масова смъртност на пчели. Това каза за БНР – Бургас началникът на областната агенция по безопасност на храните (ОДБХ) Георги Митев. Случаите са от..

публикувано на 03.05.19 в 13:24

Специализирана прокуратура направи проверка в офиса на Миню Стайков в Карнобат

В Карнобат полицаи и представители на специализираната прокуратура извършиха проверка в офиса на бизнесмена Миню Стайков в центъра на града. По неофициални данни, проверката е свързана със съмнения за злоупотреби със средства от еврофондовете.  От..

публикувано на 02.05.19 в 15:44

Иванка Иванова: В годишните доклади на прокуратурата, случаите за злоупотреби от еврофондове с осъдителни присъди намаляват

Специализирата прокуратура, МВР и ДАНС разследват измами със средства от европейски фондове. Акцията е на територията на 5 града в страната, сред тях Сливен, Карнобат и Бургас. Заради локацията на процесуално следствените действия, има предположения,..

публикувано на 02.05.19 в 13:29

Специализираната прокуратура разследва измами с европейски фондове в Бургас, Карнобат и Сливен

Специализираната прокуратура, съвместно с МВР е ДАНС, извършва разследване за престъпления, свързани с измами със средства от европейски фондове. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Разследването се провежда на територията на София,..

публикувано на 02.05.19 в 09:09

Възстановиха движението в участъка Сливен - Бургас (обновена)

Вече е възстановено движението на превозни средства на  пътния участък  Сливен - Бургас. Малко по-рано то бе затруднено, заради разпилян товар на платното в района на кв."Речица" в Сливен. Пътят е разчистен , информират от Агенция "Пътна инфрастуктура".

обновено на 01.05.19 в 12:12

Дейността на новата агенция за пътна безопасност дискутираха в Областна администрация Сливен

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски свика заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район. В него участваха представители на държавното и местното управление в областите Бургас, Стара Загора, Ямбол и Сливен – областни управители..

публикувано на 01.05.19 в 11:24

Училищен автобус катастрофира край Айтос, няма пострадали

Училищен автобус е катастрофирал между Айтос и Карнобат, няма пострадали при инцидента. По първоначална информация, той се е ударил челно с лека кола и се е преобърнал в канавката. В автобуса е имало три деца от село Чукарка.

публикувано на 30.04.19 в 15:30