Транспорт по европейски правила: безопасността на корабоплаването по река Дунав

Сред важните транспортни приоритети на България е и осигуряване на безопасност по вътрешните водни пътища. За целта трябва да се създадат модерни условия за корабоплаване по река Дунав. Как ще се подобрят системите за навигация и измерване по реката? Какви технически параметри трябва да достигнат? Ще се обновят ли пристанищните съоръжения по течението на реката? Как финансово ще е обезпечена реализацията на този проект по ОП „Транспорт”? Отговор на тези въпроси дава  инж. Георги Георгиев, изпълнителен директор на Агенцията за поддържане и проучване на плавателния път по река Дунав в предаването „България на път” на 10 юни.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Анелия Торошанова и проф. Мария Славова (вдясно)

Кои са противоречията в законодателната джунгла и защо у нас етичните норми нямат санкции

Защита на правата и човека и гражданина – от кого? Държавата защитава гражданите, а наддържавните институции – човека. Нихилизъм в правото - вярваме ли на институциите или само ги пренебрегваме и нищо не ни спира да нарушаваме законите! От друга страна волунтаризъм в правото - кой от където дойде, без да има познания и морал, променя правото и го..

публикувано на 14.06.19 в 14:35

Сатанянда йога

Райна Христова е адвокат по професия, а йога се превръща в част и философия на живота ѝ през 2004 г. Вдъхновението и познанията си черпи изцяло от традицията на Сатянанда йога. Райна преминава успешно много обучения по йога към Бихарската школа по йога в Индия, Европа и Австралия. Член е на Управителния съвет на „Българска федерация по йога”, на..

публикувано на 14.06.19 в 14:00
Николета Габровска, Михайлина Павлова, Лилия Драгоева и Юлиана Методиева (отляво надясно)

Преди да пуснем при нас любовта

Ако чуваемостта за правата на малцинствата е с нисък праг, то тогава противопоставянето ни разсипва като общество - къде е истината? Защо фашизмът и ксенофобията са престъпления? В дълг ли са елитите към различните в обществото ни? Какво е общото между определенията „традиционен“ и „нетолерантен“? Промени ли се езикът на омразата? Какъв разговор..

публикувано на 14.06.19 в 13:07
Ива Дойчинова и Десислава Андонова-Desy (вдясно)

Десислава Андонова-Desy открива „Радио парк фест“ тази вечер

„Главен герой“ в предаването „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ е певицата Десислава Андонова-Desy. Тази вечер в 18.00 със свое изпълнение тя ще открие „Радио парк фест“ на голямата поляна в Южния парк в компанията на Миленита, рапмузикантите Жлъч, Гена и Гривогор и др. Деси Андонова подготвя в момента своя първи соул албум „Аудиолбук“, в който има..

публикувано на 14.06.19 в 12:11
Александра Жекова

Йога за всички

От 15 до 23 юни България ще отбележи Международния ден на йога в 43 населени места в страната. Официалното откриване на Международния ден на йога в София ще започне в 11.00 ч. в Зала 3 на НДК. От началото на миналия век научните постижения в йога навлизат във фокуса на научните изследвания и познания на редица съвременни науки. Нейната основна философия е..

публикувано на 14.06.19 в 11:10