По пътя към дома

Как да направите най-добрия избор при покупка на жилище? Какво може да wи се случи, ако притежавате жилище без акт 16?
Съветите са на Полина Стойкова, съответно оперативен директор на една от най-големите агенции за недвижими имоти.
Ще разберете още: какви са прогнозите за цените на жилищата през 2014 г., какви са обичайните грешки при покупка на жилище и дали е необходимо да ползвате услугите на агенция за недвижими имоти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Марина Лазу от остров Идра: момиче с морско име и морска професия

Първата дума, която се появява в ума ми, когато мисля за нея, е боец. Марина се бори с морето, бори се с предразсъдъците на една все още затворена патриархална общност, каквато е островът, към самотните майки, бори се с предубежденията на колегите си към жените в бранша, бори се да отгледа и възпита детето си без финансовата и емоционалната подкрепа на..

публикувано на 18.09.19 в 15:40

Споделени върхове: 10 години от изкачването на Монблан от алпиниста в инвалидна количка – Иван Кожухаров

През 1990 година, при изкачване в Алпите по западната стена на връх Пти Дрю, група български алпинисти попада под огромен каменопад. Един от тях – Иван Кожухаров, е  засегнат тежко. Инцидентът го обездвижва, а лекарската прогноза е, че няма да може да живее извън болнична обстановка. С голяма упоритост и усилия на волята Иван успява да преодолее тези..

публикувано на 17.09.19 в 18:05
Ива Дойчинова и проф., д-р арх. Тодор Булев

Не беше правилно в конкурса за нова визия на площад „Света Неделя“ в София да се допуснат за участие само 7 екипа

Проф. д-р архитект Тодор Булев, председател на Съюза на архитектите в България и бивш главен архитект на община Люлин, беше гост на Ива Дойчинова в „Нашият ден“. Разговорът в студиото започна с коментар на резултатите от конкурса за проект за сърцето на София – площад „Света Неделя“. До участие в конкурса бяха допуснати само 7 екипа, нещо,..

публикувано на 17.09.19 в 17:28
Петър Станимиров, Ива Дойчинова и Благой Иванов

Книга за нашите грехове

На 19 септември, четвъртък, в клуб „Сити стейдж“ в подлеза на НДК ще бъде представена книгата „Седем градски гряха“ – комикси за възрастни. Нейни автори са литераторът Благой Иванов и художникът Петър Станимиров, които са приятели от детинство. Работата по книгата продължава две години. Комиксите са посветени седемте смъртни гряха, посочени в Библията. Те..

публикувано на 17.09.19 в 17:05
Николай Кръстев и Силвия Великова

Разговор за „Преди всички“

В събота на 13 септември 2019 г. в „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ на БНР разговаряме с Николай Кръстев и Силвия Великова за възникналата ситуация в програма „Хоризонт“ на БНР. Коментираме взетите решения, подадената оставка и причините за протеста пред БНР. Всеки разговор по темата е документ за случилото се през изтеклите дни.

публикувано на 16.09.19 в 11:25