Дакелът на Мила Попнеделева

„Дакел – не! Или мечките 2“ – Може пък и да ви звучи странно, но това всъщност е заглавието на новата детска книга на Мила Попнеделева-Генова, която ще бъде представена на 24 май в столичната галерия "Арт алея". Както веднага става ясно, основен източник на вдъхновение е дакелът на художничката, а пътят към галерията е указан със специално залепени дакелски стъпки – така че няма как да се объркате. 

Мила Попнеделева е автор на няколко детски книги, всички те с прекрасни авторски илюстрации, и е убедена, че вкусът към красивото и към книгите се създава много рано, затова е важно не само децата да четат, но и какво четат и гледат.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

АДdicted

Петър Чухов: Трябва ти чаша, за да влезеш тук. Нека сетивата ти се преплетат, нека изгубиш представа кое е дума, кое е аромат и вкус, кое - грапаво докосване. Не искам да те лъжа – да, накрая има смърт, онази чиста, неподправена и вяла радост, че отново правилата са пределно ясни, а това, че вече са излишни, е гаранция за голата им красота. Едва ли..

публикувано на 26.06.17 в 16:27

Новото лице на „Водна кула арт фест“

Тази година „Водна кула арт фест“ преживява метаморфоза – вместо познатия фестивал в края на юни, Ния Пушкарова от сдружение ИМЕ организира артистична резиденция, или както тя обича да я нарича „творчески престой“ със същото заглавие. Чуждите артисти ще работят в Хладилно депо „Подуяне“ между 14-23 юли в партньорство с БДЖ и Културен дом „Искър“...

публикувано на 26.06.17 в 14:45

С „Артефир“ на Радио парк фест

С видимо внушително присъствие „Артефир“ се включи в Радио парк феста. Екипът на предаването, което се излъчва всеки ден от 12.20 до 14.30 по програма „Христо Ботев“ напомни, че е време за ваканция, като раздаде плажни топки с логото на предаването и книги извън училищната програма. Очакваме групите, които привлякоха хиляди слушатели в Южния парк,..

публикувано на 26.06.17 в 14:00
Режисьорът Маргарита Младенова

Започва „Малкият сезон” в „Сфумато”

Вече стана традиция в разгара на лятото, когато повечето театри спускат завеса, Театралната работилница „Сфумато“ да бъде домакин на така наречения „Малък сезон“. Програмата включва многобройни представления, изложби, концерти, прожекции, ателиета и четения, за да даде възможност за изява на най-младите творци в театъра и в другите изкуства –..

публикувано на 26.06.17 в 13:55

На моята майка Сирия

Страхуваме се от бежанците, но познаваме ли поне една история на човек, напуснал родното си място и тръгнал по света да търси нова родина. Знаем ли с какви чувства и мисли тръгват тези хора, какъв нов живот очакват, как си го представят? Често интерпретираме причините така, както ни е изгодно без да имаме и най-малка представа за това, каква е..

публикувано на 26.06.17 в 13:40