Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

32-ро издание на Празниците на изкуствата „Аполония“

БНР Новини
Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на Фондация Аполония и артистичен директор на Празници на изкуствата Аполония.
Снимка: БГНЕС

От 1 до 10 септември Созопол посреща Празниците на изкуствата Аполония за 32-ри път. Тази година фестивалът включва над 70 събития с най-големите артисти на българската и международната сцена и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.
Празници на изкуствата Аполония 2016 има за цел да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства.
Програмата за 2016 г. включва:
•  7 изложби
•  24 литературни събития
•  8 театрални постановки
•  11 класически концерта
•  9 концерта и спектакли
• 8 кино продукции
•  8 джазови концерта




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радослав Бимбалов: Много важно е да признаем злото в себе си, за да го победим

Един роман, в който Бог се обръща към човека. Сюжет, който рисува една антиутопична картина за бъдещето, но говори за днес – за всички болни теми на времето, в което живеем. В "Нашият ден" Радослав Бимбалов представя своя роман "Ти, подобие мое" , който вече може да бъде намерен на Алея на книгата. Оруел написва антиутопията "1984" през..

публикувано на 12.09.24 в 10:33

Алея на книгата приютява Първия фестивал на нехудожествената литература

В рамките на Алеята на книгата в събота и неделя ще се проведе пилотното издание на фестивала за нехудожествена литература "Наука, изкуство и култура" . Димитър Илиев , издател, член на УС на АБК запознава слушателите на "Нашият ден" с изготвената програма. Фестивалът ще се проведе в пет тематични сесии , всяка от които с двучасова..

публикувано на 12.09.24 в 09:57

Дигиталната зависимост – реална опасност за децата

В своята книга "Дигитални зомбита" Силвия Ненова търси отговори на въпросите, които много от съвременните родители си задават, свързани с присъствието на децата ни в дигиталния свят. "Живеем в нов дигитален свят и трябва да се откажем от някои стари мисловни модели– казва Силвия Ненова– Децата ни наистина са нови, не само, защото се раждат..

публикувано на 12.09.24 в 08:05
Мария Колева и Емил Янев

Кое е това момиче

В епизод 554 "Трамвай по желание" среща своята публика с уникалния кърджалийски "глас на България" Мария Колева. За широката публика у нас Мария става знаменитост, след като се проявява в "Гласът на България" през 2023 г. Там кърджалийката блясва като звезда в тима "Лечев". Близките до нея обаче знаят, че първите музикални занимания на..

публикувано на 11.09.24 в 16:40

"Елизабет или Кралицата девственица" с премиера в Пловдив

От 10 до 21 септември Пловдив е домакин на 28-ото издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът". След спектакъла "Без кръв" по Алесандро Барико, с който вчера беше открит фестивалът, тази вечер ще има още една премиера на домакините от Драматичния театър "Николай Масалитинов". Пиесата е "Елизабет или Кралицата девственица"..

публикувано на 11.09.24 в 13:10