Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класика, съвременност и бъдеще в изкуството – Арт студио на БНР на Аполония

БНР Новини
Силвия Чолева – автор на „Авариен изход“. Премиерата на пиесата ще се състои на 8 септември от 20 часа в Художествената галерия в Созопол.
Снимка: apollonia.bg

В предаването днес:
• Театър на маса: „Авариен изход“ от Силвия Чолева, реж. Десислава Шпатова. Разговор с авторката.
• „Кротките“ – роман от Ангел Игов.
• „Пилето“ от Наоми Уолъс – режисьор Васил Дуев.
• „Островите и полуостровите на Пенчо Славейков“ – Михаил Неделчев.
• Рецитал на пианиста Димчо Величков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Музеят на родопския карст възвръща мястото си сред 100-те национални обекта

В рубриката "Културен отпечатък" на предаването Terra Култура ви представяме един от емблематичните музеи на България – Музеят на родопския карст в Чепеларе, който наскоро бе включен в престижния списък на 100-те национални туристически обекта. Музеят има дълга и богата история, основан през 1980 година на базата на музейната сбирка по..

обновено на 14.10.24 в 12:44
Кадър от

"Сънят на пациента" с младата режисьорка Клара Стоянова

"Сънят на пациента" е дипломният филм на младата режисьорка Клара Стоянова , която завърши Киноуниверситета "Конрад Волф" в Бабелсберг, Германия. За граничния период, в който живеем, и за близкото бъдеще – разговор с режисьорката в "Terra Култура". "Големите промени предизвикват объркване, но точно в такива периоди трябва да се действа..

публикувано на 14.10.24 в 11:45

Когато фотографията не е достатъчна: Елена Филипчева и "Fake Photo Exhibition"

Софийската галерия One е домакин на изложбата "Fake Photo Exhibition" на Елена Филипчева, която представя 22 картини, вдъхновени от пътуванията ѝ в Тайланд, Камбоджа и Сингапур, но с уникален парижки привкус. Тази необичайна експозиция привлича вниманието със своето съчетание от фотография и колажи, а историята зад нея е не по-малко интересна...

обновено на 14.10.24 в 09:40

"Невъзможните разговори" – 14-о издание на ACT Фестивала за свободен театър

14-ото издание на ACT Фестивала за свободен театър тази година ще се проведе между 14 и 20 октомври под мотото "Невъзможните разговори" . На 14 октомври от 18.30 часа , вместо с театър, фестивалът ще стартира с дискусията "Невъзможните разговори", чиято тема е посветена на изданието. Организаторите споделят, че: "Невъзможни са разговорите,..

публикувано на 12.10.24 в 08:15
Катерина Бусел

Катерина Бусел: Тангото ни помага да се чувстваме живи по време на война

Как се танцува социално аржентинско танго по време на война? Защо двама души от Киев не спират да преподават, въпреки въздушните атаки всеки ден в украинската столица, и как "тангообщността" в града помага за сражаващите се на фронта – коментират в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Катерина Бусел и Антоний Мат , учители по аржентинско танго в..

публикувано на 11.10.24 в 16:05