През тази пролет зимата ще бъде мека

БГНЕС

В София ще пускат парното както се разбра. От компанията тържествено обявиха ,че всички технически екипи, ангажирани с процеса, ще работят с удължено работно време днес и утре (разбирай вчера и днес). Такааа. Сега да кажа, че това с пускането на парното аз лично изобщо не го искам и не защото не е студено у дома, и не защото сметките ми за ток няма да бъдат рязко повишени поради абсолютната недалновидност на Топлофикация. Не за първа година и най-вероятно не за последна.
Не искам точно сега да ми пускат парното, защото прогнозата за времето показва промяна в температурите след ден и то повече към топло отколкото към студено. Не искам да ми пускат парното сега, както изобщо не исках да ми бъде спирано преди Великден. По същите причини – метеорологичните прогнози недвусмислено бяха за това, че предстои застудяване. Да не говорим, че пускането на парното сега звучи не като грижа за мен, а като онази българска мъдра приказка „ден година храни“.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветанка Гинева в студиото на

Промени в пенсионното осигуряване или къде е справедливостта

Едно е сигурно, илюзия е приличният живот на българина след пенсиониране. Поне за сега. Промени има, те са позитивни, но за съжаление всичко ще се случи много бавно. Поне в нашите измерения. Остават надеждите ни за следващите поколения. Това стана ясно от разговора с експерта по пенсионно осигуряване Цветанка Гинева. В предаването тя подробно обясни кои..

публикувано на 17.01.18 в 14:20

Как политизирахме Витоша

И днес софийските общинари от всякакъв ранг твърдят, че въпросите с достъпа и възможностите за туризъм и отдих на Витоша се политизират. Естествено, щом става въпрос за пари. Другите изречения, че планината е на всички, че е белият дроб над ръждива София и т.н. са само за приказване. Защото истината се крие зад много думи. Или зад мълчаливо неотговаряне,..

публикувано на 17.01.18 в 12:29

Магията на Китай и Тайланд

В рубриката „География на сетивата“ ни гостува Людмила Прокопова, дългогодишен музикален редактор в програма „Христо Ботев“, добър колега и голям пътешественик. Тя ни разказва за нейната страст – екзотичните дестинации, където според нея попадаш в друг свят, в който хората се чувстват свободни и красиви. Любовта й към тези места започва когато отива в..

публикувано на 17.01.18 в 09:25
Михайлина Павлова, Николета Даскалова и Борислав Кръстев в студиото на

Между стрелбите от всякакъв вид или кои са важните новини…

Как медиите се справят с дневния ред на обществото? И кои са новините, които остават встрани от нашето внимание? Защо разговорът по важните теми или не се случва, или не се довежда докрай? Когато издателите започнат да се вълнуват за журналистите или нужна ли е „Бялата книга за свободата на медиите в България“, публикувана от Съюза на издателите,..

публикувано на 16.01.18 в 12:55

Забелязано в София

Има една публична група във Фейсбук, която се нарича „Забелязано в София“ . Създателите й пишат за нея: Показвайте всякакви небивалици, забелязани из нашата мила столица. Групата си има правила между които: В "Забелязано в София" се качват снимки и видеа на интересни, забавни и странни случки, места, хора, заснети в милата ни столица. Снимките и видеата..

публикувано на 16.01.18 в 12:28