През тази пролет зимата ще бъде мека

БГНЕС

В София ще пускат парното както се разбра. От компанията тържествено обявиха ,че всички технически екипи, ангажирани с процеса, ще работят с удължено работно време днес и утре (разбирай вчера и днес). Такааа. Сега да кажа, че това с пускането на парното аз лично изобщо не го искам и не защото не е студено у дома, и не защото сметките ми за ток няма да бъдат рязко повишени поради абсолютната недалновидност на Топлофикация. Не за първа година и най-вероятно не за последна.
Не искам точно сега да ми пускат парното, защото прогнозата за времето показва промяна в температурите след ден и то повече към топло отколкото към студено. Не искам да ми пускат парното сега, както изобщо не исках да ми бъде спирано преди Великден. По същите причини – метеорологичните прогнози недвусмислено бяха за това, че предстои застудяване. Да не говорим, че пускането на парното сега звучи не като грижа за мен, а като онази българска мъдра приказка „ден година храни“.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Василев, Калина Станева и Светла Василева (отляво надясно).

„Моето семейство”: Светла и Стефан Василеви

Гости: Светла и Стефан Василеви. Тя е дългогодишен служител на Българското национално радио, а той - на Българската национална телевизия. Как са се отразили кариерите им в двете най-авторитетни медии в страната на семейния живот и лесно и приятно ли се заменя динамичната работа с грижа за 3 внучки, ще разберем от тях…

публикувано на 24.10.17 в 09:35
Жеравна.

Една родова история на четири века

В рубриката „Моята история” - съвместен проект с гражданска платформа „Move.bg”, ви разказваме интересни родови истории. Днешната ще ви отведе в Жеравна при една фамилия, чието родословно дърво датира от 1732 година. Разказва ни я Анна Няголова. Нейната прабаба Анна, на която е кръстена, е дъщеря на известния жеравненски чорбаджия Велико кехая.

публикувано на 23.10.17 в 16:45
Илия Вълков, Михайлина Павлова и доц.д-р Орлин Спасов (отляво надясно).

Да бъдеш журналист…

В понеделник в Малта бе убита Дафне Галиция, виден разследващ журналист, участвала в разкриването на канала около панамските офшорни кампании. Половин час преди да бъде убита тя публикува в блога си пост, в който началникът на кабинета на премиера е обвинен в корупция. Преди няколко часа Евронюз публикуваха информацията, че колата бомба, в която загина..

публикувано на 23.10.17 в 14:47

С какво да заменим провинциалните дискотеки?

Новините са много, но аз се спрях на тази, която ни шокира още в неделя, че двама мъже (баща и син) са загинали при сбиване в дискотека в старозагорското село Паничерево. Скандалът бил между две компании от Нова Загора и Николаево, които са били в дискотеката в селото. Мъжете са намушкани с метален предмет и това е причината за смъртта им. Те се сбили още..

публикувано на 23.10.17 в 12:30

Искаме ли днес Христос в живота си?

• Заедно с доц. Мариан Стоядинов, преподавател в православния богословски факултет на ВТУ „Св. Кирил и Методий” разговаряхме за това искаме ли днес Христос в живота си. Повод ни дава и провелият се VІІІ международен научен семинар по систематическо богословие и християнска философия, организиран от Центъра по систематическо богословие на Православния..

публикувано на 22.10.17 в 08:15