Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да си майстор на веган торти

БНР Новини
Снимка: личен архив

Опитвали ли сте някога веган торта или веган бисквитки с джиджифил? Ако отговорът е не, крайно време е да го направите. За тази цел не се изисква да сте вегани.
Марта и Мира са две момичета, които приготвят по-нетрадиционни сладкиши. В ателието им е топло и уютно, ухае на  канела и кокос. Всеки, който проявява любопитство, може да ги посети и да си поръча нещо вкусно. Ако ви предстои рожден ден или имате повод да празнувате,защо не да изненадате гостите си с по-нестандартна торта. Марта и Мира ви очакват!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво е "безорно" земеделие и защо е за предпочитане?

Биоземеделието все повече привлича вниманието на земеделците и потребителите у нас. Радина Калдамукова , геолог и част от екипа на платформата "Климатека", сподели своите знания и впечатления от видовете биоземеделие в рубриката "Време за наука". "Безорното земеделие набира популярност в страната. Хората, които се занимават с него, можем да ги..

обновено на 19.03.24 в 12:20

Михаела Манасиева, или да разкажеш Италия в книга

На 21-ви март, четвъртък, от 18:00 часа в книжарница "Гринуич" на столичния бул. "Витошка" ще има представяне на книгата "Италия – вечната приказка" от Михаела Манасиева .  Михаела Манасиева завършва Италианска филология и има богат опит като преподавател и преводач. Тя разказва за своето случайно запознаване с италианския език още в..

обновено на 19.03.24 в 10:15

Кулинарният туризъм в България

Характерният вкус на България и неговата връзка с културно-историческото наследство у нас е ресурс за развитието на регионите. Кулинарният туризъм най-често е съпътстващо преживяване, свързано с консумация на локални хранителни продукти. Дегустация, опознаване на производствените процеси, състезания, демонстрации – това са дейности, свързани с..

публикувано на 19.03.24 в 09:03

Лични теми се проявяват чрез графични техники в нов проект

"Линопринт и отпечатъците вътре в нас" е новият проект на Янина Танева , позната ни като основател на "Фабрика за идеи" и "Резиденция Баба". Тя е практик в сферата на работата с групи и груповата динамика с над 15 години работа с фокус – работа с общности.   В проекта се работи с лични теми през различни графични техники . Ателие..

обновено на 19.03.24 в 08:51

Изложба в Европарламента разказва 20-годишната история на Парка за мечки край Белица

На днешния 18 март в Европейския парламент в Брюксел се открива изложба на парка за мечки в Белица "Спасените: 20 години история" – за историята на парка, съдбата на спасените мечки и експонатите в изложбата, директно от Брюксел,  Димитър Иванов , директор на парка. По неговите думи идеята на тази изложба е да представи парка за мечки и..

обновено на 18.03.24 в 12:44