Конкурс за нова радиопиеса

| обновено на 03.04.19 в 17:26
Автор:
Снимка: архив БНР

По случай 80-годишнината на Радиотеатъра, екипът „Драматургични форми“ при БНР обявява конкурс за нова радиопиеса за възрастни – непубликувана и неиграна.

Пиесите трябва да са до 25 стандартни страници.
Краен срок на изпращане – 31 март 2019 г.
Резултатите ще бъдат обявени до 30 април 2019 г.
Пиесите се изпращат на електронен адрес: hristobotev@bnr.bg
Награда – 1000 лв. и радиопостановка.

За справки и допълнителна информация – 02 93 36 418.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Непоносимото различие

„Сивият човек“ е пиеса за приемането, което не можем да преживеем, дори когато го искаме. Както и за любовта, която липсва в сърцето ни, дори когато искаме да простим и да обичаме. Защото другият е толкова непоносимо различен, дори когато е собственото ни дете. Изключително добра психологическа драматургия, написана от Джил Адамс и реализирана в..

публикувано на 15.06.19 в 10:35
Константин Коцев (Крутицки) в „И най-мъдрият си е малко прост” от Ал. Островски

Спомен за големи театрални имена

„Радиотеатър след полунощ“ ви предлага едно среднощно слушане на знаменателния спектакъл на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – „И най-мъдрият си е малко прост“ – от Александър Островски. Премиерата му на сцена – 1979 г. Записан е за фонда на Радиотеатъра през 1981 г. Постановката е на Младен Киселов. С участието на колосалните актьорски..

публикувано на 14.06.19 в 16:15

Когато вратата на твоя дом е в една държава, а прозорците му гледат към друга

Епизод 4 на документалния сериал Берлин е изцяло и целеустремено фокусиран върху моментния звуков портрет на Берлин от октомври 1997 г., фиксиран и осмислен през гледните точки на няколко творци на филми, радио и телевизия, пристигнали от различни посоки в Берлин с идеята да се огледат в огледалото на световния медиен пазар.   Берлин е..

публикувано на 14.06.19 в 12:45

Lichtung, пухени завивки и съвършени тайни гласове

Lichtung е немското название на онова малко светло петно, което слънчевите лъчи, пробиващи гъста гора, оставят върху тревата. Lichtung е ключова дума и основно понятие в Епизод 3 на сериала Берлин , майсторско документално творение от аналоговите времена, което разказва една невероятна история с гласове, които имат своя собствена невероятна..

публикувано на 07.06.19 в 11:00

Скъпи приятели, още един радио-драматичен ден…

Фразата е казана на английски, с норвежки акцент, през един октомврийски ден на 1997-а в едно просторно студио на едно радио, чийто под е сглобен от изненадващо малки и тънки летвички паркет, пред една група хора, вторачили се в книжки с преводи и наострили уши. След като в Епизод 1 на Берлин: Има ли някой да пътува за Женева , авторките на..

публикувано на 31.05.19 в 11:05