„Трамвай по желание“, епизод 333: Сиянието на търтея

Емил Янев, Теди Русева и Александър Цветков (отляво надясно)
Снимка: Калина Станева
В поредния си спектакъл театрална станция „Трамвай по желание“ представя младото и непознато лице на българския театър – театралната формация БХАЛГ.
Трупата е изградена от млади и амбициозни артисти, готови и способни да развиват себе си в изкуството и изкуството в себе си. Между тях има професионални актьори, студенти по актьорско майсторство, актьори-любители, хора без професионална квалификация в сферата на сценичните изкуства. Професионалните принципи за създаването на работен процес са в основата на творческия и репетиционен план. Целите пред театър БХАЛГ са изграждането на стабилен колектив, с който да се създават сценични проекти на професионално ниво, рамо до рамо с доказалите се имена, трупи и колективи в сферата.
В студиото на „Трамвай по желание“ БХАЛГ е представен от своя ръководител Александър Цветков и младата актриса Теди Русева. Кои са те?
През 2015 година Александър заедно с група независими артисти основава Театър БХАЛГ, като от 2017 година е изпълнителен продуцент. Днес г-н Цветков е преподавател по актьорско майсторство в школа БХАЛГ, организира и проектира целия подготвителен, работен и реализационен процес на репертоара на Театър БХАЛГ, като паралелно участва и в проектите „ФИЛМ“, „Шоу-лекция за щастие“, а от есента на 2017 г. активно се занимава с бокс като част от подготовката и актьорското превъплъщение за сценичния проект „Ъперкът“.
Теди Русева е родена в Бургас. Внучка е на композитора на химна на града „Бургаски вечери“. Занимава се с приложни изкуства, както и спортни танци и хип-хоп танци. Работи на най-добрите сцени в България, както и в хотели в Истанбул като асистентка на илюзиониста Зайн. Завършва актьорско майсторство в НБУ. Снима се в множество музикални клипове, филми и сериали, режисира и монтира късометражни филми. Работи като модел. Пише статии и романи.
Гостите избраха за заглавие на своя радиоспектакъл „Сиянието на търтея“. Когато чуете предаването, ще разберете защо.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Храмът „Възкресение Христово“ в Йерусалим

Между Песах и православния Великден – поздрав от Йерусалим

Страстната седмица, наречена още Седмицата на страданията, е последната седмица от земния живот на Спасителя. Започва с тържественото влизане на Иисус Христос в Йерусалим и завършва с неговото възкресение. Според православния календар, в края на тази седмица е Великден. Всеки ден от нея се нарича велик. Тя е и последната от Великденския пост. Димитрина..

публикувано на 25.04.19 в 09:10
Aтелие „Трион“

Екология през дизайн

Това издание на рубриката "Домът цветно" на предаването "Семейно радио" се отправяне към градските пространства и опитите ние хората да ги променяме така, че да се чувстваме уютно сред тях. Гости в студиото с Ирина Вълчанова са Таня Михайлова и Илияна Стоилова, а основната тема на разговора са непотребните вехториии как могат те да бъдат превърнати в..

публикувано на 24.04.19 в 15:55

Здравко Миленов и осъзнатото в неосъзнатото

Повече от 100 години анимационното изкуство доставя наслада за очите на малки и големи. Преди има няма двайсет обаче анимацията, която отдавна вече не се смята за удоволствие, насочено предимно към малките зрители, достига своя връх в развитието си. Причината е триизмерното й представяне. Малко след създаването си, 3D анимацията печели все..

публикувано на 24.04.19 в 15:38

„Бавен марш“ на Любомир Левчев излезе на украински език

„Бавен марш“ на Любомир Левчев имаше снощи премиера в столичната галерия „София прес“. Книгата е издадена в Украйна (изд. „Твердиня“) със заглавие „Повiльний марш“ и вече е разпространена в големите украински библиотеки и книжарници. Поетът-преводач Виктор Мелник чете стиховете в превод, а български поети изпълняваха оригиналите на Любомир Левчев, който..

публикувано на 24.04.19 в 15:16

Моноспектакъл на Милен Димитров по Йовков

Разказите „Другоселец”, „Серафим” и „Последна радост” от Йордан Йовков са в основата на моноспектакъла на Милен Димитров, който тази вечер ще може да бъде видян в Нов театър НДК. Актьорът е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Известни са неговите моноспектакли по „Лазарица” на Йордан Радичков и „Антихрист” на Емилиян Станев. Очевидно е,..

обновено на 24.04.19 в 11:08