Турнето на поляците Keira Is You започва на 12 февруари в *Mixtape 5*

Keira Is You (Ремик Билински, Якуб Радомски, Адам Карковски)
Снимка: Лукаш Корус

10-дневното турне на полското трио Keira Is You, организирано от радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР, започва във вторник, 12 февруари, от 21 ч. в B-Side на клуб *Mixtape 5*. Съорганизатори на откриващия концерт са нашите стари приятели от Indioteque, с които през годините имаме не едно и две ключови съвместни начинания – концертите на No Age (САЩ), Handsome Furs (Канада), Dirty Beaches (Канада/Тайван), Jeniferever (Швеция), еднодневния фестивал A Night Of Curious Transmissions и др.
Настоящият състав на дарк-ембиънт-пост-рок формацията от Хожов (Горна Силезия, Полша) включва основателя и автор на цялата музика Якуб Радомски (китари, вокали, клавишни), Ремик Билински (барабани) и Адам Карковски (бас, бекинг вокали, клавишни). Цялото турне, на което групата ще представи и ново творчество, и класически свои песни от последните 10 години, е озаглавено Threesome Lines (линк -  ) и дава старт на една нова линия в рамките на „Аларма Пънк Джаз“ – представителни турнета из страната, на които екипът на фестивала и предаването ще се среща на живо със своята слушателска аудитория.
Keira Is You  издават за ливърпулската музикална къща Edils Recordings и за пост-рок/ембиънт/мат-рок лейбъла 1724 Records (Пекин, Китай). Работили са с с легениди като Магнус Линдберг от Cult Of Luna (зад тонрежисьорския пулт) и с китариста Мартин Сандстрьом от шведската пост-рок/инди формация Jeniferever.
Билети за откриващия концерт на 12 февруари има онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay в цялата страна.
А в деня след концерта (на 13 февруари) заповядайте  в 11 ч. сутринта на официална пресконференция с групата в 31 зала на БНР.
Предавания с тяхно участие и посветени на тяхното творчество можете да слушате по програма „Хоризонт“ (днес, 8 февруари, след новините в 20 ч. в „Пулсиращи ноти“) и по програма „Христо Ботев“ (в понеделник, 11 февруари, от 21:30ч. в „Аларма“).