Български инициативи в Швейцария през март

Ролята на технологиите в образователния процес при децата с увреждания е темата на интерактивна изложба, представена в ООН – Женева. Експозицията, разположена в Двореца на нациите с участието на 20 компании от цял свят, е част от цикъла събития, инициирани от България в рамките на Съвета по правата на човека относно приобщаващото образование на деца с увреждания.
За това и други събития с българско участие чуйте кореспонденцията на Нели Попова от Женева.ВИЖТЕ ОЩЕ
Силвия Аспарухова, Калина Станева и Зорница Аспарухова (отляво надясно)

Моето семейство: Зорница, Силвия и Елеонора Аспарухови

На 16 март 2019, гости в „Моето семейство“ бяха три талантливи сестри – Зорница, Силвия и Елеонора Аспарухови. Зорница е драматург, както и автор и водещ на новото предаване за кино на програма „Христо Ботев“ „Кино култура“. Силвия е графичен дизайнер, а Елеонора (най-малката сестра), която включихме на живо от Ливърпул, е аниматор и илюстратор ( тук..

публикувано на 19.03.19 в 15:10
Моника Евстатиева

Моника Евстатиева: Човешкият живот е най-важен

В „Мрежата“ говорим с Моника Евстатиева, отговорен редактор на обществената радиомрежа „NPR“ в САЩ за добрите журналистически практики през примера на „New York Times“, свързан с една от горещите точки в света днес – Венецуела.

публикувано на 19.03.19 в 14:15
Иван Лилкин, Ася Петрова и Ива Дойчинова в студиото на програма „Христо Ботев“

Свободен фестивал на безвремието

Какво е нужно, за да прекарате едно незабравимо лято? Зависи кого питате, разбира се. Според Ася Петрова и Иван Лилкин, движещите сили зад Свободен фестивал на безвремието, добре е да се съберат хора-съмишленици на открито. Чудесно е, ако времето е хубаво, важно е също наблизо да има питейна вода... Оттам насетне всичко зависи от вас - може да участвате..

публикувано на 19.03.19 в 13:40
Теодора Петрова, Гергана Куцева, Ива Дойчинова, Любен Панов и Миряна Сирийски (отляво надясно)

Любен Панов: Дарителството е форма на гражданска позиция и гражданска отговорност

На 22 март започва кампанията „България дарява“ . По този повод Ива Дойчинова беше поканила в студиото на „Нашият ден“ част от организаторите на инициативата: Любен Панов от Българският център за нестопанско право (БЦНП), Миряна Сирийски от фондация „Светът на Мария“, Теодора Петрова от „Национална мрежа за децата“ и Гергана Куцева от „Български фонд за..

публикувано на 19.03.19 в 13:20
Кристина Христова в студиото на програма „Христо Ботев“

ГМО царевица с ген на подигравателен човек

Главен герой на „Нашият ден“ е журналистът Кристина Христова. С нея говорим за преобръщането на обществото, „ГМО царевиците с ген на подигравателен човек“ и други сънища. Повече в звуковия файл.

публикувано на 19.03.19 в 12:22