Български инициативи в Швейцария през март

Ролята на технологиите в образователния процес при децата с увреждания е темата на интерактивна изложба, представена в ООН – Женева. Експозицията, разположена в Двореца на нациите с участието на 20 компании от цял свят, е част от цикъла събития, инициирани от България в рамките на Съвета по правата на човека относно приобщаващото образование на деца с увреждания.
За това и други събития с българско участие чуйте кореспонденцията на Нели Попова от Женева.ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Дойчинова и арх. Тодор Булев

Архитект Тодор Булев: Основната задача на урбанистите и архитектите е да стимулират градския живот

Гост на водещата Ива Дойчинова в „Нашият ден“ тази сутрин беше пpoф. д-p apx. Toдop Бyлeв, който наскоро беше избран за пpeдceдaтeл нa Cъюзa нa apxитeĸтитe в Бългapия на XXIХ oбщo oтчeтнo-избopнo cъбpaниe нa opгaнизaциятa. Там той представи своето виждане за мястото на съюза в съвременното българско обществото и за ролята и отговорностите му..

публикувано на 21.05.19 в 13:17

Написано върху тялото

"Ние сме съставени от три елемента: душа, тяло и съзнание. За да сме щастливи трябва да хармонизираме елементите, а ако не се чувстваме добре в тялото си, няма как да постигнем целостта и щастието" - казва Виктория Леви, автор на книга с любопитното заглавие "Oops! Заварихте ме съвсем гола". "Обичай се такъв, какъвто си", "Бъди органичен", "Грижи се за..

публикувано на 21.05.19 в 12:21
Дафне Хаман и Кадал Буакил

Изкуството на лидерството и мъдростта на конете

Германката Дафне Хаман и французинът Кадал Буакил се установяват в   България преди три години. Оставят зад гърба си успешни кариери в корпоративния свят и избират работа в чиста природна среда, хармония и проекти, спомагащи личностното развитие. Срещам се с тях на конна база в центъра на София, за да стана част от демонстрациите на..

публикувано на 21.05.19 в 10:48

Новият живот на Стария Пловдив

През 1956 година старият квартал на Пловдив Трихълмието или Тримонциум се обявява за архитектурно-културен резерват под името Старинен Пловдив. Това е станало с държавен указ на днешния ден. Това събитие само по себе си не е сензационно, тъй като с течение на годините много части и квартали в различни градове, а и цели селища получават подобна титла...

публикувано на 21.05.19 в 10:10

11-ото изложение Webit.Festival Europe беше последното в София

На 14 и 15 май в София се проведе Технологичното изложение Webit.Festival Europe 2019. Бъдещето на киберсигурността, образованието, градовете, медиите, маркетинга и рекламата, медицината, отбраната, парите и финансовите технологии, климатичните промени и човечеството във века на изкуствения интелект - всичко това беше обект на дискусиите и..

публикувано на 21.05.19 в 09:10