И бъдещите звезди могат да светят ярко!

Снимка: pixabay.com

Тази неделя в „Звезди посред бял ден“ ще практикува наученото в Старобългарския университет стажантката Добриела. Бъдещата звезда на родната журналистика е подготвила шокиращи посещения в министерството на посредничеството и съдебната система, дома на редовните ни слушатели семейство Бухови и село Чубрица. Да не пропускаме и гвоздея в предаването – посещение в нелегална строителна бригада! Всичко това в неделя по обед в директната шоупрограма на редакция „Хумор и сатира“, а сега малко парченце от предаването в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Световноизвестни музиканти пристигат за ppIANISSIMO 2019

22-то издание на Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO започва с интердисциплинарния мултимедиен пърформанс на Триша Доун Уилямс на 22 март от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. Заедно с Рубен Зара (прожекции/електроника) малтийската изпълнителка ще представи произведения за пиано с видео и електроника предимно на композитори..

публикувано на 22.03.19 в 15:00

Когато си на 16...

Андре Кубичек е от поколението, чиято младост минава в ГДР. Роден е в Потсдам през 1969 г., а днес живее в Берлин като писател на свободна практика. Романът му „Скици от едно лято“, който излиза през 2016, е един от финалистите за наградата за най-добър немскоезичен роман същата година. Първата му книга е „Млади таланти“, издадена през 2002 г. Следват пет..

публикувано на 22.03.19 в 14:35
Радослав Чичев

Тази вечер актьори четат „Звездата на Планк“ в „Сфумато“

Сценично четене на пиесата „Звездата на Планк“ ще се състои тази вечер от 21 часа в Камерната зала на Театрална работилница „Сфумато“ . Автор на пиесата е Радослав Чичев, режисьор – Анастасия Събева, а в образите на персонажите се превъплъщават актьорите Неда Спасова, Августина-Калина Петкова, Веселин Петров и Николай Желев. След края на представлението..

публикувано на 22.03.19 в 13:25

Град на любовта ли е Техеран?

Най-добрият филм според младежкото жури на „София филм фест“ тази година е „Техеран: град на любовта“. Режисьор на наградения от младите филм е Али Джаберансари. Али завършва компютърни науки в университета във Ванкувър, но след уъркшоп в родния му Техеран избира киното за свое призвание. През 2011 година се дипломира като режисьор и монтажист в..

публикувано на 22.03.19 в 13:10

Филм за поета Николай Кънчев

Рядко българските поети стават обект на интерес от страна на киното. Дом на киното беше препълнен с желаещи да видят документалния филм „Написаното с перо от ангел е завинаги“ на Христо Илиев-Чарли за Николай Кънчев – впечатляваща фигура в българската поезия. Онези, които го познават лично, добре знаят за нежеланието му да се впише в системата преди..

публикувано на 21.03.19 в 15:45