Нестинарски танц

| обновено на 11.06.19 в 09:26
Автор:
Снимка: Станислав Стефанов

Първият нестинарски танц на Елена е в разгара си. Развълнувана от преживяването, тя затваря очи и се понася в ритъма на музиката. Няколко мига по-късно с нея се случва нещо неочаквано – Елена отваря очи и вижда, че всичко край нея е различно – Мъжът, с когото танцува върху жаравата, хората, които я гледат, дори мястото... Танцът й я е пренесъл няколко века назад във времето...

В същия този момент публиката, която досега се е възхищавала на танцуващата Елена, вижда, че на нейно място вече стои друго момиче – Яна, която пък се е пренесла няколко века напред в наши дни.

Въвлечени в омагьосващия си танц, двете девойки са разменили местата си.

Сега Яна и Елена са изправени пред предизвикателството да се справят в коренно различните светове, в които се намират и да открият начин всяка от тях да се върне в своето време...

Начало
Разказвач: Таня Мирчева


Глава първа

Разказвач: Таня МирчеваГлава втора
Разказвач: Спасимир Тренчев


Глава трета
Разказвач: Кръстю Мушкаров


Глава четвърта
Разказвач: Светлин Къров


Глава пета
Разказвач: Десислава Дюлгерян


Глава шеста
Разказвач: Александър МакеловГлава седма
разказвач: Станислав Стефанов
Глава осма
разказвач: Пламена Петрова


ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи фестивал на българската книга в Брюксел

Българската културна асоциация в Брюксел покани издатели и автори в белгийската столица на първото по рода си събитие, чиято цел беше популяризиране на българската книга зад граница. Да представят книги, преведени и непреведени, да се срещнат с читатели и активно да общуват с тях, да оставят свои издания в определени книжарници-партньори – това беше целта..

публикувано на 17.06.19 в 15:40

Режисьорът Петър Денчев за премиерния спектакъл „Козметика на врага“ в Сливенския театър

Постановката е по романа на белгийската писателка Амели Нотомб, а автори на драматизацията са Веселин Мезеклиев и Петър Денчев, който е и режисьор на спектакъла. „Романът е изграден изцяло от диалог и има театрален потенциал. В него има една изключително провокативна тема – в какво се превръща човекът, който погребва дълбоко в себе си своите..

публикувано на 17.06.19 в 14:05

Неда и бесовете

В епизод 350 на „Трамвай по желание“ ви представяме младата звезда на българския театър и кино Неда Спасова – година след като беше номинирана за изгряваща звезда и от „Икар“, и от „Аскеер“. Какво се случи през тази една година и промени ли живота ѝ признанието на артистичната колегия. Как психологът-философ взе завой към театралната сцена. Какво може..

публикувано на 17.06.19 в 13:35

„Артефир“ с награда „Христо Г. Данов“ за представяне на българската книга

Предаването „Артефир“ на програма „Христо Ботев“ на БНР получи престижната награда „Христо Г. Данов“ в категория „Представяне на българската книга“. Наградата е заслуга на целия екип на предаването: Александър Михайлов, Валентина Михайлова, Дарина Маринова, Димитрина Кюркчиева, Невена Праматарова, Рада Стойкова, Радослав Чичев, Силвия Чолева, Яна..

публикувано на 17.06.19 в 12:55
Н.Пр. г-жа Наргиз Гурбанова в студиото на предаването

Европейски и други паралели – за културното наследство на Азербайджан – II част

Старинната част на Баку, столицата на Азербайджан, както и Националният азербайджански резерват Гобустан, отдавна са в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Изящните изкуства също имат своите многовековни традиции. Образци на азербайджанската средновековна живопис на миниатюрата са в ценните колекциите на големи музеи, представящи..

публикувано на 17.06.19 в 09:55