Нестинарски танц

| обновено на 01.07.19 в 11:14
Автор:
Снимка: Станислав Стефанов

Първият нестинарски танц на Елена е в разгара си. Развълнувана от преживяването, тя затваря очи и се понася в ритъма на музиката. Няколко мига по-късно с нея се случва нещо неочаквано – Елена отваря очи и вижда, че всичко край нея е различно – Мъжът, с когото танцува върху жаравата, хората, които я гледат, дори мястото... Танцът й я е пренесъл няколко века назад във времето...

В същия този момент публиката, която досега се е възхищавала на танцуващата Елена, вижда, че на нейно място вече стои друго момиче – Яна, която пък се е пренесла няколко века напред в наши дни.

Въвлечени в омагьосващия си танц, двете девойки са разменили местата си.

Сега Яна и Елена са изправени пред предизвикателството да се справят в коренно различните светове, в които се намират и да открият начин всяка от тях да се върне в своето време...

Начало
Разказвач: Таня Мирчева


Глава първа

Разказвач: Таня МирчеваГлава втора
Разказвач: Спасимир Тренчев


Глава трета
Разказвач: Кръстю Мушкаров


Глава четвърта
Разказвач: Светлин Къров


Глава пета
Разказвач: Десислава Дюлгерян


Глава шеста
Разказвач: Александър МакеловГлава седма
разказвач: Станислав Стефанов
Глава осма
разказвач: Пламена ПетроваГлава девета
разказвач: Снежана ТашеваГлава десета
разказвач: Цветелина Александрова


ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Пенев и неговата книга

Книга, която може да промени България

Даниел Пенев е на 25 години - журналист, маркетинг специалист и преводач. Разказваме за него, защото се е сетил да събере на едно място вдъхновяващите истории на хора, които са променяли това, което зависи от тях – тоест били са креативни във всичко, което правят. Сигурна съм, че историите на тези успешни (и щастливи!) хора, ще накарат читателите на..

публикувано на 17.09.19 в 16:06

Международна изложба Акварел

Акварелът е изключително сложна, но в същото време богата и фина живописна техника. За да се овладее са необходими търпение, страст, отдаденост и години натрупан опит. Акварелът е неизчерпаема тема за вдъхновение на стотици художници и колекционери и у нас, и в чужбина. Големият Дечко Узунов, един от майсторите на акварела казваше:…“…акварелът –..

публикувано на 17.09.19 в 16:05

Десето юбилейно издание на международния арт форум „Без граници“ e посветено на езиците на ООН

Арт форумът „Без граници“ ( 20-22 септември 2019) е сред водещите български етно/уърлд мюзик събития. Създаден е през 2003 година като бутиков фестивал, поддържащ високо професионално и художествено ниво. Форумът, организиран с партньорството на Двореца – Балчик, е носител на европейската ценностна система и насърчава взаимното..

публикувано на 17.09.19 в 15:10

Седмица на скандинавското кино 2019

"Биографиите ни" е мотото на Седмица на скандинавското кино 2019. Във фестивалната програма тази година ще има 13 заглавия от Дания, Швеция, Норвегия, Литва и Финландия. Седмицата се организира от Посолство на Кралство Дания, Посолство на Финландия, Посолство на Кралство Швеция, Посолство на Кралство Норвегия за Румъния, България и Молдова,..

публикувано на 17.09.19 в 09:58

„Поразените” от Теодора Димова

В края на август българска писателка Теодора Димова представи току-що излезлия си роман „Поразените” пред гостите на 35-тото издание на празници на изкуствата „Аполония” в Созопол. Книгата да бъде представена и пред софийската публика на 18 септември (сряда) от 19:00 часа в галерия Академия – НХА (ул. „Шипка” 1), а книгата ще представят проф...

публикувано на 16.09.19 в 16:18