Каузата „Балканка“

Снимка: БГНЕС

В Световния ден на риболова в „Нашият ден“ ви срещаме с Димитър Куманов от Сдружение „Балканка“, който разказва за каузите, които пазят природата на България.

Повече в звуковия файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

На какво се смеят хората в село Пчела

Елховското село Пчела, в което живеят около 500 човека, се намира на 10 км западно от гр. Елхово и на 45 км от областния град – Ямбол. През него протича река Калница, която се влива в р. Тунджа. Там, в сградата на местното читалище, ви срещаме с ранобудните и емоционални самодейци от групата за изворен фолклор, които провеждат поредната си репетиция. А..

публикувано на 15.07.19 в 15:52

За тялото с любов

Главен герой в „Нашият ден“ е Константин Паскалев-Тути – абсолютен световен и европейски шампион по класически културизъм. Определя себе си като отличен мотиватор и не се бои да разказва как се вземат решения на кръстопът. Лесно ли се съчетават IT, уроци по математика и световни и европейски шампионски титли по класически културизъм? Има ли връзка между..

публикувано на 14.07.19 в 16:05

Вие сте светлината на света

Заедно с проф. Иван Желев ще разговаряме за светлината според евангелското повествование, като ще се спрем и на наскоро излязлата на пазара книга „Православие и Благовестие през 21 в.“ на гръцкия богослов д-р Димитриос Керамидас, в която са представени богословските принципи на мисионерската дейност, разкрити в делото на св. братя Кирил и Методий, като..

публикувано на 14.07.19 в 08:15
„Татра 87“ на филмовия фестивал в град Злин, Чехия. С този автомобил Мирослав Зикмунд и Иржи Ханзелка обикалят, от 1947 до 1950 г., Африка и Южна Америка.

Около света с една „Татра“

В това издание на традиционната за предаването „Семейно радио“ рубрика „География на сетивата“ гост е колегата Ани Маринова. Тя наскоро се завърна от моравския град Злин в Чехия, където беше част от международен фестивал за детско и младежко кино. В разговора, разбира се, ще научите повече за самия град и фестивала там. Централна тема в разговора, обаче,..

публикувано на 13.07.19 в 08:45

За чешмите в София – като символ на промяната

Възстановяването на градските чешми в столицата и адекватното им поддържане и охрана са в основата на идеята на общинския съветник инж. Симеон Славчев, която той представи в „Нашият ден“, преди отразяването ѝ в доклад, внесен в Столичния общински съвет. Как и защо е важно водното богатство на столичния град да бъде в полза на гражданите и гостите на..

публикувано на 12.07.19 в 15:05