Чай от мащерка

Some Details
Д-р Кирил Карамфилов

Доц. Карамфилов: Пациентите от Кърджалийско са предизвикателство за инвазивните кардиолози

Около 1000 пациенти на година преминават и получават помощ в лабораторията по инвазивна кардиология в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Статистиката сочи, че в България пациентите с миокарден инфаркт, които имат най-голяма полза от инвазивната..

публикувано на 18.02.19 в 15:09

Д-р Милчо Енчев: През зимата инфарктите зачестяват

Сърцето и съдовата система са най-лабилни през зимата. Всяко падане на градусите надолу рязко повишават кръвното налягане. Когато те са повече от 10 деления на термометъра, опасността от инфаркт е налице, предупреждават от Националното дружество по..

публикувано на 31.01.19 в 16:17

Д-р Райкова: 30 минути физическа активност на ден намалява риска от диабет с 30 %

40 души премериха кръвната си захар в ендокринологичното отделение на болницата в Кърджали в деня на отворените врати по случай Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември.  Хроничното заболяване придобива мащабите на световна..

публикувано на 15.11.18 в 12:21

Хоспис "Добролюбие", 10 години човечност и грижа

Хоспис "Добролюбие" в Кърджали отбелязва 10-годишен юбилей. На 26 октомври 2008 г е приет първият пациент, а няколко дни по-късно е официалното откриване на лечебното заведение. Тази година на 2 ноември е кулминацията на честванията за годишнината...

публикувано на 01.11.18 в 13:39

Д-р Черкезов: Здравната система е на прага на своята издръжливост

В момента българите отделят за здраве 8.4% от брутния вътрешен продукт, или сума от близо 8 млрд. лв. Половината от тях са здравните вноски, които минават през здравната каса и здравното министерство. Останалите над 3.5 млрд. лв. са пари в брой, а част..

публикувано на 02.10.18 в 18:53

Д-р Диана Вълчева: Сънната апнея води до инфаркт и инсулт

Будите ли се сутрин с усещането, че не сте се наспали , понякога имате главоболие след събуждане или се будите по-рано, отколкото бихте искали?  Може би често не се чувствате във форма и трудно се концентрирате върху работата си?  По никое време по..

публикувано на 25.09.18 в 18:37

Д-р Снежана Костова: Силантите пазят детските зъби от кариес

От 4 септември започна новата кампания за силанизация на първите детски постоянни зъби за тази година. Тя се провежда вече за осма поредна година през есента, безплатна е и благодарение на нея десетки хиляди деца в цялата страна се предпазват от кариес...

публикувано на 14.09.18 в 17:51

Начинът на живот и стресът са едни от основните първопричини за възникването на рак на кожата

Българските дерматолози се включват за 13-и път в паневропейската кампания за информираност и рано откриване на кожен рак Евромеланома . Тази година денят за безплатни прегледи е 16 май. В кампанията за поредна година се включва и кърджалийската..

публикувано на 15.05.18 в 15:15