На "Капитан Андреево" спряха контрабанда на газ фреон

40 бутилки с газ фреон,  укрити в товарен автомобил, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщават от

Агенция "Митници". Камионът с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, пристига на 7 юли 2018 година. Шофьорът, български гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозвания товар. При извършения рентгенов и последвалия физически контрол митническите служители установяват, че между декларираната стока, върху специален палет, са поставени 40 бутилки газ фреон „R404а" по 10.9 кг всяка от тях. На бутилките има фабричен надпис, от който става ясно, че са пълни със забранения в България и страните от Европейския съюз, вреден за озоновия слой, фреон. Откритите бутилки с газ фреон не отговарят на изискванията на Регламент /ЕС/ 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове и са забранени за въвеждане в ЕС с цел опазване на околната среда.

Недекларираният газ фреон е задържан, както и товарния автомобил, послужил като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

За първите шест месеца на годината, при проверки на превозни средства,  влизащи в страната от Турция, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 317 бутилки с газ фреон. 


Вижте още

Кърджали забрави Апостола на свободата

Кърджали забрави Апостола на свободата в деня на неговото рождение. Едва стотина души присъстваха на церемонията пред паметника на Васил Левски в центъра на града. Сред официалните лица бяха кметът на общината Хасан Азис и негови заместници, заместник-областният управител Леман Али, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и неговите..

публикувано на 18.07.18 в 17:05

Бойко Борисов уволни заместник-министър на земеделието и нареди още три уволнения в министерството

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров, съобщи днес правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди...

публикувано на 18.07.18 в 16:53

Кирчо Павлов: Гражданска защита беше мисия за хората

Днес, 18-ти май служителите от Гражданска защита отбелязваха своят професионален празник. В България Дирекция "Гражданска защита" се сля с Дирекция "Пожарна безопастност и спасяване" на 1 януари 2011 г.   Кирчо Павлов , който беше дългогодишен началник на Гражданска защита в Кърджали сподели в ефира на Радио Кърджали , дали той и неговите..

публикувано на 18.07.18 в 16:39

Кърджали на крак заради африканската чума

Всички служби в област Кърджали са приведени в готовност заради болестта африканска чума по свинете, огнище на която беше локализирано в румънския град Констанца. Това стана ясно по време на заседание на областната епизоотична комисия. Създадена е организация за ограничаване на популацията от диви прасета и е организирано обучение на ловните дружинки...

публикувано на 18.07.18 в 15:42

Кърджалийци ще купуват най-скъпите дърва тази година

Тази година кърджалийци ще купуват най-скъпите дърва за огрев. Причината е, че добивът е малък, а големият износ повиши  цената им в Кърджали, която достигна 190 - 200 лева за тон това лято.  По-голямото количество в нашата област е доставено от Северна България. Наши търговци изнасят в Гърция от години. Владо Иванов, търговец споделя за Радио..

публикувано на 18.07.18 в 15:10

Кметът Хасан Азис стартира рехабилитацията на 5 училища в Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис даде днес символичен старт на строително-монтажните работи по цялостното обновяването на училище "Отец Паисий" в Кърджали. Очаква се то да приключи това лято. Златко Атанасов, директор на училището:  По проект предстоят много неща. Обновяване на всички класни стаи, саниране, изключително красив двор, футболно..

публикувано на 18.07.18 в 14:42

Градушка унищожи земеделската реколта в Крумовград

Градушка с големината на череша съсипа земеделска продукция в Крумовград и близките села. Над 80 % от земеделкста реколта от пипер и тютюн е унищожена. Засегнати са земеделските площи на над 40 стопани по поречието на река Крумовица. Комисия обхожда района и описва щетите. Каза за Радио Кърджали з ам. кмета на Крумовград Абидин Хаджимехмед. 

публикувано на 18.07.18 в 11:31