Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Чанев: Категорично съм против застрояването на парк "Простор"

Подписка против проект за изменение на ПУП на част от парк "Простор" внесоха граждани на Кърджали при областния управител Никола Чанев

Подписка против проект за изменение на Подробен устройствен план на част от парк "Простор" внесоха граждани на Кърджали при областния управител Никола Чанев. Тя е внесена и по-рано в Общинската администрация в Кърджали. 
Никола Чанев заяви, че ще използва всички предоставени му от закона правомощия, за да стопира евентуално бъдещо застрояване на парк „Простор“. Като гражданин и представител на държавата съм категорично против парцелирането на терена и превръщането му в строителна площадка, каза Чанев.
Областният управител се присъединява към протестната позиция на съветниците от ПП ГЕРБ, които реагираха остро на проекта за промяна в Подробния устройствен план на парк „Простор“. Той ще внесе писмено възражение срещу него в качеството си на заинтересована страна, тъй като по кадастрална карта, паркът граничи с имоти, които са държавна собственост. 
Кърджалийци не бива да допускаме мястото, където сме израснали ние, мястото, където растат нашите деца да бъде превърнато в една строителна площадка от кмета. Освен представяне на проблема, аз предлагам и варианти за неговото решение - самият кмет нееднократно заявяваше, че има терени, подходящи за спортни комплекси около "Водното огледало" в Кърджали, ето един благоприятен случай да ги използва. Тук обаче според мен прозират други интереси. 26 парцела в парк "Простор" пораждат в мен едно недоумение, едно притеснение. Не само в мен, те пораждат такива чувства и сред гражданите на нашия град. Смятам, че нашите съграждани няма да допуснат този път да бъдат излъгани от местната власт, каза още Никола Чанев. 
Цялото интервю може да чуете в прикрепения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Хотелиери и ресторантьори от Кърджали в стачна готовност

Хотелиери и ресторантьори се готвят за стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вече алармираха в писмо до министъра на туризма. Кадир Мустафов, председател на местната структура на Българската асоциация на заведенията в Кърджали: „Цените..

публикувано на 25.07.24 в 11:02

В Гърция няма активни пожари до границата с България

Пожарът на гръцка територия в планината Славянка до българската граница вече не е активен. Има тлеещи участъци, които и днес пожарникарите се опитват да овладеят напълно. Вчера в следобедните часове ситуацията е била критична поради силен вятър при труднодостъпен терен. Районът се наблюдава с дрон. Днес там се очаква силен дъжд според прогнозите...

публикувано на 25.07.24 в 10:48

Оранжев и жълт код за валежи в голяма част от страната

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. Жълт код е обявен за останалата част от страната, но без областите София-град, Перник, Кюстендил, Видин, Враца и Монтана. Според прогнозата на НИМХ днес ще се..

публикувано на 25.07.24 в 09:46

Вътрешната комисия в НС пита МВР защо BG-ALERT не е проработила при пожарите

МВР ще обяснява на депутатите от вътрешната комисия защо системата BG-ALERT не е проработила в районите на последните пожари. Ще бъдат обсъдени и мерките за придобиване на нова техника за пожарникарите. Заради спирането на тока, системата не е сработила при пожара в ямболското село Воден, обясниха наскоро от МВР. Проблем е имало и с обхвата, който да..

публикувано на 25.07.24 в 09:44
Иво Иванчев за ръководения от него спасителен център за сухоземни костенурки

Спасиха осем костенурки

Осем сухоземни костенурки са освободени в естествената им среда след съвместна акция на експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите - Хасково и представители на Районно полицейско управление в Хасково. Спасителните действия са предприети, след като РИОСВ се самосезира въз основа на информация за вероятно незаконно улавяне и притежаване..

публикувано на 24.07.24 в 17:35

РИОСВ Хасково: Измирането на риба в язовир "Студен кладенец" се дължи на високите температури

Ясни са резултатите от изследванията на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково по сигнал за наличие на умряла риба по бреговете на яз. "Студен кладенец" в района на кърджалийското село Широко поле. Изследванията показват, че най-вероятно измирането на маломерни сладководни видове риба се дължи на екстремно високите..

публикувано на 24.07.24 в 17:07

Премахват така наречената "френска безработица"

Социалната парламентарна комисия прие на първо четене внесено от ГЕРБ-СДС предложение за допълнение в Кодекса за социално осигуряване. С него се слага край на т. нар. френска безработица - схема, която даваше възможност само с няколко дни работа в държава-членка на Европейския съюз да се получава максимално обезщетение за безработица у нас...

публикувано на 24.07.24 в 16:20