Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Чанев прави днес първа копка на изграждането на защитна дига на река Крумовица



Символична първа копка на изграждането на защитна дига на река Крумовица ще направи днес областният управител на Кърджали Никола Чанев. Обектът се намира срещу бензиностанцията на входа на Крумовград. Той е част от съвместен българо-гръцки проект за превенция на наводненията и повишаване на устойчивостта към бедствия в речните басейни на Струма, Арда и Марица. Финансиран е по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег  Гърция - България, а областната администрация в Кърджали е партньор по проекта. Подробностите от Никола Чанев: "Прави се превенция срещу наводнения, освен това най-важната цел на тези проекти, от наша гледна точка, е укрепване на брегове. То се налага заради това, че бреговете на реката, тя е изместила речното си корито заради различни природни стихии, и реално застрашава пътя и наводнява имотите в близост. Това ще предотвратим - скъсването на основния път".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кои са водачите на листи в 09 МИР Кърджали

Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за предстоящите парламентарни избори в 09 МИР – Кърджали. Броят на мандатите в избирателния район е пет, а на кандидатите за депутати – 137. Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК: 1. Водач на листата на  Партия „Има такъв народ“  (ИТН),  която се състои от петима кандидати,..

публикувано на 09.05.24 в 10:30

Децата в Чернооченско отбелязаха Деня на Европа

С разнообразни дейности възпитаниците на училищата и детските градини на територията на община Черноочене и тази година отбелязаха Денят на обединена Европа и на ученическото самоуправление. За празника училищният вход на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене беше украсен със знамената на страните от Европейския съюз.  Учениците..

публикувано на 09.05.24 в 10:24

Отбелязваме Деня на Европа

Днес, 9 май, отбелязваме Деня на Европа. Датата бележи годишнина от историческата Декларация на Шуман, с която през 1950 г. тогавашният френски външен министър Робер Шуман залага идеята за днешния Европейски съюз. В тържествено отбелязване на Деня на Европа у нас ще участват държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Те ще присъстват..

публикувано на 09.05.24 в 09:39

БНР влиза и в TikTok

Българското национално радио официално влиза в света на TikTok от днес. В нашия чисто нов канал ще бъдем информативни, забавни и ще споделяме моменти от ефирното излъчване на всички програми … с кратки клипчета. Ще ви разходим зад кулисите на най-големите събития на БНР през годината и ще ви запознаем с хората, които всеки ден са зад/пред микрофоните..

публикувано на 09.05.24 в 09:35

МВР открива денонощна линия за нарушения за изборите

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл  izbori@mvr.bg  - за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е част от предприетите от МВР мерки за ефективно..

публикувано на 09.05.24 в 09:33

Флашмоб „Гласувай, твоят глас има значение“ в Езиковата за Деня на Европа

„Гласувай, твоят глас има значение“ беше мотото на флашмоб, с който младшите посланици на Европейския парламент от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отбелязаха Деня на Европа – 9 май. Това съобщи за Радио Кърджали Галина Запартова, старши посланик. Няколко са инициативите, организирани от младшите посланици, като целта е да заостри..

публикувано на 09.05.24 в 07:15

Високи цели и повече мандати си пожелават основните политически сили в Хасково

Високи цели и повече мандати от преди си поставиха основните политически сили в Хасково на старта на предизборната кампания. Обобщение на Божидар Събев: "За ГЕРБ-СДС ще е най-важното да се стабилизира икономиката. Да се спре тегленето на външни заеми и социалните плащания да се покриват с реално заработени в държавата пари.  Делян Добрев си..

публикувано на 08.05.24 в 16:19