Никола Чанев прави днес първа копка на изграждането на защитна дига на река КрумовицаСимволична първа копка на изграждането на защитна дига на река Крумовица ще направи днес областният управител на Кърджали Никола Чанев. Обектът се намира срещу бензиностанцията на входа на Крумовград. Той е част от съвместен българо-гръцки проект за превенция на наводненията и повишаване на устойчивостта към бедствия в речните басейни на Струма, Арда и Марица. Финансиран е по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег  Гърция - България, а областната администрация в Кърджали е партньор по проекта. Подробностите от Никола Чанев: "Прави се превенция срещу наводнения, освен това най-важната цел на тези проекти, от наша гледна точка, е укрепване на брегове. То се налага заради това, че бреговете на реката, тя е изместила речното си корито заради различни природни стихии, и реално застрашава пътя и наводнява имотите в близост. Това ще предотвратим - скъсването на основния път".


Вижте още

Грипът се среща повече при младите хора

Грипът се среща повече при младите хора, при децата и при работещи. Това са наблюденията на д-р Гергин Габровски от Момчилград, попаднал преди години в топ 100 на най-добрите семейни лекари. В първите два дни от седмицата е установил по двадесетина случая. Според него обаче картината, поне в Момчилград не е притеснителна. Според него застрашени да се..

публикувано на 24.01.19 в 11:22

Учители от Кърджали с предложение към Министерството на образованието

Да се изучава регионалната история в училище е идеята, която ще обмислят да предложат на Министерството на образованието учители и краеведи от Кърджали. В много държави има такъв предмет, което помага на хората да знаят по-добре миналото на родния си край, коментира за Радио Кърджали преподавателят по история Димитър Димов от Средното училище..

публикувано на 24.01.19 в 10:29

Работно съвещание в МВР заради прогнозите за обилни валежи от сняг и дъжд

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов свиква работно съвещание по обед във връзка с прогнозите за обилни валежи от сняг и дъжд. Ще присъстват представители на всички ангажирани институции. Участниците ще направят преглед на готовността за реакция при усложняване на метеорологичната обстановка в страната. От главната дирекция „Пожарна..

публикувано на 24.01.19 в 10:11

В Родопската област се очакват валежи от дъжд до 35-40 л/кв.м

Днес е обявен оранжев код за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали. Очакват се  валежи от дъжд около 35-40 л/кв.м, над около 800 - 1000 м - от сняг . В други 17 области на страната кодът е жълт. Очакват се повишения на водните нива на реките Струма, Места, Арда и Марица.  На много места в страната ще продължи да вали дъжд, в..

публикувано на 24.01.19 в 09:39

Тече срокът за подмяна или пренастройване на касовите апарати

Започна да тече срокът, в който регистрираните по ДДС търговци трябва да сменят или пренастроят своите касови апарати. Той е до 31 март 2019 г. Търговците недоволстват, че сервизните фирми нямат яснота за всички изисквания на промените. Как Националната агенция по приходите се справя в тази ситуация, отговаря Елена Манолова, експерт "Комуникации" в..

публикувано на 23.01.19 в 14:06

Стачката на гръцките пощенски служители предизвика забавяне в пратките

Пощенският оператор в Гърция уведомява, че поради провеждана 24-часова стачка на 23 януари 2019 г. пощенските услуги в страната на този ден са преустановени. Това съобщиха от Български пощи. Стачката на гръцките пощенски служители ще наложи забавяне на пратките. 

публикувано на 23.01.19 в 11:53

"Арда" излиза във втора контрола срещу "Димитровград"

В 11 часа днес футболистите на „Арда“ излизат на стадиона в Момчилград във втора контролна среща, част от зимната им подготовка. Противникът е отборът на Димитровград  В първата контрола "Арда" извоюва класическа победа с 3:0 срещу „Хасково“. От 26 януари до 15 февруари състезатели и треньори заминават за Турция, където ще проведат лагер в курорта..

публикувано на 23.01.19 в 11:11