Румен Радев на среща с бизнеса в Хасково

Президентът Румен Радев ще участва в среща с бизнеса в Хасково.
Инициативата е на Хасковската търговско-промишлена палата и се провежда по повод празника Трифон Зарезан с участието на дипломати и представители на посолствата в България.
Държавният глава ще бъде посрещнат с военни почести на площад "Свобода" в 16 часа.
Бизнесфорумът е от 16.30 часа в Драматично-куклен театър "Иван Димов".
В програмата е предвидена изложба на вина и храни от хасковския регион, а в събота ще бъдат зарязвани лозята край село Стамболово.

Вижте още

26 плувци участваха в традиционното преплуване на язовир Кърджали

За шеста поредна година се организира преплуване на язовир Кърджали. Тази година трасето е малко по-дълго с разстояние приблизително 5 километра. В събитието взеха участие 26 плувци на възраст между 12 и 45 години. В това число са включват както професионални плувци така и и любители. Преплуването започна в 9 сутринта и приключи в 11:00ч. Проявата..

публикувано на 17.08.19 в 13:17

Четиринадесет пострадали при жестоката катастрофа към ГКПП Маказа

Вследствие на тежката катастрофа станала вчера в 15:45 часа в района на Великденче на международния път за Гърция, пътят за Маказа беше близо 10 часа затворен за движение. Тази сутрин в 1:20ч. то беше отново възстановено. Общо 14 са пострадалите в пътнотранспортното произшествие. В МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ са приети 77 годишния С.И. и 34..

публикувано на 17.08.19 в 11:25

Тежка катастрофа затвори пътя за ГКПП Маказа

Временно е затворен главният път към ГКПП „Маказа“ заради тежка катастрофа. Тежкото пътнотранспортно произшествие е станало на разклона за село Великденче по пътя за ГКПП „Маказа“ днес около 15:45 часа. Временно е затворен главният път към граничния пункт, а движението се отклонява през Джебел за Кирково. По първоначални данни сблъсъкът е между четири..

публикувано на 16.08.19 в 16:52

Тринадесет ще са членовете на ОИК в Крумовград за предстоящите местни избори

Тринадесет ще са членовете на ОИК в Крумовград за предстоящите на 27 октомври местни избори. За това се договориха днес, по време на консултациите за определянето на състава на Областна Избирателна Комисия, кметът Себихан Мехмед и представителите на ГЕРБ, БСП за България, Обединени патриоти, Движение за права и свободи, Воля и Демократична България -..

публикувано на 16.08.19 в 15:20

В Черноочене покриват част от дерето

В Черноочене покриват част от дерето на входа на селото.  Успоредно с това се изгражда и обект за отвеждане на отпадни води в село Каблешково. Има финансиране и за двата проекта, тече сериозно строителство. Това каза за Радио Кърджали кметът на община Черноочене Айдън Осман. Корекцията на дерето се извършва на два етапа. Първата част включва..

публикувано на 16.08.19 в 14:26

Музей с находки от Ада тепе изграждат в Крумовград

До края на тази година в Крумовград ще отвори врати музей. Той ще съхранява най-ценните находки, открити на мястото, където се изгради рудник "Ада тепе". Реализацията му се дължи на община Крумовград и златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс".  Подробностите дава Ирена Цакова, директор "Разрешителни и правни дейности" в компанията: "През..

публикувано на 16.08.19 в 11:47
Африканската чума по свинете е силно заразно вирусно заболяване по домашните и дивите свине.

Засега няма уловено диво прасе в горските капани в Кърджалийско

Всички горски стопанства са поставили капани за диви прасета, но животните ги избягват. Няма нито едно уловено прасе в капан досега.  Животните не търсят и хранилките, където могат да бъдат отстреляни при индивидуален лов.  В Ардино има изградени два капана - в Гайдарци и Ардино, каза на заседание на епизоотичната комисия Емил Войводов, директор на..

публикувано на 16.08.19 в 10:54