Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоконкурс за ученици обявяват от РИОСВ - Хасково

Снимка: БГНЕС

"Природата на моя роден край” е темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография, организиран от Регионалната инспекция по околната среда и водите - Хасково по повод Световния ден на водата - 22 март и Международния ден на Земята - 22 април.


„Конкурсът се провежда за 9-та поредна година. Той е посветен на Деня на Земята, но тази година искаме да разширим малко темата, затова обединяваме с Деня на водата. Целта е, чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване, да се научат да наблюдават природата, да се впечатляват от нейната красота и да снимат. Има голям интерес към конкурса. В него могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали. Фотографиите освен, че трябва да бъдат съобразени с темата, трябва да показват красиви места сред местната природа през четирите сезона на годината, да включват реки, природни забележителности, защитени територии, характерни растителни и животински видове. Всичко онова, което ги впечатли, когато са извън класната стая, но снимано на териториите на областите Хасково и Кърджали, защото ние целим да покажем колко е красива природата в нашия регион." Това каза Мариана Йорданова - гл. експерт „Връзки с обществеността“  в РИОСВ - Хасково.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Призиви от Бузлуджа: Да се обединим

Социалисти от цялата страна се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата, където БСП отбелязва 133 години организирано социалистическо движение у нас. Знакови фигури от лявото пространство и хиляди симпатизанти участват в националния политически митинг, който се провежда в този час. В навечерието на..

публикувано на 27.07.24 в 14:12

Три са отворените оферти за ремонт на пътя Джебел - Рогозче - Фотиново

Три са отворените оферти за проектиране и строителство /инженеринг/ за възстановяване и укрепване на деформиран пътен участък с дължина около 240 метра от път III-508 Джебел – Рогозче - Фотиново, съобщи Агенция пътна инфраструктура. Компрометираното трасе е при 19-и км на третокласния път, в близост до село Овчево. Целта е трайното възстановяване на..

публикувано на 27.07.24 в 14:06
Хасково

ОбС на Хасково даде съгласие за изграждане на частна поликлиника

След дебати Общинският съвет на Хасково даде предварително съгласие за изграждане на поликлиника от веригата „Сърце и мозък“ в областния град, предаде БТА.  От присъствалите общински съветници, 29 гласуваха "за" докладната на кмета по заявеното в местната администрация инвестиционно намерение от "Търговска Лига-Глобален Аптечен Център".  То беше..

публикувано на 27.07.24 в 12:30

С ретро парад и голям концерт закриват 15-ата среща на момчилградчани

Днес, в последния ден на празника "Момчилград винаги в сърцето ми" се провежда парад на ретро автомобили.  Организатори на ретро парада е община Момчилград, местния автомобилен ретро клуб и Българската федерация за исторически превозни средства. Класическите автомобили ще могат да се разгледат в продължение на няколко часа, а след това ще преминат по..

публикувано на 27.07.24 в 12:00

НАП: За нас изказването на Джевджет Чакъров представлява груба намеса в работата на Агенцията

От Националната агенция за приходите определиха изявлението на Джевдет Чакъров, че има безпрецедентен натиск върху народни представители, нечленуващи в парламентарната група на ДПС, като "груб опит за уронване престижа на една от най-авторитетните държавни институции". "Приходната администрация не прави проверки под политически натиск и такива не са..

публикувано на 27.07.24 в 10:35

Два военни хеликоптера от България ще се включат в гасенето на пожара в планината Славянка

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. : Пожарът в Гърция отново е достигнал до границата с България На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. Горят предимно дънери и ниска растителност, потвърди директорът на..

публикувано на 27.07.24 в 10:30

БСП провежда традиционния си събор на Бузлуджа

133 години организирано социалистическо движение ще отбележи в събота БСП на историческата поляна под връх Бузлуджа. До тук записаните социалисти, които са заявили желание да се включат в събитието надхвърлят в пъти заявките от предходни години.  "Очакват се около 20 000 души да дойдат на събора. Очакват се да дойдат представителите на другите леви..

публикувано на 27.07.24 в 09:59