Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старши лесничеят Светлозар Татаров: Ще спрем огъня

Снимка: Мехмед Реджеб

Лесничеят Светлозар Татаров е на крак в района на пожара на българо-гръцката граница от седем дни. Той разказа за усилията им и за това каква е ролята на просеките, пред репортера ни Станислава Георгиева.

"Цалта е да спрем огъня още на гръцка територия, за да не навлезе при нас". 

Към момента пожарът в местността Гюмюрджински снежник в община Кирково е под контрол, каза пред репортер на радио Кърджали директорът на регионалната противопожарна служба комисар Сергей Заимов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Около 150 природолюбители се включиха в поход до Средна Арда

Около 150 ученици, туристи и природолюбители се включиха масов поход до Средна Арда, посветен на международния ден на туризма и организиран от Туристическия информационен център и Община Кърджали, съобщиха от туристическия център. В събитието участваха деца от общинските училища СУ "Петко Рачов Славейков", СУ "Йордан Йовков", Езикова гимназия..

публикувано на 29.09.24 в 12:09

Тестват системата BG-Alert във вторник в Кърджали

Тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение ще се извърши от 11 часа на 1 октомври, вторник, в Кърджали, съобщиха от областната дирекция на МВР. Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията. При провеждането на теста на системата..

публикувано на 29.09.24 в 11:22

Поевтиняват дините на борсите

Дините поевтиняват с 22,6 на сто и се търгуват по 0,50 лева за килограм на борсите у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Поевтиняват също голяма част от зеленчуците, проследявани от комисията, предава БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на..

публикувано на 29.09.24 в 09:46

Времето се разваля, идват дъжд и гръмотевици

Жълт и оранжев предупредителен код за вятър, дъжд и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. За областите Кърджали, Хасково и Смолян кодът е оранжев. В региона преди обяд все още ще бъде слънчево, но от запад облачността бързо ще се увеличи и по-късно през деня ще има валежи от дъжд, на места значителлни..

публикувано на 29.09.24 в 09:17
Галя Кондева, служебен  министър на здравеопазването

Продажбата на райски газ ще бъде контролирана от екипи на РЗИ

Екипите на Районните здравни инспекции (РЗИ) ще контролират продажбата на райския газ, обяви служебният министър на здравеопазването Галя Кондева след като тази седмица парламентът забрани продажбата му на непълнолетни чрез промени в Закона за здравето. Тя обясни, че Министерството работи добре с Комисията за защита на потребителите: "Забраната беше..

публикувано на 28.09.24 в 16:37
Д-р Николай Брънзалов

БЛС избра Д-р Николай Брънзалов за председател

Д-р Николай Брънзалов бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организиця. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни...

публикувано на 28.09.24 в 15:45

КНСБ предлага с 10 процента да се увеличи максималната пенсия

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход от този, предвиден от финансовото министерство в плановете за следващия бюджет на общественото осигуряване. Експертът на КНСБ по осигурителни политики Ася Гонева обяви, че максималната осигуровка през следващата година трябва да нарасне с постигнатото увеличение на средния осигурителен доход за..

публикувано на 28.09.24 в 14:05