Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Има възможност за редовен кабинет с първия мандат

Има възможност за редовен кабинет с първия мандат, но успехът му зависи от това, какво ще представи първата политическа сила ГЕРБ-СДС. Това каза в ефира на Радио Кърджали вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Тя коментира изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че последните две години след 2020-та са били едно политическо безвремие: 

"Ако една политическа сила продължава да живее с това разбиране, че 2020 година с протестите на хората нищо не се е случило, че от тогава до сега няма промяна, че това е било някаква капитална грешка на българското общество като такова, че ГЕРБ вече не е във властта, нищо ново не е научено, нито един урок не е научен. И ще бъде много трудно да им се довери новото и следващото правителство. Ако обаче са направени изводите, ако са видени грешките от първата политическа сила. Ако се предложат хора, които имат първо, познание за това, което става в България, това е ключово важно. Вече се напатихме от хора, които идват отнякъде, които нямат представа нито за политическите процеси в страната, които нямат представа за какво състояние е държавата. Като започнете от нейните финанси и стигнете до икономическото и развитие, до образованието в страната, до здравеопазването и са го гледали някъде от птичи поглед или по публикации в медиите, това няма да бъде добре. Трябва човек, който добре познава ситуацията в държавата и най-вече знае, не какво ще прави следващите 3 месеца, не следващите 6, не следващите 2 години или 4 даже в мандата, а има представа за това къде трябва да бъде България след 20, 30 или 50 години. И разбира се събере екип от хора. Аз не смятам, че има нещо лошо в това те да са представители на различни политически партии. Те трябва обаче да бъдат грамотни преди всичко, да бъдат професионалисти. Ако обаче това са някакви измислени герои, отново ще се върнем там, откъдето бяхме преди 2 април." 
Вицепрезидентът Илияна Йотова е гост на Радио Кърджали по случай 7-ия му рожден ден.

По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

БЧК набира средства за пострадалите от пожарите в страната

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на средства, които ще бъдат използвани за оказване на спешна помощ и подпомагане на пострадалите от пожарите на територията на цялата страна. Това съобщи Светломира Димитрова Директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.  Тя посочи, че хората имат  нужда от финансови средства, за да..

публикувано на 24.07.24 в 09:20

Промени в държавния бюджет ще гласува НС

Народното събрание ще гласува на първо четене промени в държавния бюджет, необходими за финансирането на над 2500 общински проекта по Инвестиционната програма на общините. С направените предложения за изменения в Инвестиционната програма, внесени от Министерския съвет, прогнозният бюджет на проектите за тази година се увеличава с 50,8 млн. лв., а..

публикувано на 24.07.24 в 08:45

Предимно слънчево ще е времето днес

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури...

публикувано на 24.07.24 в 08:08

Времето за 24 юли: Облачно и дъждовно

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с..

публикувано на 23.07.24 в 17:00

Турнир по спортна стрелба се проведе в Момчилград

В рамките на 15-ата Международна среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми” се проведе турнир по спортна стрелба. Надпреварата се състоя в стрелбището край село Прогрес и протече в една състезателна дисциплина – гладкоцевно оръжие - индивидуално и отборно. Победител в отборното класиране е Ловна дружинка „Птичар“. На второ..

публикувано на 23.07.24 в 16:30

На летище Пловдив изпратиха спасителните екипи от Испания и Чехия

Вътрешният министър Калин Стоянов се срещна на летище Пловдив с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари. "В близките два дни няма опасност пожарът в Гърция да премине нашата граница. Ако това се случи, ще се гаси само с летателна техника, за да не бъде изложен животът на..

публикувано на 23.07.24 в 16:16

12-годишен откраднал колело и го пуснал за продажба

Полицаи от Районното управление в Момчилград са разкрили кражба на велосипед в града. Колелото било откраднато от партер на жилищен блок. След подадена жалба в хода на започналата проверка било установено, че 12-годишен е извършил кражбата. Колелото било оставено за продажба, намерено е и иззето. Група „Криминална полиция“ и инспектор от Детска..

публикувано на 23.07.24 в 15:41