Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАБХ Кърджали продължава с проверките за продажба на сладолед

Снимка: БГНЕС

Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали продължава с проверките за спазване на изискванията за продажба на сладолед на открито. Проверяват се колички, щандове и павилиони.

Директорът на Областната дирекция д-р Али Дормушали, каза че досега са проверени 7 обекта. Не са констатирани никакви нарушения. В област Кърджали няма цехове за производство на сладолед и обект на проверката са само търговските обекти в които се продава студеното изкушение. 


По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Български и турски творци се срещнаха в литературния форум "Братство" в Ардино

Български и турски творци участваха в седмия Международен литературен форум "Братство", който се проведе в рамките на Дните на Ардино.  Културната проява бе организирана по инициатива на община Ардино съвместно със Съюза на българските писатели (СБП), съобщиха от общинския пресцентър. Гостуваха членове СБП, водени от председателя на творческата..

публикувано на 07.08.24 в 17:00

В Гърция предупреждават за разпространение на западнонилска треска

Гръцката национална организация за обществено здравеопазване (EODY) издаде предупреждение за вируса на западнонилска треска и съветва гражданите да бъдат внимателни. Общо в страната са регистрирани 33 случая на заразени, като седем пациенти са починали от вируса, предупреждават от здравното министерство. В последните месеци вирусът се активира...

публикувано на 07.08.24 в 16:35

Публикуваха четвъртото класиране от приема след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува четвъртото класиране от приема за гимназии след 7-ми клас.  Проверката става в системата infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код. Записването на класираните ученици ще бъде на 8 и 9 август.

публикувано на 07.08.24 в 16:27

Откриха нова находка на Перперикон

Поредна находка се появи на Перперикон – коланна апликация от бронз с изящно изпълнено релефно изображение на лъв, съобщи проф. Николай Овчаров пред БТА. По думите му това не е обикновено изображение, а хералдически символ, който поставя въпроса дали е открит нов вариант на българския царски герб от XIV век. На скалния град Перперикон се работи и през..

публикувано на 07.08.24 в 16:20

Депутатите поискаха от здравния министър стратегия за ръст в заплатите на сестри и акушерки

Народното събрание прие единодушно решение, с което задължи в срок от 2 месеца министърът на здравеопазването да представи в парламента стратегия за увеличаване, най малко с 30 на сто на броя на медицинските сестри и акушерките до 2030 година. Предложението е на парламентарната група на "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Депутатите..

публикувано на 07.08.24 в 15:17
Вечерта на инцидента

Собственикът на злополучния сватбен салон: Покривът е здрав, изненадан съм

По-скоро вибрации, причинени от силна музика, отколкото проливните валежи са причина за инцидента в сватбен салон край Кърджали, чийто окачен таван падна по време на сватбено тържество и рани мнозина. Това допусна в ексклузивно интервю само за Радио Кърджали Джейлян Али, собственикът на сградата. „Все още не мога да разбера и аз откъде..

публикувано на 07.08.24 в 15:01

Емилия Милчева: На парламентарните избори ще получим още от същото

Вървим към поредните седми парламентарни избори през последните четири години. Мисля, че ще получим още от същото, каза в ефира на Радио Кърджали Емилия Милчева, журналист, автор на "Дойче веле".Този парламент не предложи нищо, което да презаради политическите кампании и да доведе до нови политики, нови послания, нови лица, това, което очакват..

публикувано на 07.08.24 в 14:01