Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професорите Христо Пимпирев и Боян Биолчев гостуват в Кърджали

Тази вечер от 18 часа в киносалона на читалище „Обединение 1913“ представят книгите „Христо Пимпирев-Антарктическият стопаджия“ и „Антарктида-Окото на Космоса“.

По този повод на духовното средище ще гостуват полярникът проф. Христо Пимпирев и писателят проф. Боян Биолчев.

"Те са приятели и сега идват на нашата 110 годишнина", това каза председателят на читалището Стоян Анадолиев. На срещата ще бъде и съавторът на книгата „Христо Пимпирев-Антарктическият стопаджия“ - Иглика Трифонова.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха обновено отделение за недоносени бебета в МБАЛ Хасково

В Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Хасково днес с водосвет, отслужен от отец Златко, беше открито ремонтираното и обновено неонатологично отделение, съобщи БТА. Секторът в Акушеро-гинекологичния (АГ) комплекс ще разполага с 20 кувьоза за недоносени бебета, от които два новозакупени, в две зали. Строително-монтажните работи и..

публикувано на 02.06.24 в 15:30

Един човек загина, а осем души са ранени при срутване на жилищен блок в Истанбул

Един човек загина, а осем души са ранени при срутване на триетажен жилищен блок в Истанбул, съобщи валията на турския мегаполис Давут Гюл, предава БТА. Двама от пострадалите са в тежко състояние. Инцидентът е станал в 8:40 часа местно време в квартал Кючюкчекмедже на брега на Мраморно море в европейската част на Истанбул. Ранените са настанени в..

публикувано на 02.06.24 в 15:17

Градушка с големина на лешник удари ардинското село Ахрянско

Градушка с размери на лешник падна в района на ардинското село Ахрянско. Бурята е продължила около 10 минути след 14:00 часа следобед.  Пострадали са насажденията от картофи, овощни дръвчета и цветя.

публикувано на 02.06.24 в 14:55

В Кърджали, Хасково и Смолян се поклониха пред подвига на Ботев

По повод 2 юни - Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина, днес кърджалийци почетоха паметта на великия българин. Тази година се навършват 148 години от неговата саможертвена гибел в името на свободата на България. Венци поднесоха ръководствата..

публикувано на 02.06.24 в 13:33

Откриват обновения Туристически информационен център в Смолян

Обновеният Туристически информационен център в Смолян ще бъде открит на 3 юни, понеделник, от 11 часа в сградата на бившия Младежкия дом, съобщиха от Община Смолян. Той отваря врати за посетители преди 20 години, а към днешна дата е и с напълно нов облик. След отварянето на Планетариума в Смолян, потокът от туристи в града значително се увеличава,..

публикувано на 02.06.24 в 11:30

Силен туристически поток на Перперикон отчитат от Регионалния исторически музей

Засилва се туристическият поток на Перперикон, съобщи за Радио Кърджали директорът на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова: "Тази зима беше мека и практически не е имало прекъсване на туристите на Перперикон. Събирането на голям брой почивни дни също беше благоприятен за голяма посещаемост и все пак лятото е пред нас, надявам се, че ще..

публикувано на 02.06.24 в 10:15

Започва процедурата за избор на нов български патриарх

Днес във всички епархии на Българската православна църква (БПЦ) трябва да се проведат избори за делегати, които ще избират бъдещия български патриарх по време на събора, насрочен от Св.Синод за 30 юни. В 15 епархии, 13 в страната и две зад граница, епархийските избиратели трябва да определят кой ще ги представлява на патриаршеския събор.  Листата с..

публикувано на 02.06.24 в 09:45