Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 14 часа! 

На лов за октоподи наесен на Бяло море

Есента може да не е подходящия сезон за море, но е страхотно време за лов на октоподи. А поне в началото на есента в Гърция бе няколко градуса по-топло , така че нищо не пречи в неделя да се отправим на пътуване до Бяло море. Художниците Хари и..

публикувано на 23.10.18 в 11:08

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте вие сте с мен, Радка Петкова и с предаването Вкусен следобед в неделя, по отпочиващо време. В Деня на Кърджали ви желая да сте свободни, щастливи и да използвате тази своя свобода за любимите хора и преживявания. И разбира се, да..

публикувано на 22.10.18 в 10:29

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте от Вкусен следобед и от мен, Радка Петкова - предаването за релаксацията като стил на живот, пътешествия и духовни пространства. В това отношение месец октомври е благодатен - през седмицата температурите достигнаха цели 22..

публикувано на 16.10.18 в 11:21

Кои са най-добрите шофьори?

А сега направо правим един обратен завой в насрещното, защото темата ни е съвсем различна и тя се отнася до дамите и мъжете зад волана. Вярвате ли или не, но според едно проучване, съвместно с Хюндай, жените се оказват по-нервни шофьори на..

публикувано на 08.10.18 в 16:32

"Езерото" - роман за израстването и духовните пространства

А сега ми се иска да се потопим в дълбочината на Езерото - романът, получил Европейската награда за литература. Лауреатът е Бинка Белова, а любопитното е, че нейният баща е отрасъл в Кърджали . Той работи от 25 години като режисьор в..

публикувано на 08.10.18 в 15:35

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Вие сте с предаването "Вкусен следобед" и с мен, Радка Петкова по лежерно време, в неделя следобяд. Радиото може да бъде фон на всяка дейност, а ако и през това време научаваме нещо интересно и си отдъхваме, това може да бъде ни носи..

публикувано на 08.10.18 в 10:29

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен Радка Петкова и предаването Вкусен следобед от 30 септември, което този път наистина се заявява сериозно като пространство, лишено от стрес. Това е така, защото си говоря с Кремена Станилова, психотелесен терапевт,..

публикувано на 03.10.18 в 14:44

Стресът - убиец или вдъхновител?

Както каза и терапевтката Кремена Станилова, в живота ни освен реален, истински и измерим стрес, има и илюзорен. Тялото ни обаче не разпознава кога става дума за т.нар. субективен стрес и завихря същински коктейл от хормонална буря в тялото ни -..

публикувано на 03.10.18 в 13:47

Психотелесният терапевт Кремена Станилова: Да се научим да казваме "Не", но по правилния начин!

А сега искам да ви представя психотелесния терапевт Кремена Станилова, която има свое студио съвсем наблизо, в Хасково, наречен на името на богиня. Наскоро  специалистът представи книгата си "Сбогом паника и стрес" в Кърджали, но не само това беше..

публикувано на 01.10.18 в 12:39

Какво е брънза, рецепта с брънза. Как да си направим торта "Снежната кралица"

Отмина тридневния фестивал на киселото мляко в Момчиловци, но желанието ни да си хапваме гъсто и истинско кисело мляко остава съвсем реално . Да, знаем, че да го открием по магазините, клуни към нула. Затова все по-често се спираме..

публикувано на 01.10.18 в 10:53