Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Хубавото българско зеле на пазара в Кърджали - цените варират от 70 ст. до левче

Сега правим малко рязък завой, и отиваме на кърджалийския пазар, където обаче ще си търсим не някоя магическа отвара, а всъщност, нашето си българско кисело зеле. То, се познава по крехките, светли листа без много жилки, по това че е леко,..

публикувано на 13.11.19 в 13:51

Весела Фламбурари: Страшните герои от приказките учат децата да не се страхуват от вътрешния си свят

А сега искам да си поговорим за някои герои от приказките, но не за обичайните, към които всички сме били привързани като деца. Сигурно всеки от вас се сеща за малката русалка, или за оловния войник, както и за много други приказни същества . Не малко от..

публикувано на 20.11.19 в 14:35

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното и вкусно предаване на радио Кърджали . Това е епизодът от 10 ноември, 2019 г. За него съм ви подготвила букет от теми, които ще отговорят и на по-изисканите вкусове. Първо, точно днес, в деня..

публикувано на 10.11.19 в 18:27

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка  Петкова и предаването "Вкусен следобед", това е епизодът от 3 ноември.  След прекъсване заради злободневните теми на деня, най-накрая може пак да се върнем към развлекателните ни неделни теми и в нашето пространство , в което се..

публикувано на 04.11.19 в 12:33

"Нищо не е наужким" се изчерпа още преди творческата си промоция

Новата книга на Христина Мачикян ще бъде запомнена с рецитал на читатели и с изчерпването й още от самото й раждане . Както си спомняте, "Нищо не е наужким" бе представена във военния клуб за Дните на Кърджали. Авторката влезе в топъл диалог..

публикувано на 26.10.19 в 18:47

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова, това е епизодът на Вкусен следобед, нашето удобно пространство в неделя следобед от 20 октомври. В него този път съм ви избрала определени акценти от програмата за Деня на Кърджали, 21 октомври . Ще започна с..

публикувано на 26.10.19 в 14:27

Божидара Ангелова с участие в инициативата за насърчаване на четенето "Приказки под лампите"

Авторката на приказки, стихове, песни и драматургия за деца и журналист от вестник "Нов живот" Божидара Ангелова чете свои творби пред малчугани в рамките на инициативата "Приказки под лампите". Божидара , или както всички деца я..

публикувано на 10.10.19 в 15:50

Христина Мачикян: Думите имат своя мелодия

Христина Мачикян ще представи своята втора отпечатана книга като част от програмата за Деня на Кърджали . Уважаваната пианистка този път показва своята лирична страна, добре позната от интернет-пространството. Кърджалийци ще се срещнат с..

публикувано на 09.10.19 в 14:51

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с предаването "Вкусен следобед", и с мен Радка Петкова , това е епизодът от тази неделя, 6 октомври. Пригответе се за нашия отпускащ кулинарен и развлекателен следобед, разбира се, на вълните на радио Кърджали. Това предаване е..

публикувано на 07.10.19 в 18:03

Оги Марински: Не е трудно да опитомиш огъня

Искам да чуете нещо, което сигурно ще заинтригува слуха ви . Композицията се казва "Деца" и е ремикс на известното едноименно парче на Робърт Майлс. В ума ви изниква слънчев залез, море или спокойна къща около езерото, в която може да си отдъхнете,..

публикувано на 01.10.19 в 13:40