Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 14 часа! 

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед", това е епизодът от 24 юни.  Астрономическото лято настъпи, което ни дава повод за още много усмивки , а мечтите ни за плаж стават реални. Гърция е на един пункт разстояние, а и..

публикувано на 25.06.18 в 10:10

Село Момчиловци - традиция и атракции

Сега ви предлагам да се отправим до една недалечна лятна дестинация. Всъщност село Момчиловци е селото, което привлича туристи в четирите сезона на годината. Киселото мляко и дълголетниците - това е част от неувяхващата реклама на това..

публикувано на 18.06.18 в 14:12

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от тази неделя започвам да качвам целите епизоди на предаването Вкусен следобед с мен, Радка Петкова. На празнуващите Рамазан Байрам, честито. И на тях, и на християните пожелавам приятни мигове с програмата на радио Кърджали и много..

публикувано на 17.06.18 в 18:48

На турне на кърджалийския театър с Илияна Типова

Как протича едно турне на трупата на театъра в Кърджали ? Репортаж на Илияна Типова, наша колежка, която е и актриса в културния институт: " Повечето от нас, които обичаме да гледаме театрални постановки, може би не се замисляме, че зад блясъка на..

публикувано на 17.06.18 в 18:27

Магична среща секунди след полунощ с Христина Мачикян

Запознайте се с един автор на магични разкази, които ценителите на изящното слово познават повече от света на виртуалното. Разбира се и от изявите й в Дома на културата в Кърджали, защото е човек на изкуството. Жената, чието име скоро ще научите, е била..

публикувано на 17.06.18 в 18:17

Пъстро хоро се вие всяка вечер в читалище "Обединение 1913"

100 души в читалище "Обединение 1913" в Кърджали са обединени всеки работен ден от хорото. Сряд тях има и хора от турския етнос , от престижни професии, деца и възрастни. Някои ходят за отмора, други - водени от любовта към народното..

публикувано на 12.06.18 в 17:38

Джазфестивалът "Долината на Орфей" - силна заявка за бъдещето

Красив джаз концерт с участието на звездата Хилда Казасян привлече стотици хора пред Дома на културата през уикенда. Дъщерята на известния композитор Вили Казасян идва за пръв път в Кърджали. Джаз певицата се качи на сцената в края на програмата..

публикувано на 12.06.18 в 08:49

Ирина Чанкова, козметик: Хидратирайте кожата си целогодишно, избягвайте солариума

Едва един месец ни дели от горещия юли и вечерните нощи край плажа. Морският бряг ни очаква и имаме съвсем кратко време да влезем във форма . Не кръгла, разбира се, тъй като привлекателната женска фигура се характеризира с красивите извивки..

публикувано на 04.06.18 в 14:36

Владимир Чукич: Да пазим нашата идентичност като православни, които пишат на кирилица

Разговорът с твореца Владимир Чукич бе провокиран от 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост . Той обаче остава валиден и днес, защото грижата за това в какви думи обличаме мислите си и как пишем, ангажира всички нас...

публикувано на 28.05.18 в 09:59

Орлин Горанов и Еделина Кънева - звездите от Уестсайдска история

В Кърджали гостуваха трима звездни музиканти с мюзикъла Уестсайдска история. Орлин Горанов и Орлин Павлов си партнираха на сцената с оперното сопрано Еделина Кънева . А оркестърът на Държавната опера в Бургас под диригентството на Йордан..

публикувано на 28.05.18 в 10:30