Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Тиквена супа и ризото с тиква - две прелестни рецепти за зимата

През есенно-зимния сезон все още има пресни зеленчуци , които ще ни позволяват да се храним хем красиво - с цвят в чинията,  така и витаминозно.  Идва ред на тиквата, пащърнака, морковите, зелето, карфиола, броколите, които не всеки..

публикувано на 14.12.23 в 16:32
Пататник

Реверанс за родопския пататник от кулинарен конкурс

Както  ни е тръгнало на кулинария, да отскочим до Смолян. Родопският   пататник е прочут не само по света, но и тачен у нас . Наскоро  пататникът стана победител на зрителите на първите кулинарни награди Гозбата на България. Как се..

публикувано на 13.12.23 в 13:01

Италия и преди Коледа ухае на прясна паста и моцарела

С отброяването на последните дни до Коледа, ни се иска безметежно да се отдадем на мечти и красиви желания. Иска ни се всичко около нас да е снежно-бяло,  но и цветно и уютно, с аромат на домашни коледни сладки и на печено прасенце. Такова..

публикувано на 13.12.23 в 12:53

Ммммм..... "Вкусен следобед"

Във втората част на предаването с Божидара Ангелова разсъждава за симпатичната бяла гъба комбуча, която прави от чая ободряваща напитка подобна на сайдер или по-скоро шампанско. Детският писател вече има опит в създаването на пробиотичния сок. Той..

публикувано на 11.12.23 в 17:15

Мария Лалева: Който обича морето, се среща с него през зимата

Популярната писателка на “Живот в скалите” и Пасиансът на архангелите Мария Лалева очарова кърджалийци с философските си, но и човешки интерпретации на вечните теми - за смирението, за това че животът не е съревнование, за греха и сянката в..

публикувано на 10.12.23 в 14:02

ДАРА: Да се пазим, докато се обичаме

Щуро настроение и фен дискотека създаде с краткия си, но енергичен концерт певицата ДАРА, която пя за Световния ден за борба срещу СПИН. ДАРА се раздаде за малките си почитатели, въпреки че беше болна и затова танцуваше с дълъг шлифер.  А..

публикувано на 07.12.23 в 16:35

Божидара Ангелова подпомага с книга талантливи деца в неравностойно положение

Наскоро, в София бе представена Книгата за деца „ Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти“  на кърджалийската детска писателка и поет Божидара Ангелова.  Изданието ще се разпространява , за да набира  финансови средства з а деца,..

публикувано на 05.12.23 в 14:41

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ви срещам с новата книга на Божидара Ангелова, която се издава благотворително, в помощ на деца -  „Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти”. Следва рецепта за пълен шаран на празнуващата рожден..

публикувано на 05.12.23 в 14:35

"Вкусен следобед" - кулинарна неделя с Радка Петкова

Следват още две рецепти, подходящи за сезона - тиква с плодове и орехи и бутчета с пушено сирене. Във втората част на предаването, продължаваме с разточителната кулинарна разходка с любими рецепти на Ути Бъчваров - с кисело зеле! Следва един..

публикувано на 30.11.23 в 15:13

Зелевата чорба - трезве бульон без конкуренция

Малък сечко чука на вратата , а заедно с това идва времето и на киселото зеле. Както знаем, то се слага в бидоните когато е студено, за да не се разваля. Един поглед на пазара на производителите показва, че зелето тип кьосе, най-хубавото за тази..

публикувано на 24.11.23 в 11:38