“You’ll Never Walk Alone” в ефира на над 130 европейски радиостанции в един и същи час

Българското национално радио ще се включи в призива на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и всички програми на националната медия ще излъчат в един и същи час една и съща песен. Инициативата е на нидерландската обществена радио и телевизия..

публикувано на 20.03.20 в 07:15

Позиция на БНР във връзка с нападението срещу журналиста Слави Ангелов

Скъпи колеги, На фона на напрегнатото ежедневие, в което живеят днес България и светът, с шок научихме за посегателството върху журналиста и главен редактор на „168 часа“- Слави Ангелов. За всички нас в Българското национално радио, това е акт на..

публикувано на 18.03.20 в 14:12
БНР

БНР отлага концертите на музикалните състави

Българското национално радио отлага всички концерти на музикалните състави на радиото. Закупените билети и абонаменти ще важат за следващите дати, когато ще бъдат насрочени събитията. Следете интернет страницата на Българското национално радио,..

публикувано на 17.03.20 в 11:31

Македонски художник гостува в Културния център на Радио Пловдив

Изложба живопис „Космически пейзажи“ на  известния македонски художник  Деян Иванов – Маргус се представя в Културния център на Радио Пловдив. Картините са абстрактни, с усещането за реален сън и носят силна емоционалност и копнеж по Вселената...

публикувано на 10.03.20 в 10:14
Сградата на БНР в София

БНР отлага връчването на наградите „БНР Топ 20“

Българското национално радио (БНР) отлага концерта и връчването на годишните награди „БНР Топ 20“, което беше насрочено за 9 март . Отменя се насроченият за 13 март концерт на Симфоничния оркестър на радиото. Поканите и купените билети за..

публикувано на 08.03.20 в 17:03

„БНР Топ 20“ връчва наградите за български хитове

Годишните награди на Националната класация за нови български песни „БНР Топ 20“ ще бъдат връчени на 9 март 2020 г. в клуб „Терминал 1“. Това ще бъде един специален купон, на който за втори път ще бъдат отличен изпълнителите на български хитове за..

публикувано на 07.03.20 в 07:54

БНР се присъединява към инициативата на EBU „Ден на жените в музиката“

За първи път музикалното общество на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) организира „Ден на жените в музиката“ по повод Международния ден на жените - 8-ми март (обявен от ЮНЕСКО). На този ден Българското национално радио (БНР) и всички други..

публикувано на 05.03.20 в 09:59

Легендарни БГ спортисти гостуват в Радио Пловдив за 25 години "Антена спорт"

По нетрадиционен начин екипът на БНР – Радио Пловдив ще отбележи тази събота, 29 февруари, 25-годишнината на обичаното и любимо предаване на хиляди слушатели „Антена спорт”.  Олимпийски, световни, европейски шампиони и рекордьори, легендарни..

публикувано на 27.02.20 в 12:08

Детският хор на БНР отбелязва с голям концерт 60-годишнината си

Винаги младият състав на Детския хор на Българското национално радио тази година празнува 60 години. Детският радиохор е един от най-известните символи на България в целия свят. Гласовете на децата от няколко поколения са огласяли планетата от Северния..

публикувано на 21.02.20 в 17:09

James Wylie & Yako Trio откриват новия сезон на "Камерна сцена" в Радио Пловдив

Първо студио на Радио Пловдив отново ще е домакин на джаз концертите на "Камерна Сцена Пловдив". Новият 11-и сезон ще открият  James Wylie & Yako Trio на 05 март от 19 часа.  James Wylie от Нова Зенландия,  саксофонистът и композитор, е..

публикувано на 21.02.20 в 16:41