Радио София празнува 15-и рожден ден със специално издание на Musicology LIVE

На 15 септември Радио София - гласът на столицата ще отбележи своя 15-и рожден ден в Английския двор на София Тех Парк със специално издание на Musicology LIVE.  Бутиковият формат стартира точно преди година и се наложи като любима музикална..

обновено на 13.09.22 в 09:00

БНР с приз за обективна журналистика от Европейския медицински форум в Пловдив

Българското национално радио получи приз за обективна и безпристрастна журналистика и за професионално и обективно отразяване на темите в здравния сектор в България по време на 11 Международен медицински конгрес на Югоизточно Европейски медицински..

публикувано на 09.09.22 в 17:02

Отменен е концертът „Последната нощ на BBC Proms 2022“, който програма „Христо Ботев“ щеше да излъчи пряко на 10 септември

Отменен е концертът „ Последната нощ на BBC Proms 2022“ , който програма „ Христо Ботев “ щеше да излъчи на живо от Лондон на 10 септември от 21 ч. Променадните концерти на ВВС традиционно се провеждат в „Робърт Албърт хол“, чийто патрон беше..

публикувано на 09.09.22 в 10:37
Далия Стасевска

„Последната нощ на BBC Proms 2022“ на живо от Лондон ще излъчи програма „Христо Ботев“ на 10 септември

Програма „ Христо Ботев “ ще излъчи на живо от Лондон „ Последната нощ на BBC Proms 2022“ . За пети път БНР ще даде възможност на почитателите на класическата музика да станат част от тържественото закриване на Променадните концерти –..

публикувано на 08.09.22 в 17:53

Милен Митев пред БНТ: БНР подкрепя българските автори, изпълнители, култура и изкуство

За стойностната българска музика и това как трябва да бъде подкрепяна тя от обществените медии - в  "Денят започва"  по БНТ1 гостува генералният директор на Българското национално радио Милен Митев. Той разказа как Радиото подкрепя..

публикувано на 08.09.22 в 12:30

Ръководството на БНР пое ангажимент да разработи платформа за обратна връзка с аудиторията си

БНР в лицето на неговия генерален директор Милен Митев, програмния директор Даниела Късовска, главния редактор на програма "Христо Ботев" Оля Стоянова и председателя на Обществения съвет на медията Милена Димитрова се срещна с екипа и аудиторията на..

публикувано на 08.09.22 в 08:11

"Аларма" e територията на младите хора с авангарден музикален вкус в ефира на Програма "Христо Ботев"

Изключително сме щастливи, че предаването "Аларма" има толкова много слушатели и своята вярна и отдадена аудитория, съдейки по обратната връзка, достигнала до БНР по различни начини в днешния ден. Във връзка с проявения интерес за бъдещето..

публикувано на 05.09.22 в 20:23

БНР и Държавният културен институт към МВнР с поздрав към българите по света за 6 септември

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е ключов епизод в еманципирането на българската дипломация от края на XIX в.  По повод официалния празник Деня на Съединението на България, Държавният културен институт към министъра на външните..

публикувано на 05.09.22 в 09:40

БНР с нова статуетка на конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет"

Проектът от стъкло на скулптора д-р Елизар Милев спечели в конкурса на БНР за статуетка, която ще получи победителят в конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет". Той беше в конкуренция с още 15 свои колеги, които изпратиха проекти на..

публикувано на 01.09.22 в 18:08

БНР подкрепя стойностната българска музика като съорганизатор на концертите за 30-годишнината на "Остава"

Емблематичната българска банда Остава , отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум и два големи концерта в Античния театър в Пловдив – на 20 септември, и в Зала 1 на НДК, София на 7 октомври . Историята на..

публикувано на 01.09.22 в 11:13