Гласът на Васил Бараков оживява чрез "Златния фонд" на БНР в изложба за 120-ата годишнина от рождението му

Изложбата "Територии на меланхолията", посветена на 120-ата годишнина от рождението на художника Васил Бараков, беше открита в Художествената галерия в родния му град Казанлък.   Експозицията е под патронажа на Министерството на културата и в..

публикувано на 30.08.22 в 09:20

"Аз избирам с БНР" в ефира и на всички дигитални платформи на обществената медия

"Аз избирам с БНР"  – с този слоган Българското национално радио ще следи, отразява и анализира предизборната кампания за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., като отново ще бъде обективно, безпристрастно, отговорно, близо до..

публикувано на 29.08.22 в 11:33

БНР кани партиите, коалициите и инициативните комитети за подписване на предизборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 2 октомври 2022 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване в програмите на Българското..

публикувано на 26.08.22 в 06:45
Фронтменът на група Jeremy? Ерсин Мустафов с Голямата награда на Конкурса

БНР обявява конкурс за статуетка на наградите в Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет"

Българското национално радио   обявява конкурс за създаване на пластичен проект на статуетка на награда в песенния конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“. Пластичният проект на статуетката трябва да бъде в мащаб 1:1 и с височина до 30..

публикувано на 19.08.22 в 11:45

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм "Оцеляване"

"Оцеляване" е  работното заглавие на съвместния филмов проект на журналиста от програма "Хоризонт"  на БНР Таня Иванова и операторите проф. Красимир Андонов и Алекс Самунджи. Кинотворбата разказва 3 истории на българи за оцеляване в планината...

публикувано на 17.08.22 в 11:03

БНР търси Будителите – 10 личности, вдъхновили и творили добро. Кой е вашият?

"Кой е Вашият будител на годината?" – с този въпрос Българското национално радио се обръща отново към слушателите си. Номинациите за личности, организации или проекти могат да бъдат изпращани до 31 август 2022 г на buditel@bnr.bg .  "Будител на..

публикувано на 10.08.22 в 12:01

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ "Фолклорен извор"

Дарина-Наталия Янева на 8 години е откритието на БНР на 10-ия Международен фолклорен фестивал "Фолклорен извор" – с. Царевец, община Свищов. Талантливото дете единодушно беше отличено от журито и като лауреат на фестивала в категория "Певческо..

публикувано на 09.08.22 в 10:25
От ляво надясно: Росен Маринов - директор

БНР получи награда за принос в развитието на МФФ "Фолклорен извор"

Вече 10 години Международният фолклорен фестивал "Фолклорен извор"– с. Царевец, Община Свищов съхранява и популяризира народното творчеството и богатството на българския фолклор – белег на националната идентичност.  Над 5600 участници от цял свят..

публикувано на 04.08.22 в 12:15
Генералният директор Милен Митев (втори отляво) с трима от членовете на новия УС на БНР - Теодосий Спасов, Димитър Димитров и Валери Запрянов.

СЕМ утвърди новия Управителен съвет на БНР

Съветът за електронни медии утвърди с три гласа „за“ и два „въздържал се“ новия Управителен съвет на Българското национално радио, предложен от генералния директор на медията Милен Митев.  В състава влизат: Албена Миланова – дългогодишен..

публикувано на 28.07.22 в 13:07

БНР и Държавният културен институт на МВнР сключиха договор за сътрудничество

БНР стана партньор на Държавния културен институт към МВнР в подготовката, реализацията и популяризирането на национално и международно значими културни, социални и образователни инициативи. Договорът подписаха генералният директор на обществената..

публикувано на 13.07.22 в 06:59