Сдружение „Гаврош“ – Варна празнува своя 20-годишен рожден ден в Арт салона на Радио Варна

Сдружение "Гаврош" е неправителствена и нестопанска организация, създадена през 1994г. от група инициативни граждани от гр. Варна, загрижени за съдбата на децата, останали без дом и родителска грижа. На празника по случай юбилея гост беше и г-н..

публикувано на 15.03.14 в 12:53

JAZZiT започва с Васил Петров

"Музикална къща БНР" дава старт на второто издание на фестивала JAZZiT с концерт на Васил Петров, който ще се състои на 29-и април от 19:00 часа в столичната зала "България". Музикалното събитие е посветено на   Световния ден на джаза – 30-и април...

публикувано на 14.03.14 в 10:45

Ритъмът на Балканите – един музикален етнобутик

В Първо студио на БНР от 19 часа Оркестърът за народна музика – високопрофесионален образцов ансамбъл от солисти - майстори-инструменталисти, за пореден път ще предложи истински музикален празник - едно събитие, което ще оценят не само специалистите и..

обновено на 13.03.14 в 12:24

Отново качествен джаз в Първо студио на Радио Пловдив

Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през април и май в Пловдив. Марио Станчев и Веселин Койчев, Мирослава Кацарова и Петър Салчев ще представят свои музикални проекти като част от програмата на пролетния сезон на „Камерна..

публикувано на 13.03.14 в 10:55

Ученици застават начело на Радио Пловдив за ден в инициатива на "Джуниър Ачийвмънт" България

За тринадесета поредна година Радио Пловдив ще участваа в инициативата "Мениджър за един ден", организирана от Джуниър Ачийвмънт България.  Инициативата в Пловдив ще премине под патронажа на кмета Иван Тотев. Десетки ученици ще прекарат един работен ден с..

публикувано на 12.03.14 в 07:31

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов е избран за вицепрезидент на "Евранет Плюс"

Генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов бе избран за вицепрезидент на европейската радиомрежа "Евранет Плюс". Решението беше взето на заседание на Генералната асамблея на организацията в Маракеш, Мароко, днес.  Избирането..

публикувано на 11.03.14 в 13:31

Музикална премиера в Първо студио на БНР

На 12 март от 19 часа в Първо студио на БНР ще прозвучи за първи път пред софийската публика камерното произведение на Йордан Дафов „Песни без думи“ за кларинет, виолончело и пиано. Творбата е написана специално за музикантите Росен Идеалов, Георгита..

публикувано на 07.03.14 в 13:27

Хорова сакрална музика в Първо студио на БНР

Смесеният хор на БНР кани почитателите на хоровото изкуство на концерт в Първо студио на Българското национално радио, който ще се състои на 7-и март, петък, от 19:00 часа. Диригент на сакралната музикална вечер ще бъде Румен Райчев. Мотетът Beatus Vir..

публикувано на 06.03.14 в 17:16

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград представиха филма "Опиянението на един град"

Радио Благоевград беше организатор и домакин на представянето на документалния филм "Опияненението на един град" и среща с творческия екип. Филмът разказва за кукерския празник Старчевата в квартал "Вароша", град Разлог. Това е едно художествено проникване..

публикувано на 06.03.14 в 15:44

БНР показва свободата в картини на ученици

Изложба на 30 картини на ученици от Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" по проект "Европа за мен" могат да бъдат видени в мраморното фоайе на Българското национално радио до края на март. Те са от конкурса "Моята европейска идея",..

публикувано на 06.03.14 в 14:19